foto

Sandra McCoy

  • nar. 14.8.1979 (39 let)
    Santa Clara, California, USA

Biografie

Sandra Christina McCoy se narodila v kalifornském městě Santa Clara, ale vyrůstala v San José. Její matka Madeline byla středoškolskou učitelkou tělocviku, trenérkou tenisu a instruktorkou aerobicu. Její otec Gary pracoval v úřadu šerifa a byl soukromým pilotem. Její o dva roky mladší bratr se zajímal o basketbal a wrestling. Všichni tři však tragicky zemřeli při letecké nehodě v roce 1993, kterou Sandra jedina jako zázrakem přežila a podařilo se jí zachránit. Již od osmi letech se aktivně věnovala tanci a gymnastice a poté, co získala bakalářský titul v psychologii na univerzitě v Santa Clara, se přestěhovala do Los Angeles. Nejprve se pokoušela prorazit v čtyřčlenné dívčí popové skupině, ale očekávaný úspěch se nedostavil a tak se Sandra začala pokoušet o kariéru u filmu jako herečka a tanečnice.

Jejím prvním výraznějším úspěchem byla role „Dirty Pop Girl“ v hudebním videoklipu chlapecké skupiny NSYNC. V letech 2002 – 2003 působila jako profesionální roztleskávačka u basketbalového týmu Los Angeles Lakers. Role tanečnic a roztleskávaček ztvárňovala velmi často i ve filmech a seriálech. V roce 2004 se objevila v kalendáři nazvaném Music Video Beauties. Během své herecké kariéry se objevila v epizodních rolích velkého množství seriálů jako: GENERAL HOSPITAL, SABRINA - MLADÁ ČARODĚJNICE, TAK JDE ČAS, CSI: MIAMI, CSI: N.Y., VERONICA MARS, DVA A PŬL CHLAPA nebo O.C.

Sandra není ale jen seriálovou herečkou. Objevila se také v několika filmech, především šlo o romantické komedie. V roce 2002 se objevila v romantické komedii ŽÁBA K ZULÍBÁNÍ. V tomtéž roce jsme ji mohli vidět v komediálním dramatu ORANGE COUNTY, které vypráví o doposud bezstarostném surfaři Shaunovi, který se po smrti svého kamaráda rozhodne stát se spisovatelem. V roce 2003 jsme mohli Sandru vidět v další romantické komedii KAŠLU NA LÁSKU s Renée Zellweger a Ewanem McGregorem v hlavních rolích. Její nejvýraznější filmová role přišla v roce 2005, kdy ztvárnila roli Mercedes v hororovém thrilleru CRY WOLF. V současné době žije Sandra v Los Angeles. Ve volném čase ráda vyrazí někam s kamarádkami, jde si zaběhat, dívá se na filmy, věnuje se dobrovolnické práci nebo jí čokoládu. Je členem americké MENSY – sdružení lidí s vysokým IQ.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2017 Ladies Night
2010 Las Angeles
Toxic
2009 Deep in the Valley
Pimpin' Pee Wee
2008 Příběhy z temnoty
2007 Nebezpečné představy
Noc v domě hrůzy
2005 Cry Wolf
Horror High
Nebezpečné hry 3 (TV film)
Smršť nad Pacifikem
2004 Moderní Popelka
2003 Kašlu na lásku
2002 Jako Mike
Orange County
Scooby-Doo
Žába k zulíbání

TV seriály

2014 Benched (TV seriál)
2012 Geo's Pizza (TV seriál)
Vegas (TV seriál)
Masquerade (E09)
2011 Rizzoli & Isles: Vraždy na pitevně (TV seriál)
Dítě jako důkaz (S02E02)
2007 Lovci duchů (TV seriál)
Bedtime Stories (S03E05)
O.C. (TV seriál)
The Groundhog Day (S04E12)
2006 Kriminálka New York (TV seriál)
Risk (S02E13)
Veronica Mars (TV seriál)
O hříších a lidech (S03E07)
2003 Dva a půl chlapa (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Poklad (S02E02)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Pandořina skříňka (S03E15)
2002 Hidden Hills (TV seriál)
Power Rangers Wild Force (TV seriál)
Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
It's a Hot, Hot, Hot, Hot Christmas (S07E09)
2001 Maybe It's Me (TV seriál)
1999 The Parkers (TV seriál)
1998 Felicity (TV seriál)
1965 Tak jde čas (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Host

TV pořady

2001 Show Wayna Bradyho (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace