foto

Robin Tunney

  • nar. 19.6.1972 (46 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Robin se narodila 19. června 1972 v Chicagu a chodila do katolické školy, ze které poté nastoupila do Chicago Academy for the Performing Arts. Hrála tam například ve hrách Bus Stop nebo Agnes of God. V osmnácti se přestěhovala do Los Angeles a hrála v televizních sériích LAW AND ORDER, LIFE GOES ON, DREAM ON a CLASS OF '69.

Její filmový debut přišel roku 1992, kdy si zahrála po boku Brendana Frasera ve filmu ENCINO MAN o pračlověku, který rozmrzl ve dvacátém století. O tři roky později hrála hlavní roli v teenagerském filmu EMPIRE RECORDS. V roce 1996 se objevila ve filmu THE CRAFT (Čarodějky), díky čemuž se dostala do širšího povědomí a od té doby je často obsazována. Hrála také ve filmech JULIAN PO (1997), END OF DAYS (1999), SUPERNOVA (2000) a VERTICAL LIMIT (2000) a v nezávislých počinech jako NIAGARA NIAGARA, za nějž vyhrála cenu benátského festivalu v kategorii nejlepší herečka. Významnou roli sehrála v seriálu PRISON BREAK.

Mimo to se stále objevuje v televizi, kde zazářila hlavně jako Veronica Donovan z Prison Breaku. Pět let žila s režisérem a producentem Bobem Grossem, se kterým se v roce 2002 rozvedla.

annickka

Herecká filmografie

Filmy

2018 Looking Glass
Monster Party
2015 My All American
2012 Dívka na útěku
2009 Passenger Side
2008 Bratři Kisselovi (TV film)
Spálené životy
Srpen před bouří
2006 Darwinovy ceny
Hollywoodland
Nezvaný host
2005 Runaway
Zodiak
2004 Paparazzi
Stíny strachu
2003 Abby Singer
Dokud nás smrt nerozdělí
2002 Past na rosomáka
Tajemství sexu
Tajné životy zubních lékařů
2000 Chléb a růže
Supernova
Vertical Limit
1999 Konec světa
1998 Montana
Nahé město: Poslední soud (TV film)
Rescuers: Stories of Courage: Two Families (TV film)
1997 Niagara, Niagara
Podezřelý
1996 Jezdci purpurových stepí (TV film)
Čarodějky
1995 Na plný pecky
1993 J.F.K.: Reckless Yout (TV film)
Žáby
1992 California Man
Perry Mason: Příběh přelétavého Romea (TV film)
1991 But He Loves Me (TV film)
1987 Frog (TV film)

TV seriály

2018 Insatiable (TV seriál)
Miss Bareback Buckaroo (E03)
The Fix (TV seriál)
Epizoda 1 (E01)
2016 Love (TV seriál)
The End of the Beginning (S01E10)
2012 Mentalista (TV seriál)
Zrudlý klobouk (S04E24)
Piki, piki na hlavu (S04E23)
Sbohem a díky za šrámy (S04E22)
další epizody (14)
2011 Mentalista (TV seriál)
Fuga v rudém (S04E10)
Rudé tričko (S04E09)
Růžové šaty (S04E08)
další epizody (10)
2006 Útěk z vězení (TV seriál)
Štvanice (S02E01)
Let (S01E22)
Teď! (S01E21)
další epizody (10)
2005 Útěk z vězení (TV seriál)
Konec tunelu (S01E13)
Jeden z kola ven (S01E12)
Další do hry (S01E11)
další epizody (13)
2004 Dr. House (TV seriál)
Pilotní díl (S01E01)
2002 Zóna soumraku (TV seriál)
1994 Právo a pořádek (TV seriál)
Mayhem (S04E17)
1993 Cutters (TV seriál)
Prváci (TV seriál)

Dokumentární

2000 End of Days: The Beginning
1996 Witching Hour, The (TV film)

TV pořady

2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
2009 35th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace