Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejlepší mejdan je ten poslední. Svérázný, upjatý a ambiciózní pianista Andi se potkává s floutkem a pohodářem Bennem a oba zjišťují, že mají jedno společné. Oba třicátníci mají na krku diagnózu smrtelné nemoci a na dveře jim už klepe zubatá s kosou. Jeden přesvědčí druhého, že mají ideální příležitost se vykašlat na jakoukoliv zodpovědnost. Společně utečou z hospice s cílem pořádně si vyhodit z kopýtka u žít si ty nejbáječnější dny v životě. Taky kdy už jindy ... Napůjčovat si peníze nebo nakoupit hromadu věcí na splátky je jednoduše geniální nápad, jak přijít rychle k penězům a oba smrtelně nažhavení třicátníci vyrážejí první třídou na fantastický výlet po Africe. Pro hypochondra Andiho je začátek výpravy malou noční můrou, zatímco Benno má svůj tajný plán. Jejich cesta se skládá z řady zábavných i tragikomických situací až jim nakonec nabídne to, po čem toužili – ten Nejkrásnější den. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (97)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

´Život je zvláštní: někdy je v maličkostech jasný a jindy je celý neprůhledný.´ Florian David Fitz se zřejmě podíval na starší snímek ´Klepání na nebeskou bránu´ a řekl si, proč takový příběh nepojmout daleko citověji. Sedl si a sepsal scénář dle svých představ mající daleko blíž k realismu. A tak tu máme opět dva mladé lidi se smrtelnou diagnózou, kteří se rozhodli ještě dát svůj život krapet do pořádku pořádně si užít a své čekání na den D urychlit. Příběh skutečně daleko více cílí na city a chování různých lidí u diváka vyvolává roušku nevole, viz Bennova bývalá partnerka a její přístup po té, co se jí Benno svěří se svým neodvratitelným osudem. Samotný konec je už ale přeci jen dosti nadnesený, i když se v podstatě jedná o sen všech takto nemocných. Snímku by daleko více slušel artový styl. Tady se to nese v nadhledu a přesvědčení neukrývající humorné situace a místy i dramatizace. Jedná se tak více o zábavu než o braní osudu dvou lidí zcela vážně, což je škoda. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Němci si po 20 letech vzpomněli a natočili remake svého Klepání na nebeskou bránu. Neměli to dělat. Snímek se ke svému předobrazu ani nepřiblížil – dvojice kamarádů k sobě nepasuje a jejich výlet do Afriky je spíš dlouhý a nudný než zábavný nebo vzrušující. Jediný obstojní vtípek o tom, jestli krev se skutečně nezapře a otec vždy pozná své dítě, tenhle film nedokáže vytáhnout z šedého průměru. ()

Reklama

nevermore 

všechny recenze uživatele

Úplně normální road movie, řízlej nemocema, kterej když člověk mine, tak se vůbec nic neděje. Já vůbec nechápu, proč tenhle film vznikl, když existuje Klepání na nebeskou bránu, který je i lepší. Prvních 20 minut jsme si myslel, že to je jeden a ten samej film. Když je tak moc podobnej příběh, že to skoro nejde odlišit. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Jako už tolikrát, opět musím vyjádřit rozčarování nad tím, že naprostou většinu německých filmů u nás distributoři uvádí výhradně v českém dabingu. Co mají kurva za problém s němčinou? Český dabing u tohoto filmu je hrozný jako vždy a výrazně stáhnul můj výsledný dojem dolů. Ono to ale i tak nebyla žádná sláva - člověk se prostě u sledování neubrání dojmu, že celý film je jen vykrádačkou diváckého hitu 90. let - Klepání na nebeskou bránu - ten samý námět, spousta podobných situací a obdobné míchání komických momentů s těmi dojemnými (v závěru už ale humor zcela mizí a film končí velmi emotivním závěrem). Pro lidi, kteří mají podobný typ odpočinkových filmů v oblibě, bude tahle letní komedie asi podobnou sázkou na jistotu, jako z poslední doby třeba Chůvák nebo Fakjů pane učiteli 2 (další německé komedie zabité českým dabingem), ale osobně mám po filmech přece jen trochu vyšší nároky, než se jen pobavit. Za mě slabé 3 hvězdy a pocit, že tenhle film je možné s klidem ignorovat. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Německo a dramédie? Ne, tak to bude děs. To jsem si říkala, než jsem si ho pustila a pak nepustil on mě. Už jsem viděla tolik filmů o umírání, že jsem skutečně váhala, jestli ho dám, ale teď toho vůbec nelituji. Chvilky smutné, střídající ty komediální se naprosto skvěle prolínaly a těm klukům na té jejich roadmovie a hledáním nejkrásnějšího dne jsem fandila do posledních minut. Ne, čekala jsem jiný konec, ale Florian (jen tak mimochodem velký fešák) to ukočíroval jak po scénáristické, režijní, tak i v té hlavní roli naprosto skvěle. A soundtrack byla vysloveně moje krevní skupina. Jo jo, když budete brát Nejkrásnější den s nadhledem, tak vám bude možná taky po zhlédnutí tak prima jako mně a to je přitom film, kde se jedná o smutné věci života. Konec konců, kdo ví, co a kdy čeká nás............. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama