foto

Leslie Odom Jr.

  • nar. 6.8.1981 (38 let)
    Queens, New York City, New York, USA

Biografie

Leslie Odom Jr. se narodil v New Yorku 16. srpna 1981. Vyrůstal ve Philadelphii se svými rodiči a malou sestrou. Navštěvoval Carnegie Mellon University, prestižní hereckou školu, v Pittsburghu v Pennsylvánii. V roce 2003 odmaturoval a přestěhoval se do Los Angeles. Je to dokonalý herec a zpěvák, jeho první debut na Brodwayi měl už v 17 letech kdy si zahrál roli Paula ve hře Rent. Odmítl roli Mereba v původním obsazení AIDY, aby mohl pokračovat ve studiu na CMU. Leslie a jeho "nejlepší kamarádka" Megan Hilty ze seriálu Smash studovali na CMU spolu. Megan byla jen o rok níž než Odom v hereckém programu.

ČSFD.cz

Herecká filmografie

Filmy

2020 Hamilton
2019 Harriet
Jediná
Stucco
2017 Cabiria, Charity, Chastity
Vražda v Orient expresu
2012 Stíhači Red Tails
2011 Poe (TV film)
2007 Supreme Courtships (TV film)

TV seriály

2020 Central Park (TV seriál)
2018 One Dollar (TV seriál)
Episode 10 (E10)
Episode 9 (E09)
Dante Jenkins (E08)
další epizody (7)
2016 Dobrá manželka (TV seriál)
Dron (S07E18)
2015 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Community Policing (S17E05)
Zneužitá spravedlnost (S16E21)
2014 Gotham (TV seriál)
Harvey Dent (S01E09)
Ve službách CIA (TV seriál)
Lovci zločinců (TV seriál)
Umělá inteligence (S03E23)
Rozdělené síly (S03E22)
Druhá možnost (S03E19)
další epizody (5)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Výsada manželů (S16E08)
Kriminální historky (S15E18)
Amaro se hájí (S15E11)
2013 Smash (TV seriál)
The Tonys (S02E17)
The Nominations (S02E16)
The Transfer (S02E15)
další epizody (11)
Lovci zločinců (TV seriál)
Samaritán (S03E11)
Předčasná smrt (S03E06)
Není co skrývat (S03E02)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Říjnové překvapení (S15E06)
Americká tragédie (S15E03)
2012 Profesionální lháři (TV seriál)
Ouroboros (S01E09)
Veritas (S01E08)
Smash (TV seriál)
Bombshell (S01E15)
Previews (S01E14)
Tech (S01E13)
další epizody (12)
2011 NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Archanděl (S02E13)
Lovci duchů (TV seriál)
Season Seven, Time for a Wedding! (S07E08)
2009 Zeke a Luther (TV seriál)
2008 Chirurgové (TV seriál)
V týmu žádné já neexistuje (S05E05)
2007 Pearsonovi (TV seriál)
2006 Big Day (TV seriál)
Spiknutí (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Elektrický šok (S04E23)
Na volném moři (S04E22)
2005 Threshold (TV seriál)
Zločiny ze sousedství (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Vražedné rande (S03E20)
Na jednu noc (S03E14)
2004 Big House, The (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Ztracený syn (S03E01)
Nevinná (S02E24)
Pověst nadevše (S02E22)
2003 Kriminálka Miami (TV seriál)
Návnada (S02E09)
Nejlepší obhajoba (S02E05)
2000 Gilmorova děvčata (TV seriál)

Dokumentární

2018 The Jazz Ambassadors - vyp.
2017 Hamilton: One Shot to Broadway
2016 Tony Bennett Celebrates 90: The Best Is Yet to Come (TV film)

Host

TV pořady

2020 Celý svět doma, celý svět spolu (TV pořad)
2019 A Little Late with Lilly Singh (TV pořad)
2018 The 72nd Annual Tony Awards (TV pořad)
2016 Grammy Awards 2016 (TV pořad)
2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 Ok! TV (TV pořad)