Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva navzájem si cizí studenti se ocitnou na opačných stranách země v podobném postavení. Mladá Američanka (Maggie Gyllenhaal) v Číně a Arab (Ramsey Faragallah) v New Yorku jsou bez důkazů zadrženi tajnou policií a podrobeni dlouhému tvrdému výslechu. Vládní úředníci vedoucí vyšetřování jsou odhodláni dostat z nich informace o možném teroristickém spiknutí za každou cenu a ochránit tak veřejnost před nebezpečným útokem. Dramatický film se zamýšlí nad tím, kam až může státní moc zajít v ochraně nás před námi a do jaké míry lze vůbec potlačování osobní svobody jednotlivce ve jménu bezpečí většiny ne pochopit, ale přinejmenším tolerovat. (monolog)

(více)

Recenze (17)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nudné televizní zpracování, utahané duplikující (ehm, vlastně dualitní) tempo zabíjejí jinak veskrze zajímavé i aktuální téma. ()

xray0045 

všechny recenze uživatele

Myslim, ze jsem ten film pochopil, nijak zvlast me nezaujal, ale svuj potencial ma. Stat Vas bude omezovat aby Vas mohl chranit coz v prekladu znamena, vsichni jste naprosto nesvepravny hlupaci. Skoda, ze to nebylo natoceny trochu zajimavejsim zpusobem, ziskalo by to vyrazne vic divaku, takhle to nezachrani ani naha Maggie. ()

Reklama

*Fish* 

všechny recenze uživatele

Tento film byl za **** do te doby, nez se objevily titulky. Pze tehdy clovek poznal, ze zdlouhave opakovane dialogy fakt nemely zadnou pointu ani vyusteni. Jedna se o takovou uvahu, kde chybi zaver. Kdyby byl konec promaknuty a vysvetloval o co slo, klidne mohlo byt o ty dve hvezdy vic. Ale stejnak by se filmu nemelo stat, ze v casech, kdy jde ten opakovany dialog, koukate mezi tim na eurosport na fotbal ;-) ()

kofr 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavé a aktuální téma, avšak bohužel tento film ztrácí díky své zdlouhavosti na zajímavosti. A výsledkem práce Sidneyho Lumeta se stává bohužel nudný film a to i přes zajímavé téma, které se snaží zpracovat. Škoda. Tento film mohl mít na více než stát se filmem, u kterého si přejeme, ať už je konec... ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Vláda USA je schopná vyhrať boj s terorizmom. Bude potrebovať od vás, aby ste sa vzdali svojich občianskych práv .... Vzdáte sa ich ? Na 1 deň ? Na 1 týždeň ? Na 1 mesiac ? Na 1 rok ? Na 10 rokov ? Navždy ??? ..... Tento film dáva facku americkému tzv. ´´Vlasteneckému zákonu´´ , kedy vláda USA môže všetko ... Film je podaný zvláštnym spôsobom - úplne rovnaké dialógy, avšak na jednej strane američanka zatknutá a vypočúvaná v Číne a na strane druhej - arab zatknutý a vypočúvaný v USA. Že sa dej opakuje ami zďaleka nevadí. Vidíme v každom podaní jedinečný výkon, ktorý nie je rovnaký, aj keď je podobný..... Je to ako sledovať divadelnú hru v dvoch rôznych prevedeniach - s rôznymi sôbormi na rôznych miestach ... Spločnosť HBO US, ktorá tento film vyrobila, mala problémy s jeho uvedením. Neustále presúvala vysielací čas a nerobila mu žiadne promo. Po krátkom čase ho stiahla z americkej distribúcie. V obsadení filmu sa nachádza i zopár hercov, ktorí boli z filmu vystrihnutí .... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Existuje několik verzí filmu. V německé televizi byla odvysílána verze dlouhá 86 minut a na DVD v USA vyšla verze dlouhá 55 minut. (fisus)

Reklama

Reklama