Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh ze současnosti řeší vztah dvou bratrů, který se katastrofálně rozpadl před dvaceti lety a dodnes není narovnán. Karel je úspěšným podnikatelem v menším českém městě, Emil nosí vězeňské tetování, pracuje jako námezdní dělník a tluče se po ubytovnách. Má někde zřejmě děcko, ale posílá na ně jen alimenty. Karel má milující rodinu, ale jeho žena a dvě dospívající děti netuší nic o tom, co se před lety mezi bratry událo, děti dokonce nevědí ani o Emilově existenci. Karel potřebuje od Emila pomoc, a tak tráví Emil několik dní v Karlově domě. Co se bratrské pomoci týče, je situace, jak poznáváme z retrospektiv, komplikovaná a možná se ani nevyřeší, ale Emil se s Karlovou rodinou sblíží, zjistí, co celý život postrádal, a sám se přihlásí ke své dceři. Film se nesentimentálně a tvrdě zabývá otázkou viny a odpovědnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (81)

patrikus 

všechny recenze uživatele

Nikolaev umí diváka udržet v napětí. Napomáhá tomu také scénárista, který se snaží držet informace pod pokličkou, i když divák už z počátku začne tušit. Ale konečně se mu podařilo napsat něco významnějšího a gratuluji mu. Co se týče Tomáše Dastlíka, jsem rád, že konečně dostal příležitost zahrát si v hlavní úloze. Je vidět, že není jen divadelní mistr. Ostatní herci dobří, tak jak je známe. I když Matásek už je nějaký vyhaslý, proč hraje pořád stejně? Sympaticky překvapila i Pepina Hybnerová a to hlavně svou přirozeností. Igor Bareš v netradičně miniaturní epizodní roli. Proč to nehrál nějaký řadový herec? Nevím, ale kdyby to dotáhli až do konce a došlo by v příběhu k nějakému významnějšímu zvratu, byla by to klidně i látka do kina a dal bych snad i pět hvězd !!! I když otevřené konce mám rád. A pozor: Místy velmi dobré dialogy, postavám věřím! ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

A proč bych tomu nenakouřil plnou, že jo? Poslední léta je totiž fakt kumšt srazit se s kvalitním filmem v rámci české kinematografie - navíc u TV filmu jsem to nečekal ani omylem, byl jsem ale smeten zástupem skvělých hereckých výkonů, a to především do té doby pro mě neznámého Tomáš Dastlíka !! Fakt působivý snímek...........moje hodnocení = 9 z 10. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

A pak že nerostou. Vrazit do toho pár korun navíc, natáhnout stopáž a mohl z toho být klidně film pro kino, protože to téma, jakkoliv se zdá ohrané, by podle mě dokázalo diváky přilákat. Na druhou stranu asi by se muselo změnit obsazení, což by byla škoda, protože jakkoliv zahrálo trio Matásek-Hybnerová-Dastík přesvědčivě, tak jejich jména by asi netáhla. Já si každopádně tohle drama o vině a přiznání vrcholně užil a ani tady mě Nikolaev nezklamal. 80% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Drama nepatří k mým oblíbeným žánrům, protože obvykle špatně končí a já mám ráda šťastné konce. Na večer jsem si vybrala z TV programu jiný snímek, ale omylem jsem přepla a už jsem neodešla. Nelituji, nebyla to ztráta času. Dávám za pravdu všem, kdo zde chválí scénář a herecké výkony. Obzvláště příjemně překvapili mladí herci. Dalším překvapením byl otevřený konec snímku a docela by mne zajímalo, jak by ho ve své fantazii uzavřel autor scénáře. Česká televize budiž pochválena, protože toto dílko se ji opravdu povedlo. Konečně se objevilo v záplavě stupidních telenovel světélko na konci tunelu, jenom je škoda, že už je šest let staré. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak 3,5. Líbilo se mi téma, zvraty v poslední dvacetiminutovce, kdy se vše otočí naruby a jde o tu psychologii postav, na druhou stranu je téma zpracované poněkud unyle a unaveně a nezajímavě, kdy vlastně expozice trvá skoro 50 minut. Docela slušné a uměřené herecké výkony, potěšilo mne, že se nedojí slzy a dojetí za každou cenu, někde zůstalo u náznaků, někde se zase zbytečně doříkávalo. Není to špatný film, ale vlastně nemám důvod ho vidět znovu jako třeba Dobří holubi se vracejí, kde je expozice rychlá a během filmu dojde k více zvratům, i když se zdá, že také jen poklidně film plyne. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Koncert v klubu "Sajrajt" odehrála skupina Vypsaná Fixa. (rakovnik)

Reklama

Reklama