foto

Judita Hansman

  • nar. 23.1.1967 (50 let)
    Český Krumlov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Slovenská divadelní, dabingová a filmová herečka Judita Hansman se narodila 23. ledna 1967 v Českém Krumlově. Maminka je Češka a otec Slovák tam sloužil na vojně. Rodina se po čase odstěhovala do Košic. Judita je sportovně založená, do 18 let hrála aktivně volejbal. Po úrazu ramene přesedlala k plavání. Po studiu na sportovním gymnáziu byla chvíli učitelkou. Poté se vrhla na amatérské divadlo a dvě sezóny působila v Prešovském divadle, později jedenáct let v Trnavském divadle. Vystudovala Vysokou školu múzických umění v Bratislavě a s kolegy založila Prešporské divadlo, které funguje na bázi občanského sdružení (např. představení Konkurz).

První herecké zkušenosti nasbírala ve studentských a krátkometrážních filmech obvykle bez nároku na honorář. Pak přišla příležitost ztvárnit psychicky narušenou Magdu Slávikovou v televizním seriálu ORDINÁCIA V RUŽOVEJ ZÁHRADE (2007). Zápornou postavu Gigi, která toho mnoho nenamluví, a přesto je nepřehlédnutelná, představuje v seriálu z vězeňského prostředí ODSÚDENÉ (2009). K dalším filmovým aktivitám patří úprava titulků k zahraničním filmům a dabing. Její hlas je pravidelně slyšet v upoutávkách na televizi STV2.

Judita je vdaná za režiséra Ivana Hansmana, mají dospělou dceru Rebeku. Před časem herečka prožila nepříjemnou manželskou krizi kvůli manželově nevěře. Velkou oporou jsou jí kromě dcery divadlo a spokojený divák, pak je spokojená i ona. Ráda čte, relaxuje ve vaně, preferuje francouzskou módu a kvalitní kosmetiku.

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2016 Učitelka
2011 Banditi (studentský film)
2010 Olé, zápražka (TV film)
2009 Ženy mého muže
2004 Zlatý hlas (TV film)
2001 Perníková chaloupka (TV film)
2000 Sen predstava fantázia Bendy Kristovej
1998 Peniaze alebo život (TV film)

TV seriály

2017 Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 6 (S02E06)
Epizoda 5 (S02E05)
Epizoda 4 (S02E04)
další epizody (5)
2016 Zoo (TV seriál)
2015 Svět podle Evelyn (TV seriál)
Tajné životy (TV seriál)
Epizoda 13 (S01E13)
Epizoda 12 (S01E12)
Epizoda 11 (S01E11)
další epizody (13)
2014 Divocí koně (TV seriál)
Ochránci (TV seriál)
2012 Rodinné prípady (TV seriál)
Mesto tieňov (TV seriál)
Vražedná sieť (S02E09)
2011 Dr. Ludsky (TV seriál)
Sterilní pravda (E08)
2010 Zázraky života (TV seriál)
2009 Jak jsem přežil (TV seriál)
Odsouzené (TV seriál)
Vyprávěj (TV seriál)
2008 Profesionálové (TV seriál)
2007 Ordinácia v ružovej záhrade (TV seriál)
1999 Slovenský dekameron (TV seriál)

Dokumentární

2013 Pravdivé príbehy s Katkou Brychtovou (TV seriál)

TV pořady

2017 Záhady tela (TV pořad) - vyp.
2012 Hlas Česko Slovenska (TV pořad)
2009 Tajomstvo mojej kuchyne (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace