Reklama

Reklama

Petr Oukropec

Petr Oukropec

nar. 1972
Praha, Československo

Biografie (3)

Významný český producent a režisér. V roce 1994 debutoval jako producent celovečerním snímkem Indiánské léto. V roce 1995 založil společně s Pavlem Strnadem produkční společnost Negativ, která až dosud vyrobila více přes čtyřicet hraných, dokumentárních a animovaných filmů. Filmy společnosti získaly mnoho významných mezinárodních ocenění. V roce 1999 získal ocenění Českého lva za nejlepší film roku (Návrat idiota). Je členem Evropské filmové akademie. Od roku 2003… (více)

Videa (1)

Ani ve snu! (2016)

Z akcí

Zajímavosti (3)

Mazel a tajemství lesa (2021)

  • Natáčení filmu probíhalo v areálu Bolfánek, v údolí Úterského potoka a na Jižní Moravě. „Na Bolfánku, kde jsme postavili náš hlavní nefalšovaný tábor včetně latríny a polní kuchyně, jsme našli opravdu magické místo. Byly to parádní prázdniny s kamerami a klapkami. Věřím, že to bude ve filmu znát,“ uvedl režisér Petr Oukropec. (SONY_)

Mazel a tajemství lesa (2021)

  • „Mazel je letní film s prázdninovou atmosférou. Na natáčení jsme měli svůj vlastní opravdový tábor a všichni jsme velmi brzy přestali vnímat rozdíly mezi natáčením a hrou, mezi skutečnými vedoucími a těmi hereckými, takže jsme pak vlastně točili jeden opravdový oddíl,“ uvedl režisér filmu Petr Oukropec. (SONY_)

Pavel Strnad

  • Po absolvování ČVUT vystudoval filmovou produkci na pražské FAMU. V roce 1995 založil společně s Petrem Oukropcem filmovou produkci Negativ. (sator)

Galerie (10)

Reklama

Producent

Režisér

Scenárista

Filmy
2012

Modrý tygr

Herec

Dokumentární
1999

Film o filmu - Návrat idiota (TV film)

Host

Pořady
2020

27. Český lev

2018

25. Český lev

Ovládací panel

Fanklub

(1)

Reklama

Reklama