foto

Andrew Rannells

  • nar. 23.8.1978 (40 let)
    Omaha, Nebraska, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Andrew Rannells se narodil 23.8.1978 v Nebrasce. Je čtvrtý z pěti sourozenců,má staršího bratra a tři sestry. Jeho rodina má irské a polské příbuzenstvo.

Tři roky (2001-2004) spolupracoval s 4Kids Entertainment (animační výrobní společnost),kde daboval postavy z různých her. Také se podílel na vyrábění počítačových her „Kirby" a „Sonic the Hedgehog".
V roce 2012 hrál v muzikálu „The Book of Mormon". Za svůj výkon v tomto muzikálu byl nominován na cenu Tony za nejlepší hlavní roli v muzikálu.

Vyhrál cenu Grammy za nejlepší album hudebního divadla za muzikál „Original Broadway Cast Recording". Hrál hlavní postavu v seriálu Úplně normální (režie Ryan Murphy), Bryana Collinse. V součastné době nahradil Jonathana Groffa v roli krále Jiřího III v Hamiltonu na Broadwayi.

Andrew je polsko-irského původu a otevřený gay. Že je homosexuálně orientovaný zjistil na střední škole a rodičům to řekl v osmnácti letech. V současné době žije v New Yorku a sdílí život s hercem Mikem Doylem.

Petra "YumiOkami" Hanzalová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Nebezpečná laskavost
2016 Proč právě on?
2015 Stážista
2012 Holky na tahu
2010 Sex ve městě 2
2003 Fight for the Fox Box, The (TV film)

TV seriály

2019 Black Monday (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 8 (E08)
další epizody (10)
2018 The Romanoffs (TV seriál)
Bright and High Circle (E05)
Big Mouth (TV seriál)
The Department of Puberty (S02E10)
Smooch or Share (S02E09)
Dark Side of the Boob (S02E08)
další epizody (7)
Bobovy burgery (TV seriál)
Just One of the Boyz 4 Now for Now (S09E01)
2017 Big Mouth (TV seriál)
The Pornscape (S01E10)
I Survived Jessi's Bat Mitzvah (S01E09)
The Head Push (S01E08)
další epizody (8)
Vampirina (TV seriál)
Welcome to the Wayne (TV seriál)
Girls (TV seriál)
Goodbye Tour (S06E09)
What Will We Do This Time About Adam? (S06E08)
The Bounce (S06E07)
další epizody (8)
Will a Grace (TV seriál)
Grandpa Jack (S09E04)
2016 Girls (TV seriál)
Já tě miluju (S05E10)
Milostné příběhy (S05E09)
Ahoj, Kitty (S05E07)
další epizody (7)
Simpsonovi (TV seriál)
Nevinný výlet (S27E18)
2015 Girls (TV seriál)
Potíže s tátou (S04E09)
Zeptej se mě na jméno (S04E07)
Blízko (S04E06)
další epizody (7)
Glee (TV seriál)
Dreams Come True (S06E13)
2014 Girls (TV seriál)
Opačným směrem (S03E12)
Já jsem Tě viděla (S03E11)
Hra (S03E10)
další epizody (5)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Jak vaše matka poznala mě (S09E16)
2013 Drunk History (TV seriál)
Sofie První (TV seriál)
Girls (TV seriál)
Náš smolař Ray (S02E04)
Špatná kamarádka (S02E03)
Mám své názory (S02E02)
další epizody (4)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Hledá se basák (S09E13)
2012 Girls (TV seriál)
Řekla ano (S01E10)
Vítejte v Bushwicku, aneb crack-nehoda (S01E07)
Je těžké být v pohodě (S01E05)
další epizody (4)
Úplně normální (TV seriál)
2002 Liberty's Kids: Est. 1776 (TV seriál)
1994 Street Sharks (TV seriál)

Dokumentární

2018 Broadway: The Next Generation
2017 Stand for Rights (TV film)

TV pořady

2018 The 72nd Annual Tony Awards (TV pořad)
2015 Dětská kuchařská soutěž (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2009 RuPaul's Drag Race (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace