Reklama

Reklama

Strážmistr Topinka

(seriál)
  • Slovensko Strážmajster Topinka
Trailer
Česko / Slovensko, 2019, 11 h 11 min (Minutáž: 50–53 min)

Režie:

Petr Zahrádka

Kamera:

Miloslav Holman

Hudba:

Andy Čermak

Hrají:

Robert Mikluš, Jiří Bartoška, Veronika Freimanová, Jenovéfa Boková, Marek Geišberg, Miroslav Donutil, Gabriela Marcinková, Václav Kopta, Tomáš Jeřábek (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Postavy ze seriálu Doktor Martin se vrací v nové sérii, jejímž hlavním hrdinou je tentokrát protějovský policista Tomáš Topinka (R. Mikluš), který v podhorském městečku řeší nejrůznější případy. Ať už jsou banální či skutečně dramatické, svérázná Topinkova figura každé vyšetřování prožívá jako velkou kauzu... (Česká televize)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

sardon 

všechny recenze uživatele

Nepatřím k těm, kteří by uniformované policisty milovali a mám rád vtipy, které se o nich povídají, ale tohle si rozhodně nezaslouží. Takovej blb jako je Topinka by v reálném životě nemohl sedět ani ve vrátnici podniku kam nikdy nikdo nepřijde. Parodie mám sice rád, ale tahle je v některých chvílích tak nesnesitelná, že mám chuť Topinku nakopat do zadnice a pak nechat popravit před rozvinutou policejní zástavou. Chvílema je však seriál celkem snesitelný a dokázal by mne naladit na pohodovou notu, kdyby si však ty pohodové části dokázal udržet a nesklouzával do trapna, kdy se běžný divák musí stydět za to, že u policie ČR by mohl sloužit takovej hysterickej pablb. Když pomineme někdy poněkud trapné a jednoduché kriminální zápletky za které by se musel stydět i populární Ohníčkový detektiv Štika a bereme to tak, že seriál měl především pobavit, tak za snahu a některé povedené chvilky dávám 2*. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V porovnání s Doktorem Martinem je to přece jenom slabší. Zajímavé je, že epizody, v nichž se Ellinger objeví (ideálně i s Irenou), nabírají zábavnější charakter. Že je Strážmistr Topinka průměrnou záležitostí, nenáročnou oddechovkou a někdy až jednoduchou záležitostí, je asi jasné, a kdo od tohoto počinu očekává nějaké sofistikované krimi, musí být nutně zklamán. Stejného rozčarování se patrně dostane všem, kteří vyhlížejí oduševnělý humor. Seriál o Topinkovi baví zejména tím, jak triviální je, bezelstností hlavního hrdiny a zápalu do policejní práce a ambicí se vypracovat ke kriminálce do Ostravy. Z vedlejších rolí nejvíce pobaví a potěší Jiří Bartoška, Marek Taclík a Jenovéfa Boková. Jak jsem uvedl na začátku komentáře, přítomnost M. Donutila a G. Marcinkové rovněž pokaždé potěší a je škoda, že jejich prostor je tu menší, než který měl Tomáš Topinka v případě Doktora Martina. ()

Reklama

De Large 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo. Pohodový chlapík, navyše skvelý a sympatický herec. Nie vždy je potrebné riešiť vraždy, politiku... atď. Figúrka Topinka nie je blbec, za akého ho považujú, skvelo zapadli do súhry Freimanová, Bartoška, Boková, Marek Geišberg a aj Donutil, hoci tam už v zásade nebol potrebný, ale on nikdy nesklame. ()

MikoZuko 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle jsem si myslel, že pro mě snad seriál bude příjemným překvapením. V klidu na tři hvězdy. "Tož taká fajná oddechovka to byla, aj jsem se zasmál. V pohodě," něco takového by řekl strýček Knoflik, co se náhodou díval a shrnul by to vskutku pěkně. Po otřesném filmu Záhada v Beskydech, kde se Topinka poprvé ujal větší role to bylo opravdu vítané zlepšení. Nejlepší štěky stále obstarával Mirda Donutil a jeho Martin, někomu to nesedí, ale mě prostě baví. Abych jenom nechválil musím se chtě nechtě pustit do zbytku seriálu, po pilotu jsem mu totiž dal šanci a to byla chyba. Od druhého dílu se totiž kvalita seriálu vrací do úrovně Záhady v Beskydech ne-li hůř. Topinkovi opět sekunduje slovenský kolega Spurný, Syrový, Sychravý nebo tak nějak, popravdě dílů jsem viděl víc, než si toho seriál zasloužil (za což asi částečně vděčím tátovi, "ahoj, tati"),ale stále nevim jak se vlastně jmenuje. Spolu tvoří duo stylu Bobčinský-Dobčinský, což v tomto případě znamená hlavně to, že jsou dvakrát tak hloupí a dvakrát tak nesnesitelní, než každý zvlášť. Sečteno a podtrženo, jeden slušný díl že třinácti, a znovu to řeknu ZE TŘINÁCTI to prostě nejde. Sorry, ale fakt ne. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jsem sám, kdo by radši viděl seriál s komisařem Majerem a strážmistrem Štrosem? Vím, že už to píšu po několikáté, ale i u komediálního seriálu je třeba držet se toho, co je a není možné, nadsázka nezachrání všechno. U Topinky často hloupost přebila všechno ostatní, ale nebyla taková, že by šla přejít, už bránila v normálním sledování. ()

Galerie (597)

Zajímavosti (16)

  • Když Topinka (Robert Mikluš) poprvé nalezne figurínu, naloží ji do kufru auta „na stojáka“. Aby se tam vešla, musel by ji však zlomit nebo uříznout nohy, protože je v životní velikosti. Když ji však vyndavá u starosty, je celá. (Brain)
  • Seriálové nádraží Protějov pila se nachází na Slovensku a jedná se o železniční stanici Makov v Žilinském kraji. Proto je také vlak v barvách slovenské železniční společnosti ZSSK (Železničná spoločnosť Slovensko). Loga téhle společnosti jsou přelepená. (Frontier)

Reklama

Reklama