Reklama

Reklama

Al tropico del cancro

  • USA Tropic of Cancer (neoficiální název) (více)

Obsahy(1)

Pár, ktorý dovolenkuje na Haiti, náhodou narazí na starého priateľa doktora Williamsa (Anthony Steffen), ktorý vynašiel vzorec novej silnej halucinogénnej drogy. Mnoho ľudí, ktorí sa začínajú zaujímať o tento objav, je zabitých záhadným vrahom... (westerns)

Recenze (7)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Celkem neznámé a skutečně netypické giallo, točené v republice Haiti v souostroví Velkých Antil, takových to exotických lokací v daném subžánru opravdu moc nenajdete, naposledy jsem viděl "Human Cobras", které se točilo v africké Keni. A jak jsem u tohoto filmu psal o tom že si herci a celý filmový štáb udělali pěknou dovolenou, tak to platí i tady, kdo by neodolal karibiku že:-)? Takže tady velké plus za originální záznam. Film má dobré obsazení, italský žánrový veterán Anthony Steffen, sexy Anita Strindberg (pro kterou to byl už pátý zásek v žánru, takže žádný nováček to nebyl!) a známý Gabriele Tinti, manžel mulatky Laury Gemser a lá Black Emaneully. Film v sobě nese nějaké originální a překvapující elementy, příběh je celkem jednoduchý, je tu hodně sleazy, jsme tu svědky různých domorodých scén, rituálů woodoo, kohoutích zápasů ale i třeba krvavých jatečných sekvencí, dále tu jsou různé vizuálně zajímavé snové a halucinogenní sekvence, smyslně erotické i děsivé navzájem, ta ústřední mi trochu připomínala parádní scénu z Fulciho brilantního kousku "Lizard in a Woman's Skin, A". Vražd je tu celkem dost, všecky se točí kolem objevu nové drogy LSD, některé nutno uznat jsou opravdu vypečené, efektní a děsivé, zvláště ty u konce. Samotný non-giallo vrchol mě podobně jako kolegu zklamal. V něčem dobré, ale jak píše kolega jako celek nic moc, každý z vás si ale na filmu to své pozitivum už najde. ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Steffen tu hraje geniálního lékaře, který objevil zázračný lék, který od něj řada chemických společností chce koupit. On si však uvědomuje rizika, jaká jeho objev má, a prodat nechce, radši by zůstal na Haiti a léčil malé černoušky. Jinak docela zábava, i když jasné béčko a silně rasistické (ač ne tolik jako některé zdejší komentáře), nejlepším prvkem je dostatečně velká role Anity Strindberg, která je tu pro jednou za překrásnou hrdinku procházející opravdu celým filmem. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Skvelé, aj keď značne netradičné giallo. Rozpálená atmosféra Haiti, dlhé a surové zábery na rituály voodoo, kohútie zápasy a jatky, čo teda fakt nemusím, ale v tej dobe boli podobné zábery, a dokumenty, v móde. Ale j keď to dáme preč, ostanú minimálne traja výborný (nielen) giallo veteráni, krásna Anita, typická a výborná 70s giallo hudba, a dej, ktorý sa síce miestami rozbieha do všetkých strán, ale fandovia žltej sa tak či tak budú skvelo baviť. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Co se umístění příběhu a taktéž i hlavní zápletky týče, je toto giallo hodně netypické. Režisér Gian Paolo Lomi totiž příběh situoval na Havaj a velkou roli zde hraje kult voo-doo. Tím si u mne film dopředu získal sympatie, po zhlédnutí jsem ale poměrně hodně zklamán. Některé jednotlivosti působí velmi dobře - obzvlášť provedení několika vražd – je tu trocha té erotiky a jedna hezky zpracovaná snová scéna. Naopak za hodně nepovedený považuji závěr, ale to už nechám na posouzení vás. Jestliže mne tedy zaujaly jen některé jednotlivé scény, je jasné, že jako celek mne film absolutně neoslovil. Snad někdy v budoucnu ocením originalitu prostředí příběhu (v rámci žánru, samozřejmě). ()

tenebrae86 

všechny recenze uživatele

Já takový strach z černochů jako má uživatel G04T nemám, takže jsem se nechal zlákat posterem a toto giallo si užil bez předsudků. Krom domorodých rituálů a nahatých Haiťanek mě film zaujal hlavně výrazným vizuálem a parádní kamerou, která vytváří místy až hypnotickou atmosféru. Děj mě díky exotickému a pro daný žánr dosti netypickému prostředí hodně bavil, líbily se mi vraždy, snové sekvence i erotické scény. Možná příběh byl trošku slabší a závěr úplně mimo, ale i tak jsem byl spokojen. Jako pokročilý giallo fanda jsem si tam to své rozhodně našel. Navíc forma pro mě u těchto filmů bývá důležitější než obsah, takže s klidným svědomím uděluji 4*. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

To, že je tenhle film sračka, vám už napoví plakát. Hodinu a půl se koukat na primitivní negerský opice? To jsem nedával. Ale tenhle film je aspoň důkazem toho, že ty negři jsou fakt tupí :D. Příběh je kupodivu zasazen do zajímavýho prostředí, ale potenciál totálně nevyužitej. Jediný, co se dá pochválit na tomhle filmu je kamera a Anita Strindberg. Ta se ve snu líbala s negrem, fuj. Zaujala mě ještě jedna scéna a to krvavá vražda s tyčí. To je všechno. Taky jsem se strašně smál u konce, jak ty tupí negerský opice mlátěj tyčema do auta :DDD. To byla fakt prdel :D ()

Reklama

Reklama