foto

Werner Dähn

  • nar. 14.10.1965 (53 let)
    Worms am Rhein, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Werner Daehn vyrostl ve Worms a chodil na gymnázium "Rudi Stephan". Po ukončení školy se přestěhoval do Berlína, kde absolvoval čtyřletý kurz na herecké škole Langhanke. Po několika divadelních rolích natočil v roce 1996 svůj první film NUR AUS LIEBE po boku Heinze Hoeniga a Katji Riemann.

Po dalších německých filmech mu přinesla mezinárodní úspěch v roce 2002 role v americkém filmu xXx, kde si zahrál protivníka Vina Diesla. V roce 2006 hrál v oskarovém filmu DIE FÄLSCHER (Ďáblova dílna, režie: Stefan Ruzowitzky). Potom si zahrál v mnoha dalších mezinárodních filmech, a to například se Stevenem Seagalem ve filmu SHADOW MAN, Jasonem Pristley v COLDITZ nebo Billem Pullmanem ve snímku RELEVATIONS.

V roce 2008 se ukázal jako major Ernst John von Freyend ve filmu VALKÝRA společně s Tomem Cruisem. Mohli jsme ho také vidět jako důstojníka v oskarovém filmu ŽIVOTY TĚCH DRUHÝCH a v remaku filmu Alfreda Hitchcocka THE 39 STEPS v roli antagonisty Ackermana.

Podílel se také na britské produkci pro BBC, když v roce 2011 hrál roli Dr. Georga Maurera, německého lékaře, který ošetřoval hráče Manchester United, kteří přežili mnichovskou leteckou katastrofu v roce 1958.

Marie "Maya1234" Janáčová

Herecká filmografie

Filmy

2020 Jan Žižka
2018 Tatort - Meta (TV film)
The Dresden Codex
Wilkolak
2017 Das schaffen wir schon
Tom of Finland
2016 Makej, kovboji!
Out of the Burning Blue
Weiber! Schwestern teilen. Alles.
2015 Field of Lost Shoes
Tatort - Frohe Ostern, Falke (TV film)
2014 Allies
Der Tropfen - Ein Roadmovie
Silent Mountain, The
Tatort - Der Maulwurf (TV film)
2013 Berlínská mise
Rosa Roth - Der Schuss (TV film)
2012 Vražedná hra
2011 90 minut – Berlínský projekt
Die Superbullen - Sie kennen keine Gnade
Ledová apokalypsa (TV film)
The Big Black
United (TV film)
2010 Kajínek
Zeiten ändern Dich
2008 39 stupňů (TV film)
Speed Racer
Valkýra
2007 Ďáblova dílna
2006 Stíny minulosti
Životy těch druhých
2005 Doppelter Einsatz - Mord auf dem Stundenplan (TV film)
Útěk z Colditzu (TV film)
2004 Král zlodějů
Stauffenberg (TV film)
2002 xXx
2001 Nepřítel před branami
2000 Alles mit Besteck
Invention of Dr. Morel, The
1999 Strach v mém srdci (TV film)
1996 Nebezpečné věno

TV seriály

2017 Le Bureau des Légendes (TV seriál)
Epizoda 1 (S03E01)
Kobra 11 (TV seriál)
Bezhlavá láska (S22E02)
2015 Constantine (TV seriál)
The Saint of Last Resorts: Part 2 (E09)
2014 Ein Fall von Liebe (TV seriál)
Fleming (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
2011 Kobra 11 (TV seriál)
Výš, dál, rychleji! (S15E13)
2005 Zjevení (TV seriál)
2003 Kobra 11 - Nasazení týmu 2 (TV seriál)
1998 Helicops (TV seriál)
1995 Inspektor Balko (TV seriál)
1994 Rosa Roth (TV seriál)

TV pořady

2004 Zibb (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace