foto

Mark Keller

  • nar. 5.5.1965 (53 let)
    Überlingen am Bodensee, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento německý herec se narodil 5. května 1965 v Überlingenu. Patří k nejpopulárnějším německým televizním hercům. Mark Keller se vyučil automechanikem. Protože se chtěl stát hercem, přihlásil se roku 1985 na hereckou školu ve Freiburgu. Do showbusinessu vstoupil jako imitátor herce Deana Martina. Na vojně vystupoval jako zpěvák armádní skupiny. Mark Keller si zahrál ve spoustě seriálů, které natočila stanice ARD. Patří k nim MÍSTO ČINU.

Proslavil se v seriálu DIE STERNE DES SÜDENS, ke kterému vytvořil úvodní píseň. Kromě herectví miluje Mark Keller také hudbu. V letech 1992 a 1993 vydal několik hudebních alb. Další velkou hereckou příležitostí byla role dálničního policisty André Fuxe v seriálu KOBRA 11. V tomto seriálu hrál v letech 1997 – 1998. Poté se rozhodl na vlastní žádost seriál opustit.

Mark Keller již několik let posiluje ve fitness studiích a věnuje se bojovým uměním. Proto také většinu kaskadérských scén v Kobře 11 zvládal sám. Mark Keller je ženatý. Jeho manželka se jmenuje Tülin a pochází z Turecka. Má dva syny. Jmenují se Aaron a Joshua. Se svoji rodinou žije v rodném Überlingenu u Bodamského jezera. Hostoval v seriálu KLAUN.

Josef "videofil" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2017 Der gute Bulle (TV film)
2016 Frauen
2015 Der Bergdoktor – Wunschkind (TV film)
2012 Agent Ranjid rettet die Welt
Der Bergdoktor - Virus (TV film)
2010 Liebling, lass uns scheiden!
2009 Kopf oder Zahl
2008 Jeden a půl rytíře
Kamioňák (TV film)
2005 Andersrum (TV film)
Naboso
2004 Klatschmohn
Pírka ve větru (TV film)
2003 Smrtelné nebezpečí (TV film)
2001 Hledám tátu (TV film)
Láska pod bílými plachtami (TV film)
2000 I Love You, Baby
Jetzt oder nie - Zeit ist Geld
Nová šance, nový život (TV film)
1999 Vater im Alleingang, Ein (TV film)
1998 Herzbeben - Die Nacht, die alles veränderte (TV film)
Zmařené sny (TV film)
1996 Jarní vánice (TV film)
1995 Tatort - Tod eines Polizisten (TV film)
1994 Tatort - Ein Wodka zuviel (TV film)
Tatort - Singvogel (TV film)
1993 Tatort - Um Haus und Hof (TV film)

TV seriály

2015 Einsteinovy záhady (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2013 Kobra 11 (TV seriál)
Zmrtvýchvstání (S18E01)
2008 Doktor z hor: Nové příběhy (TV seriál)
1999 Kobra 11 (TV seriál)
Osamělé vítězství (S03E16)
Smrt chlapce (S03E15)
Soudce (S03E14)
další epizody (8)
1998 Klaun (TV seriál)
Kobra 11 (TV seriál)
Na mušce (S03E08)
Žolík (S03E07)
Ztracená v mlze (S03E06)
další epizody (17)
1997 Kobra 11 (TV seriál)
Loupeživý rytíř (S02E12)
Pomsta je sladká (S02E07)
Ztracená dcera (S02E06)
další epizody (8)
1994 Einsatz für Lohbeck (TV seriál)
1993 Rosamunde Pilcher (TV seriál)
1992 Sterne des Südens (TV seriál)

Dokumentární

2009 Muži stopující žraloky (TV seriál)

TV pořady

2015 Wer weiß denn sowas? (TV pořad)
2014 Quizduell-Olymp (TV pořad)
2012 Einfach Kathi - Resch & Lieblich (TV pořad)
2009 5 gegen Jauch - Prominenten-Special (TV pořad)
2007 Danke, Rudi (TV pořad)
2006 Das perfekte Profi Dinner - Spitzenköche unter sich (TV pořad)
1999 Beckmann (TV pořad)
Volle Kanne (TV pořad)
1997 Leute heute (TV pořad)
1992 Riverboat (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2005 Andersrum (TV film)

Scenáristická filmografie

Filmy

2005 Andersrum (TV film)

Producentská filmografie

Filmy

2005 Andersrum (TV film)

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace