Reklama

Reklama

Prozíravost

(seriál)
  • USA Perception
všechny plakáty
Trailer 1
USA, (2012–2015), 27 h 25 min (Minutáž: 42–45 min)

Hrají:

Eric McCormack, Rachael Leigh Cook, Arjay Smith, Jonathan Scarfe, Kelly Rowan, Lisa Banes, Jimmy Bennett, Bridget Regan, LeVar Burton, Glenn Fitzgerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(39)

Hlavním hrdinou dramatického seriálu s názvem Prozíravost je doktor Daniel Pierce, neurovědec přednášející na univerzitě, který nosí conversky, ptá se na záludné otázky a je velice, velice šarmantní. Zcela neomylně rozumí lidskému chování a mistrovsky zvládá pracovat s lidskou myslí. Dokáže tedy vysvětlit, proč se lidé chovají tak, jak se chovají a co je k tomu vede. Jeho pomoc vyhledá někdejší studentka a současná agentka FBI Kate, kterou Daniel doprovází při vyšetřování zločinů.

Při tom všem ale divákovi neunikne jistá podivnost – ačkoliv je Danielova mysl brilantní, je rovněž jakýmsi způsobem poškozená a nefunguje tak, jak by se na vysokoškolského profesora slušelo. Každý den bojuje se svými halucinacemi, které občas pokládá za dar a je díky nim schopen pochopit souvislosti, které zdravá mysl nemůže postřehnout. Na druhou stranu má ale tendenci chovat se iracionálně a je potencionálně nebezpečný. Také proto není schopen vytvořit si blízký vztah a jakákoliv neočekávaná situace jej dokáže vyvést z míry. Pro to, aby se zvládl vrátit zpět "na zem", potřebuje 3 věci: křížovku, walkman a svého pomocníka Maxe. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (33)

Trailer 1

Recenze (27)

honajz 

všechny recenze uživatele

Další variace na Mentalistu, Numbers, Castla, Dextera a kdovíco ještě z posledních úspěšných podobných seriálů, s naprosto nesympatickými hlavními hrdiny, bez hlášek, bez nadhledu, sterilně odvyprávěné případy a hlavní hrdina už příliš velký pošuk na to, abych podobné jednání bral vážně. V reálu by asi nikde nevyučoval, ale seděl v nějakých losangeleských Bohnicích a čmáral si na zeď tam. Z každého dílu čouhá snaha přiřadit se k těm větším a slavnějším seriálům, ale to by chtělo scenáristy s mozkem, inteligencí a smyslem pro vtip, ne nějaké nerdy, kteří to nejspíše psali. ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Neurovědec v converskách uvádí seriálovou encyklopedii neuropsychiatrie.____ Lékaři a biologovi Danieli Pierceovi byla před 25-ti lety diagnostikována paranoidní schizofrenie. Symptomy nemoci se začaly objevovat v době, kdy studoval třetí ročník medicíny na univerzitě v Chicagu a Daniel se rozhodl, že své poruše porozumí a vrhl se proto na studium mozku. Postupem času se stal uznávaným odborníkem, vydal několik knih zejména o forenzní neuropsychiatrii a dlouhá léta přednáší úvodní kurz do neurovědy. V současné době je Doktor Pierce sice zábavným a inspirativním přednášejícím, projevy jeho poruchy (zejména živé sluchově-vizuální halucinace) ho ale nutí vyhýbat se blízkým vztahům k druhým lidem. Ze stejného důvodu se Daniel rozhodl rezignovat na hledání pravé lásky. ____ Vzhledem k jeho znalostem z oborů neurovědy a forenzní neuropsychiatrie Daniel navíc (... pokračování textu na blogu) ()

Reklama

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Pilot: Vypadá to na klasickou kriminálku s překombinovanými případy (alespoň ten první byl překombinovaný až hrůza). Nesmí chybět ekcentrický vědecký konzultant. Jeho boj s halucinacemi vs. realitou mě pobavil. Vyšetřovatelka prozatím vypadá, že bude tvořit hlavně ozdobnou část dvojice, pozornost zcela pro sebe strhává "Asperger". ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

U tohoto seriálu se nabízí porovnání se skvělým ser. Anatomie lži. Jsou tu však zásadní rozdíly. V Prozíravosti jde o příčinu (neuropochody mozku) a ve lžích jde o důsledek (vizuální výstup mozkových pochodů-micromimika). Další rozdíl je v tom, že ve lžích po absolutně boží první řadě dochází poněkud k útlumu, zatímco u prozíravosti je to právě naopak. První řada je dobrá, ale jen dobrá. Teprve s nástupem Scotta Wolfa (Donnie Ryan) se v to v druhé řadě pořádně rozjelo. také přibyl humor, akce a celkově dostal seriál lepší spád. Tuto kvalitu si udržel celé dvě řady. pak skončil, což je škoda, neb poruch a možností jejich kriminálního využití v praxi je nepřeberně mnoho. 1.řada 80%,2.a3. řada 90%. jako celek velmi dobré. ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Duševně chorý odborník pomáhá vyšetřovat zločiny. Tak to tu ještě nebylo. Představitelé hlavních postav mě zatím nerozdráždili k nepříčetnosti, naopak, docela se mi zamlouvají (ale tak to začalo s Mentalistou také a kde dneska jsme). Agentka slušná, ovšem pan profesor ... snaha o originalitu za každou cenu. Může konat člověk lehce nakřáplý, podivín ... ale halucinující cvok ne. Jako svědek nepřijatelný, jako poradce i přednášející též, což mi silně vadí - nějaký ten náznak realismu by snad nebyl tak moc přehnaný požadavek. Škoda. ()

Galerie (1 290)

Reklama

Reklama