foto

Lukáš Jurek

  • nar. 3.3.1972 (45 let)
    Benešov, Československo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se v Benešově v rodině faráře jako jedno ze čtyř dětí. Herecké sklony zdědil patrně po valašské babičce, vášnivé amatérské divadelnici. Vyučil se automechanikem, jezdil kamionem a doplňoval si středoškolské vzdělání na sociálně právní akademii. Náhoda ho zavála do dramatického kroužku Dany Hlaváčové a jeho kamarádi ho inspirovali ke zkouškám na DAMU. I když byl na studenta herectví ve svých čtyřiadvaceti už relativně starý, vzali ho. Ještě na škole měl možnost hostovat v Národním divadle (Antonius a Kleopatra) a ve Stavovském divadle (Marie Stuartovna). Po škole se na šest let usadil ve Středočeském divadle Kladno. Za tu dobu si zahrál neuvěřitelných třicet šest rolí, z nichž nejraději vzpomíná na Merkucia v Romeovi a Julii (Cena za nejlepší herecký výkon v přehlídce Foibos 2003) a Jana ve hře J. Barče Ivana Matka. Na odchodnou z divadla dostal krásný herecký dárek – Jeana ve Strindbergově Slečně Julii. Z filmových zkušeností stojí za zmínku role ve dvou německých filmech Višňová královna a Pražské květy, objevil se také v seriálech Poslední sezona a Proč bychom se netopili.

Městská divadla pražská

Herecká filmografie

Filmy

2014 Na druhý pohled (TV film)
2012 Nějak se to zvrtlo (divadelní záznam)
2006 Hranice (studentský film)
2003 Tisíc a jedna vášeň (divadelní záznam)
1998 Rozloučení (TV film)

TV seriály

2013 Cirkus Bukowsky (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
2010 Dokonalý svět (TV seriál)
2009 Proč bychom se netopili (TV seriál)
2008 Kriminálka Anděl (TV seriál)
Záchvěv lidskosti (S01E01)
2007 Trapasy (TV seriál)

TV pořady

2008 Benefice Lubomíra Lipského (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace