Reklama

Reklama

V roce 1999 přežije dospívající Celeste (Raffey Cassidyová) násilnou tragédii. Poté, co zazpívá na zádušní mši, se z ní s pomocí její sestry skladatelky (Stacy Martinová) a talentovaného manažera (Jude Law) stane vycházející popová hvězda. Celestin raketový vzestup ke slávě i následná ztráta nevinnosti jsou úzce spjaty s otřesným teroristickým útokem, což mladou energickou dívku promění v dosud nevídanou celebritu – americkou ikonu, zbožňovanou polobohyni a světovou superstar. V roce 2017, po skandální události, která podkopala její kariéru, zažívá dospělá Celeste (Natalie Portmanová) velký návrat na scénu. Během turné na podporu šestého alba s názvem "Vox Lux" musí nezlomná a drzá popová spasitelka překonat osobní i rodinná úskalí, aby si proklestila cestu mateřstvím, šílenstvím i monumentální slávou ve věku teroru. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (83)

Laxik 

všechny recenze uživatele

Šoubyznys je kamion, kterej vás porazí, ale pak vás ještě dalších 20 let veze na svý kapotě jako andělici od rolls royce. Všem na odiv. Zajímavej film, zpočátku možná maličko nudí, ale s příchodem dospělé Celeste a tedy výborné Natalie Portman se rozjede. Negativní hodnocení každopádně chápu, není to pro každýho. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od začátku (i s ohledem na to, co jsem zaslechl dřív) jsem tušil, že to nebude „klasický“ příběh o jednom hudebním vzestupu. Čtrnáctiletá Celeste nejprve přežije školní masakr způsobený mladým střelcem, pak to s demo-nahrávkou právě o nepříjemném traumatu zkouší v lákavém hudebním světě. A uspěje. Do hlavních zpráv se o několik let později dostanou i teroristé, kteří vystřílí pláž turistů v maskách, které Celeste (už coby popová hvězda) v dospělosti použila při natáčení jednoho z hudebních videí. Neurotické a negativní portrétování jedné dívky/ženy, která zpívá původní skladby umělkyně Sii. Pliveme na showbusiness a úskalí slávy, obdivujeme (nepříjemný) herecký výkon Natalie Portman i Raffey Cassidy, která ztvárnila mladou Celeste i (ano!) dceru dospělé Celeste. Bizarní kousek o nesnadném životě v záři reflektorů. Celkové vyznění na mě nicméně tolik nedolehlo, výsledek je (chápu záměr) studený, pod kůži se mi nedostal. ()

Reklama

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film - čekala jsem příběh o popové divě, ale viděla jsem znepokojivé obrazy ze začátku milénia - střelba ve škole jedním ze žáků, útok na Dvojčata, útok na turisty na pláži. A dvousečnost médií ve vztahu k Celeste - díky roli oběti, kterou představuje na začátku je jí umožněna zářná kariéra, nicméně po té, co zapříčiní autonehodu a někoho zraní, její hvězda klesne, a obětí je zase někdo jiný. Po letech se mění i vztah veřejnosti k teroristickým útokům a jejich vykonavatelů, a je tam vyslovena domněnka, že někdo tyhle šílený činy může dělat proto, aby měl svých 5 minut slávy. A to, že je hlavní hrdinka pravděpodobně závislá na lécích proti bolesti a jiných drogách, a podle toho se také chová, je už nějaký spíš vedlejší produkt. Ta tísnivá, až Trierovská atmosféra zapříčinila, že jsem fascinovaně sledovala, kam mě film vlastně vede, možná trochu proti své vůli, protože nebylo možné se s postavami identifikovat a napojit se na ně. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Velice bizarní film. Určitě je to film o popové hvězdě s nejpřekvapivějším začátkem, kdo se moc zajímal dopředu, přišel o pěkné překvapení. Mohl bych uvést několik dalších scén, kdy mě film překvapil a vydal se cestou, kterou jsem nečekal. Jsou tu však i chyby. Natilie Portman přehrává a tlačí svoji roli do parodie, která vážnému filmu nesedí. Na voice-over vyprávějící nám zásadní události jsem si také příliš nezvykl. Jude Law je nevýrazný, až nudný. I tak zajímavé dílo. P.s.: Úvodních pár minut si hraje s ideou světla (Lux) a je to opravdu perfektní práce kameramana. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Prvu polovicu som bol uplne nadseny. Kreativna a velmi hrava forma, uzasna instrumentalna hudba a tuctovo netuctovy pribeh ma v kombinacii so zaujimavymi postavami odrovnal. Druha polovica je umienenejsia sluzi a najma ako showreel na vyborne herectvo Natalie Portman. Je tu vsak pre mna jedno velke ALE. Zaverecne vystupenie pre mna nemalo vobec silu (staci som spomenut ako genialne fungoval Live Aid v Bohemian Rhapsody) Neviem co alebo kto je hudobne teleso Sia, no tie pesnicky boli ohromna nuda a uplne mi to zrazilo dojem z inak paradneho filmu. Na druhej strane popovej hudbe rozumiem asi ako Jarmush komercnej kinematografii. 8/10 ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Rooney Mara si měla ve filmu zahrát hlavní roli, ale v jednu chvíli byl projekt pozastaven a během toho ji nahradila Natalie Portman. (ČSFD)
  • Raffey Cassidy si ve filmu zahrála dvojroli. Nejdříve se objevila jako mladá Celeste a později jako její dcera. (TaNya_)
  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama