foto

Johana Ožvold

  • nar. 1983
    Liberec, Československo

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • Nabarvené ptáče (2019)

    - Podle tvrzení performerky a zvukařky Johany Ožvold si její dítě „zahrálo“ v postsynchronech Nabarveného ptáčete: „Něco mám k nabarvenýmu ptáčeti... jak jsme dodělávali zvuk k našemu filmu, tak zároveň v tom samém období studio soundsquare pracovalo právě na Nabarveném ptáčeti. Bylo to v době, kdy Herbertovi byl asi tak měsíc a jeden večer měl zaražený prdy a hrozně brečel, tak jsem s ním musela odejít ze studia a chodila jsem s brečícím Herbertem po recepci soundsquaru a hlavou mi běželo, že snad tam nikoho neruším ubrečeným miminem. Dvakrát kolem mě prošel ten samej zvukař a kouká na mě, jak tam natřásám mimino a já si řikám, ty vole ho musím určitě rušit, to mu to proznívá do studia, ale chyba lávky... ‚Maminko, nechtěla byste, aby si vaše miminko zahrálo ve filmu? Já bych potřeboval pláč miminka do filmu Nabarvené ptáče.‘ Potřeboval srdceryvnej pláč, což chápu, že pro zvukaře dostat nahrávku miminovského pláče nahraného ve studiových podmínkách je trochu náročná záležitost. Herbert dal ve studiu výkon – škálu od malinkatého pláče až po řev, pak si prdnul a já jsem mohla pokračovat v práci na našem filmu.“ (Přemek)

Herecká filmografie

Filmy

2019 Karel, já a ty
2017 Nikdo nelže (studentský film)
Všechno bude fajn
2015 Cesta do Říma
Cizí příbuzní (studentský film)
Proces (studentský film)
2014 Siciliana
2013 Ahoj, mám se dobře (studentský film)
2012 Podsvětí
Shit happens (studentský film)
2011 Gorila
Nic proti ničemu
Sráči (TV film)
2010 Holka 180 (studentský film)
Největší z Čechů

TV seriály

2019 Strážmistr Topinka (TV seriál)
Zločin na poště (E01)
2017 Bohéma (TV seriál)
Vyhrát za každou cenu (E05)
Krev, půda a strach (E03)
Past na svědomí (E02)
Svět pod hlavou (TV seriál)
1983 (E10)
2016 Já, Mattoni (TV seriál)
Lokomotiva vládního rady (E12)
2014 České století (TV seriál)
Je to jen rock'n'roll (1976) (E07)
Kriminálka Anděl (TV seriál)
Sprejeři (S04E11)
2008 Černá sanitka (TV seriál)
Rovnátka (E03)

Dokumentární

2014 SM Kabaret: Kabaret For Semafor (koncert)

Režijní filmografie

Filmy

2016 Černý dort (studentský film)
2015 Cizí příbuzní (studentský film)
Proces (studentský film)
2013 Ahoj, mám se dobře (studentský film)

Dokumentární

2019 The Sound is Innocent

TV pořady

2016 FAMU 70 (TV pořad)

Hudební videoklipy

2020 Zrní - Neposlušnost (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 Černý dort (studentský film)
2015 Cizí příbuzní (studentský film)
Proces (studentský film)
2013 Ahoj, mám se dobře (studentský film)

Dokumentární

2019 The Sound is Innocent

Hudební videoklipy

2020 Zrní - Neposlušnost (hudební videoklip)

Skladatelská filmografie

Filmy

2016 Černý dort (studentský film)

Host

TV pořady

2016 FAMU 70 (TV pořad)
2010 Hotel Insomnia (TV pořad)
2004 Na stojáka (TV pořad)

Fanoušci tvůrce