foto

Linda Purl

  • nar. 2.9.1955 (63 let)
    Greenwich, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Linda Purl je americká herečka. Narodila se v roce 1955 v Greenwitch v Connecticutu do herecké rodiny, její matka byla herečka na Broadwaii a její otec byl též herec. V pěti letech se přestěhovala do Japonska, kde strávila svoje dětství. V 15 letech se vrací do USA. Po absolvování Finch College, odjíždí do Anglie, kde studovala Marguerite Beale. Opět se vrací do USA, kde studuje institut Lee Starsberg. Diváci jí mohli vidět už v roce 1974 v seriálu HAPPY DAYS. Poté následovaly seriály jako jsou MANIOVÉ V AMERICE, TO JE VRAŽDA, NAPSALA, MATLOCK, ODLOŽENÉ PŘÍPADY nebo SBĚRATELÉ KOSTÍ.

Diváci jí mohli vidět ve filmech jako jsou např. CRAZY MAMA (1975), NÁVŠTĚVNÍ HODINY (1982), ZMIJE (1988), VELKÝ JOE (1998), LEDOVÝ ZÁSAH (2003) nebo ZVRÁCENÁ LÁSKA (2006). V soukromém životě byla čtyřikrát vdaná. První manželství bylo s Desi Arnatem, Jr. které mělo trvání jenom jeden rok a to v roce 1980 - 1981. Od roku 1988 - 1992 byla provdaná za Williama Broylese, Jr. V roce 1993 - 1999 byla provdaná za Alexandra Caryho. Její poslední manželství bylo uzavřeno v roce 2006, kdy se provdala za Jamese Adama Vinsona. Linda Purl se také věnuje charitě proti AIDS v Los Angeles. Její babička byla zakladatelkou Actor Equiti Association.

Joe "reich" Ferrone

Herecká filmografie

Filmy

2016 Bender
2012 Stalked at 17 (TV film)
2006 Zvrácená láska (TV film)
2005 Zločinné úmysly (TV film)
2004 Cizinec u dveří (TV film)
2003 Fear of the Dark
Ledový zásah (TV film)
2002 The Griffin and the Minor Canon (TV film)
2000 Dokonalý podnájemník
1999 Muž zázraků (TV film)
Sunday
1998 Velký Joe
1997 Absolutní pravda (TV film)
1996 The Story First: Behind the Unabomber (TV film)
Volání divočiny: Nové dobrodružství (TV film)
1994 Natural Causes
Osudné setkání (TV film)
Šance na přežití (TV film)
1992 Danielle Steel: Hollywoodská tajemství (TV film)
Nebezpečná podobnost (TV film)
1991 Before the Storm (TV film)
The Company (TV film)
1990 Web of Deceit (TV film)
1988 Addicted to His Love (TV film)
Zmije
Špioni, hlavouni a drzouni (TV film)
1987 V sebeobraně (TV film)
1986 Dark Mansions (TV film)
Outrage! (TV film)
Pleasures (TV film)
Samson and Delilah
1985 Midas Valley (TV film)
1982 Money on the Side (TV film)
Návštěvní hodiny
1981 Adventures of Nellie Bly, The (TV film)
High Country, The
1980 Leo and Loree
The Night the City Screamed (TV film)
1979 Flame Is Love, The (TV film)
Last Cry for Help, A (TV film)
Like Normal People (TV film)
Women at West Point (TV film)
1977 Black Market Baby (TV film)
Little Ladies of the Night (TV film)
1976 Eleanor and Franklin (TV film)
Having Babies (TV film)
Oregon Trail, The (TV film)
W. C. Fields and Me
Young Pioneers (TV film)
Young Pioneers' Christmas (TV film)
1975 Crazy Mama
1974 Richie's Car
1973 Jory
1966 Time Travelers

TV seriály

2018 The Oath (TV seriál)
Allegiance (E06)
Payback (E05)
Snag (E03)
další epizody (5)
Code Black (TV seriál)
Change of Heart (S03E10)
2017 Designated Survivor (TV seriál)
The Ninth Seat (S01E17)
2014 Bezohlední (TV seriál)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Útěk (S03E01)
2013 Kancl (TV seriál)
Customer Loyalty (S09E12)
2011 Ve jménu vlasti (TV seriál)
Marine One (S01E12)
Achillova pata (S01E08)
Věrný sobě (S01E04)
Anatomie lži (TV seriál)
Poslední splátka (S03E01)
Kancl (TV seriál)
Threat Level Midnight (S07E16)
The Search (S07E14)
2010 Kancl (TV seriál)
Christening (S07E07)
Sex Ed (S07E04)
The Delivery: Part 2 (S06E18)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Černá hodinka (S05E23)
Zoufalé manželky (TV seriál)
Malá noční hudba (S06E21)
2009 Kancl (TV seriál)
Double Date (S06E09)
Niagara: Part 1 (S06E04)
Sběratelé kostí (TV seriál)
Doktor v tygřím výběhu (S04E17)
2008 True Blood: Pravá krev (TV seriál)
2005 Odložené případy (TV seriál)
Škodolibost (S02E17)
2002 První pondělí (TV seriál)
1997 Port Charles (TV seriál)
1994 Pod ochranným dohledem (TV seriál)
1991 The Company II: Oběti (TV seriál)
1986 Matlock (TV seriál)
1985 To je vražda, napsala (TV seriál)
Vražda v oáze (S01E21)
1984 Poslední dny Pompejí (TV seriál)
1981 Manionové v Americe (TV seriál)
1978 Young Pioneers, The (TV seriál)
1977 Testimony of Two Men (TV seriál)
1975 Beacon Hill (TV seriál)
1974 Happy Days (TV seriál)
1954 The Secret Storm (TV seriál)

TV pořady

1992 Circus of the Stars and Sideshow (TV pořad)
1989 The Pat Sajak Show (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace