foto

Tim Kang

  • nar. 16.3.1973 (44 let)
    San Francisco, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tim Kang, rodným jménem Yila Timothy Kang je americký herec, narozený 16. Března 1973 v San Franciscu. Studoval na Kalifornské univerzitě v Berkley, kde získal bakalářský titul z politických věd. K herectví se dostal v 26 letech, do té doby to nikdy nezkoušel. Z herectví má titul MFA (Master of Fine Arts) z Harvardu a studoval také na Moskevské Art Theatre School, díky čemuž umí rusky.

Svou první roli získal v roce 2002 v seriálu THE SOPRANOS, kde v jedné z epizod ztvárnil postavu Dr. Harrisona Wonga. V tom samém roce se zúčastnil natáčení romantického filmu LÁSKA S VÝSTRAHOU, po boku takových osobností jako Sandra Bullock či Hugh Grant. Mimo to hostoval v několika jiných seriálech – TŘETÍ HLÍDKA, PRÁVO A POŘÁDEK, MŮJ PŘÍTEL MONK, KANCL, POSEL ZTRACENÝCH DUŠÍ. V roce 2008 si zahrál po boku Silvestera Stallona ve čtvrtém pokračování slavné série o Vietnamském veteránovi Johnu Rambovi - RAMBO: DO PEKLA A ZPĚT, kde ztvárnil jednoho z žoldáků najatých na záchranu křesťanských misionářů. Ale do povědomí diváků se asi nejvíce zapsal jako agent Kimball Cho v seriálu MENTALISTA.

ArsenalEagle

Herecká filmografie

Filmy

2016 Rise
2011 Night Tales (TV film)
2010 Mister Green
2009 Mr. Sadman
2008 Rambo: Do pekla a zpět
2006 Spectropia
What Remains
2004 Flight Safety
Zloději paměti
2003 Justice
Robot Stories
2002 Láska s výstrahou

TV seriály

2017 Chicago Justice (TV seriál)
Fool Me Twice (E12)
2015 Upíří deníky (TV seriál)
Live Through This (S07E05)
I Carry Your Heart with Me (S07E04)
Age of Innocence (S07E03)
2010 Futurestates (TV seriál)
2008 Mentalista (TV seriál)
2006 Jednotka zvláštního určení (TV seriál)
2005 Kancl (TV seriál)
Posel ztracených duší (TV seriál)
Zákon a pořádek: Porota (TV seriál)
2003 Chappelle's Show (TV seriál)
2002 Můj přítel Monk (TV seriál)
Rodina Sopránů (TV seriál)
Někdo to musel udělat (S04E09)
2001 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
1999 Třetí hlídka (TV seriál)

TV pořady

2011 25th Annual Genesis Awards, The (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace