foto

Henry Czerny

  • nar. 8.2.1959 (58 let)
    Toronto, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

"Your mission, should you choose to accept it..."

Jeho kariéra začala v Torontu. Zde začal hrát v muzikálech a divadelních představeních na Humbersideské vysoké škole. Dá se říci, že Henry se dostal k muzikálu díky svému krásnému hlasu.

Henryho první role byla v dětském pořadu Lucky Larry Leprechaun. Později se dostal na National Theatre School v Montrealu. Po promocích v roce 1982 cestoval a vystupoval v divadlech po celé Kanadě. Od Ottawa's National Centre po Edmonton's Citadel Theatre a Stratfordský festival. Na konci 80. let se mu přezdívalo "ostřílený veterán Kanadského divadla"... dlouhá cesta od Lucky Larryho.

Ve filmech se často dostával do vedlejších rolí. Zahrál si ve filmu JASNÉ NEBEZPEČÍ, exceloval v roli Kittridge ve filmu MISSION: IMPOSIBLE, dále hrál ve filmech LEDOVÁ BOUŘE, RŮŽOVÝ PANTER, POSEDLOST a dalších. Své místo si našel i v seriálu TUDOROVCI.

Petr "Goldbeater" Zumr

Herecká filmografie

Filmy

2017 Buckout Road
2016 Rozpolcené duše
2015 Vzpomeň si
2010 A-Team
Ledové sny
2009 Modlitby za Bobbyho (TV film)
2008 Děvče od sousedů (TV film)
Mayerthorpe (TV film)
2007 Fifth Patient, The
2006 Fido
Mezi nebem a zemí
Peklo v podzemí
Růžový panter
2005 Circle, The
Chaos
V moci ďábla
2004 The Limit
2003 Failures, The
Kleptomanka
2002 Pakt (TV film)
2001 Přístav (TV film)
Vysněná země (TV film)
2000 Kóma (TV film)
Posedlý (TV film)
Šílený policajt
1999 Cement
External Affairs
Kayla
P.T. Barnum, král cirkusu (TV film)
The Girl Next Door (TV film)
1998 Čest a sláva (TV film)
Smrt ve stínu (TV film)
1997 Ledová bouře
Promise the Moon (TV film)
1996 For Hope (TV film)
Mission: Impossible
1995 Choices of the Heart: The Margaret Sanger Story (TV film)
Jenipapo
Michelle Apts., The
When Night Is Falling
Zápisky z podzemí
1994 Anchor Zone
Jasné nebezpečí
Proces na severu (TV film)
Ultimate Betrayal (TV film)
1993 Boys of St. Vincent: 15 Years Later, The
Cesta k vítězství (TV film)
I Love a Man in Uniform
Studený pot
1992 Boys of St. Vincent, The (TV film)
Buried on Sunday
Deadly Matrimony (TV film)
Příběh Dennise Littkyho (TV film)
1988 Taming of the Shrew, The (TV film)

TV seriály

2017 Quantico (TV seriál)
RAINBOW (S02E21)
GLOBALREACH (S02E20)
LNWILT (S02E14)
další epizody (4)
2016 Quantico (TV seriál)
KUBARK (S02E04)
KUDOVE (S02E01)
Yes (S01E22)
Supergirl (TV seriál)
Childish Things (S01E10)
2011 Falling Skies (TV seriál)
Sanctuary: Part 2 (S01E07)
Sanctuary: Part 1 (S01E06)
Pomsta (TV seriál)
2008 Flashpoint (TV seriál)
Less Than Kind (TV seriál)
2007 Tudorovci (TV seriál)
The Death of Wolsey (S01E10)
Look to God First (S01E09)
Truth and Justice (S01E08)
další epizody (10)
2005 Three Moons Over Milford (TV seriál)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Jackpot (S04E06)
2002 Salem Witch Trials (TV seriál)
2001 Historky z města (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace