foto

Rainer Strecker

  • nar. 25.10.1965 (53 let)
    Berlín, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Německý herec Rainer Strecker se narodil 25. října 1965 v Berlíně, kde žije dodnes. Po maturitě nastoupil na konzervatoř v Berlíně a pak vystudoval hereckou školu Otto Falckenberga v Mnichově.

Svůj první film, DAS BABY MEINES BRUDERES, natočil v šestnácti letech. Hrál v mnoha německých filmech a seriálech, také dabuje a film AMFUEM (2010) režíroval. Na zvukové nosiče namluvil několik knih, v roce 2009 získal cenu des Deutschen Hörbuchpreises. K filmu Westler (1985) složil hudbu. Od roku 1989 byl pět let ve stálém angažmá v Hamburku. Pak se vydal do světa a jeho umění mohli obdivovat diváci i v Paříži a dalekém Pekingu. Do Německa se vrátil v roce 1998. Dnes je stálým členem divadelních souborů v Hamburku a Basileji. Od roku 2000 hraje v seriálu Einsatz in Hamburg komisaře Volkera Brehma.

V německém akčním kriminálním seriálu KOBRA 11 hrál vrchního komisaře Inga Fischera v prvních dvou epizodách 1. série. Ingo je ve druhé epizodě zastřelen.

Měří 168 cm, má blond vlasy a modré oči. Mluví německy, anglicky a francouzsky. V roce 1993 si vzal německo-rakouskou herečku Muriel Baumeister (* 1972). Mají spolu syna Linuse (* 1994). V roce 1998 se manželé rozvedli. Ovládá asijská bojová umění. Ve volném čase trénuje aikido, Iaidō, boj s mečem, boj s holí a horolezectví. Své fanynky okouzluje sametovým basbarytonem.

Anonymka1

Herecká filmografie

Filmy

2019 Die verschwundene Familie (TV film)
2016 Helen Dorn – Gefahr im Verzug (TV film)
Nord Nord Mord – Clüver und der tote Koch (TV film)
2015 Die Mutter des Mörders (TV film)
Schandfleck - Der Usedom-Krimi (TV film)
Zachraňte Raffiho!
2014 Láska z fjordu: Dům na pláži (TV film)
2013 Die Frau, die sich traut
2012 Polizeiruf 110 - Eine andere Welt (TV film)
2006 Ludenmann macht fertig (studentský film)
Tatort - Bienzle und der Tod im Weinberg (TV film)
Tatort - Kunstfehler (TV film)
2005 Neun
Weiße Stille
2004 Das Falsche Opfer (TV film)
Schöne Frauen
Wilsberg - Tod einer Hostess (TV film)
2003 Rosenstrasse
Sie haben Knut
Sperling und der Mann im Abseits (TV film)
2002 Vlak na věčnost (TV film)
2001 1000 Meilen für die Liebe (TV film)
Místo činu: Berlín - Náhoda (TV film)
2000 Bonhoeffer: Agent of Grace
Komisařka Rosa Roth - Láska a smrt (TV film)
Vogelforscher, Der
1999 Der Vulkan
Místo činu: Frankfurt - Smrt jezdí na horské dráze (TV film)
1998 Ein tödliches Verhältnis
Hundert Jahre Brecht
Místo činu: Brémy - Vypálené rány (TV film)
Straßen von Berlin - Die Bazooka-Bande, Die (TV film)
1997 Reise in die Dunkelheit (TV film)
Ärzte: Vollnarkose (TV film)
1996 Die Nacht hat 17 Stunden (TV film)
Die Spur der roten Fässer
Tatort - Der Phoenix-Deal (TV film)
Ärzte: Dr. Vogt - Afrika vergessen (TV film)
1995 Bella Block - Liebestod (TV film)
1994 Alles außer Mord - Der Mann im Mond (TV film)
Männer vom K3 - Ende eines Schürzenjägers, Die (TV film)
1992 Der Kleene Punker
Widerspenstige Viktoria (TV film)
1988 Linie 1
1986 Preis der Feigheit (TV film)
1985 Westler

TV seriály

2018 SOKO Hamburg (TV seriál)
Gefallener Engel (E01)
2015 In aller Freundschaft - Die jungen Ärzte (TV seriál)
Unter Gaunern (TV seriál)
2014 Helen Dorn (TV seriál)
2013 Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Mord an Bord (E15)
2012 Vraždy na severu (TV seriál)
2011 Der Kommissar und das Meer (TV seriál)
Eiserne Hochzeit (E10)
Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Der Tote an der Elbe (E14)
2010 Láska u fjordu (TV seriál)
Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Rot wie der Tod (E13)
2009 Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Tödliches Vertrauen (E12)
2008 Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Tödliches Spiel (E11)
Ein sauberer Mord (E10)
2007 Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Die letzte Prüfung (E09)
Mord nach Mitternacht (E08)
2006 Da kommt Kalle (TV seriál)
Kriminalista (TV seriál)
Na pokraji (S01E01)
Stolberg (TV seriál)
Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Mord auf Rezept (E07)
2005 Tlusťoch (TV seriál)
Obětní beránek (S01E01)
Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Superzahl: Mord (E06)
2004 SOKO Wismar (TV seriál)
Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Bei Liebe Mord (E05)
2003 Einmal Bulle, immer Bulle (TV seriál)
Speciální tým Kolín (TV seriál)
2002 Speciální jednotka (TV seriál)
Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Stunde der Wahrheit (E04)
Rückkehr des Teufels (E03)
2001 40. okrsek (TV seriál)
2000 Einsatz in Hamburg (TV seriál)
Ende der Angst (E02)
Tod am Meer (E01)
1998 Poslední svědek (TV seriál)
1997 Pobřežní stráž (TV seriál)
1996 Große Freiheit (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Nový parťák (S01E03)
Rudé růže, černá smrt (S01E02)
Bomby na 92. kilometru (S01E01)
Sperling (TV seriál)
1995 Die Straßen von Berlin (TV seriál)
Inspektor Balko (TV seriál)
Wilsberg (TV seriál)
1994 Alles außer Mord! (TV seriál)
Bella Block (TV seriál)
Die Kommissarin (TV seriál)
Rosa Roth (TV seriál)
1991 Unsere Hagenbecks (TV seriál)
1989 Peter Strohm (TV seriál)
1988 Die Männer vom K3 (TV seriál)
1986 Großstadtrevier (TV seriál)
1981 Případ pro dva (TV seriál)
1978 SOKO München (TV seriál)
1977 Starej (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)

Dokumentární

2007 Schau mir in die Augen, Kleiner - a.z.

TV pořady

1972 Denkste!? (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace