foto

Andrew Rannells

  • nar. 23.8.1978 (39 let)
    Omaha, Nebraska, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Andrew Rannells se narodil 23.8.1978 v Nebrasce. Je čtvrtý z pěti sourozenců,má staršího bratra a tři sestry. Jeho rodina má irské a polské příbuzenstvo.

Tři roky (2001-2004) spolupracoval s 4Kids Entertainment (animační výrobní společnost),kde daboval postavy z různých her. Také se podílel na vyrábění počítačových her „Kirby" a „Sonic the Hedgehog".
V roce 2012 hrál v muzikálu „The Book of Mormon". Za svůj výkon v tomto muzikálu byl nominován na cenu Tony za nejlepší hlavní roli v muzikálu.

Vyhrál cenu Grammy za nejlepší album hudebního divadla za muzikál „Original Broadway Cast Recording". Hrál hlavní postavu v seriálu Úplně normální (režie Ryan Murphy), Bryana Collinse. V součastné době nahradil Jonathana Groffa v roli krále Jiřího III v Hamiltonu na Broadwayi.

Andrew je polsko-irského původu a otevřený gay. Že je homosexuálně orientovaný zjistil na střední škole a rodičům to řekl v osmnácti letech. V současné době žije v New Yorku a sdílí život s hercem Mikem Doylem.

Petra "YumiOkami" Hanzalová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Stand for Rights (TV film)
2016 Proč právě on?
2015 Stážista
2012 Holky na tahu
2010 Sex ve městě 2
2003 Fight for the Fox Box, The (TV film)

TV seriály

2017 Girls (TV seriál)
Goodbye Tour (S06E09)
What Will We Do This Time About Adam? (S06E08)
The Bounce (S06E07)
další epizody (8)
2016 Girls (TV seriál)
Já tě miluju (S05E10)
Milostné příběhy (S05E09)
Ahoj, Kitty (S05E07)
další epizody (7)
Simpsonovi (TV seriál)
Nevinný výlet (S27E18)
2015 Girls (TV seriál)
Potíže s tátou (S04E09)
Zeptej se mě na jméno (S04E07)
Blízko (S04E06)
další epizody (7)
2014 Girls (TV seriál)
Opačným směrem (S03E12)
Já jsem Tě viděla (S03E11)
Hra (S03E10)
další epizody (5)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Jak vaše matka poznala mě (S09E16)
2013 Girls (TV seriál)
Náš smolař Ray (S02E04)
Špatná kamarádka (S02E03)
Mám své názory (S02E02)
další epizody (4)
Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
Hledá se basák (S09E13)
2012 Girls (TV seriál)
Řekla ano (S01E10)
Vítejte v Bushwicku, aneb crack-nehoda (S01E07)
Je těžké být v pohodě (S01E05)
další epizody (4)
Úplně normální (TV seriál)
2002 Liberty's Kids: Est. 1776 (TV seriál)
1994 Street Sharks (TV seriál)

Dokumentární

2018 Broadway: The Next Generation

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
1995 E! Živě z červeného koberce (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace