Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Rozesmál mě komentář VenDulin85. Ten její lingvistický termit romantyčkoidní je prostě kouzelný a já se s ním plně ztotožňuji! Jako tedy od přírody romantyčkoidní holka musím přiznat, že ač se tahle komedie může většině kritiků nelíbit, mě si získala. Mám výhodu, že nemám s čím srovnávat. Nečetla jsem ani jednu knihu spisovatelky Jane Austen, ale pochopila jsem, o co v jejích románech asi jde. Pro mě je to celkem švihlá, velmi vtipná, velmi milá, svižná komedie, kde si mě naprosto získal John Joseph jako Henry Noble. Některé momenty se mi ale zdály až příliš ztřeštěné. Hlavně ten závěr :-) ()

misulka03 

všechny recenze uživatele

Tuto komedii je nutno brát hoodně s rezervou a už vůbec ne vážně. Na Jane Austenové jsem taky vyrostla a její romány mě taky nadchly, takže představa dostat se do jiné doby vytane na mysl každému. Tohle je pakt už opravdový extrém, který mě však pobavil, po filmové stránce se to bohužel moc hodnotit nedá nebo spíš hodnotit nechci. ()

Reklama

AduskaV 

všechny recenze uživatele

Podle traileru jsem nečekala žádný zázrak, ale výsledek mě opravdu překvapil a nesmírně potěšil. Jako velký fanoušek Jane Austen jsem byla připravena na horší, ale děj nebyl vůbec povrchní a z hereckých výkonů bych ráda vyzdvihla Jennifer Coolidge, která svou postavu jednoduše musela parodovat, aby se dočkala úspěchu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na první pohled příšerné, ale na ten druhý docela zábavné vyprávění o naivní "holčičce", která je natolik posedlá Jane Austenovou, že obětuje nemalou finanční částku, aby se mohla vydat do tzv. "Austenladnu", kde by mohla na pár dní prožít to, co prožívají hrdinky jejích oblíbených románů (zvláště Pýcha a předsudek). Neskutečně naivní, ale pokud si divák uvědomí, co film zpracovává, je to vlastně v pořádku. Nedá se říct, že bych se vyloženě bavil, ale netrpěl jsem. ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Austenovské, britské, romantické, správně švihlé, snové, vtipné. To takhle jednou přijdu vyřízená domů z práce, padnu po sto letech vyjímečně na gauč, pustím telku a tam tohle. Chytlo mě to od začátku, a bavilo mě to tak, že mi nevadil dabing ani otravné reklamy. Sen snad každé romantické ženy, která beztak tajně miluje nějakého pana Darcyho. Děj byl jednoduchý, předvídatelný, a pokud nebudete brát vážně některé trapné okamžiky, tak se vážně pobavíte. A navíc, JJ Feild je prostě rozkošný. ..tak si říkám, že bych měla oprášit svojí sbírku Jane Austenové, a pořádně se zamilovat.. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)
  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)

Reklama

Reklama