Reklama

Reklama

Strážce moře

(seriál)
  • Česko Ponorka Seaquest (více)
USA, (1993–1996), 43 h 41 min (Minutáž: 44–88 min)

Hrají:

Roy Scheider, Don Franklin, Ted Raimi, Marco Sanchez, Peter DeLuise, Michael DeLuise, Stephanie Beacham, Kathy Evison, Frank Welker, Edward Kerr (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(57)

Obsahy(1)

V roku 2018 ľudstvo kolonizuje posledné neobývané miesta na Zemi - jej oceány. Lenže ani hlboko pod hladinou oceánov se nedá vyhnúť konfliktom a nepriateľstvu. Úlohou posádky ponorky SeaQuest na čele s Royom Schneiderom je zabrániť všetkým problémom a skúmať nekonečné temné diaľavy podmorských vôd. (oficiální text distributora)

Recenze (39)

imaginer21 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Smutně zapomený sci-fi produkt devadesátek, jemuž (většinou) vévodí laskavá tvář Roye Scheidera a své si uloupl i nadějný Jonathan Brandis (který svět opustil taak předčasně, že je tohle dílko asi největší připomínkou jeho památky). Kvalita epizod samozřejmě kolísala, ale pokaždé měly co nabídnout (zejména v první sérii). Pamatuji si, že zatímco všichni bažili po nových dílech Stargate, já vždycky běžel, abych spíš stihl tuhle podmořskou sérii. Tehdy hlavně pro krásné oči Stacy Heiduk. Dneska hlavně pro originalitu. Při pohledu z dnešní doby se v té přehršli seriálů moc tak specifického už neobjevilo. Za to dávám subjektivní hvězdu navíc, i když to byl "jen" lehký nadprůměr. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Přirovnání Sea Questu ke Star Treku je možná trochu silná káva, ale je to docela zdařilé zpracování alternativní budoucnosti, která jako by byla oživlým snem Stromberga z jedné nejmenované bondovky:) A je to i solidně graficky našlápnuté (alespoň ve své době bylo) a zábavné...navíc kdo by si nezamiloval mluvícího delfína?:) ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Podle mě to byla docela blbost, nevim co si tvůrci mysleli, když se snažili okopírovat Star Trek, ale celý to dali pod vodu. Sice se pár zajímavejch dílů najde, ale pořád převažuje víc těch špatnejch u kterých jsem se nehorázně nudil, aspoň že tam byl Roy Scheider, ten to alespoň o kousíček zvednul, abych mohl dát ty 3* ()

DocBrown

všechny recenze uživatele

Tohle že má něco společného se Star Trekem? To snad nemyslíte vážně, snad jen že je to někdy v budoucnosti. No a to už ani teď neplatí. To už se víc blíží ST třeba Návštěvníci. Především je to pro daleko mladší publikum. Neviděl jsem dostatek epizod, ale na víc než 2* by to asi nemělo a už nejsem cílová skupina. Na rok vzniku i dost špatné efekty. Sea Quest ale má jeden skvost, kterým trumfne všechny ST seriály a tím je Kathy Evison. Ta je tak krásná a roztomilá, že už to víc nejde (ještě víc než Jadzia). ČSFD se ani neobtěžuje jí dát do přehledu. Asi jen kvůli ní jsem se vydržel dívat na pár epizod, hlavně přechod do třetí série byl hodně divný. Bohužel v tomle roce takhle krátký vlasy nosí už pomalu jen lezby :,-( ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč by to přirovnání ke Star Treku byla silná káva. Je to prostě ST pod vodou a tak to nazvala i blahé paměti, Ikarie.;-) A basta. Jinak...jde o (v prvních 2 sezónách) a zdařilou věc s dobrým obsazením a dobrými (až 5 dohromady bych dal jako velmi dobré) příběhy. A TO je právě ten problém. Potenciál bych velký, ale známému US ždímači slz aka citový vyděrač no.1 na celém worldu) se nepodařilo tentokráte ani s Royem Scheiderem u kormidla (skoro doslova) vyprodukovati minimálně 4hvězdičkovou záležitost. A to je smutné. Přítomnost Hamilla a Shatnera, dobrý úlet. Nepomohly tomu ani ty blablabla vědátorské vsuvky na konci každého dílu, které navíc stejně neuslyšíte v cz, páč vám tehdejší hlas vemlouvavě sděluje, kdo to překládal a kdo co tentononc, tedy infa, které nikoho v mém věku tehdá pranic nezajímaly. 2-3 díly alá ufounský Špílberg byly tedy po hříchu, asi to the best vůbec. Byť já osobně si nejčastěji pouštím tu duchařinu na potopené lodi. Námět, který se do tohoto seriálu, moc nehodí, což je takový zajímavý...paradoxxx. CGI na tu dobu o něco lepší jak v B5 a ty díly, které ukazovaly tuhle jinak squelle vymyšlenou megaponorku v akci a tak, jsou důvod, proč to vlastním. Pokud bych to shrnul, tak zřejmě nejlepší je pilotní film, který si několikráte za rok pustím. Je to škoda, že se nepodařilo udržeti hlavního herce a více a komplexněji se nerozvedla (tedy ne, že by na ni úplně kašlali) jinak velmi dobrá a realistická myšlenka nového světa, který je jasně rozdělen pod a nad vodou.;) Proto nemohu (byť jsem jeho fanda) schváliti obsazení Míši Ironsidea ve 3.s., páč jeho zjev i přístup, se do tohoto tv s. moc nehodí. Drsoni jeho typu se bezchybně hodili do např. ´V´. Kpt. jeho stylu by sedl tak do Shitcovery. Ale ne, do Síkvestu. Suma sumárum...po několika dílech si vždy uvědomím, jak se tento docela relativně originální námět (v té době jistě), zbytečně prošustroval a o dekádu později poloumělé prefabrikáty typu SGA, běžely déle, i když už dávno neměly moc co nabídnouti. Není to fér. :-/ Jo a uživatel DaViD´82 to dost vystihl. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • V epizodě Sympathy for the Deep debutovala Jennifer Sky. (NinadeL)

Reklama

Reklama