Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Romantický

Biografie (10)

André Breton (scenárista / spisovatel / herec)

27.06.2008

Francouzský básník, prozaik a esejista, zakladatel a teoretik surrealismu. Studoval medicínu, ale kvůli první světové válce studium přerušil a pracoval jako ošetřovatel. Při práci v psychiatrických léčebnách se seznámil s učením Sigmunda Freuda a začal se o něj velmi intenzivně zajímat. Jeho první literární pokusy byly silně… (více)

Charles Bukowski (spisovatel / scenárista / herec)

27.06.2008

Vlastním jménem Heinrich Karl Bukowski se narodil roku 1920 v Německu. Jeho matka byla Němka a jeho otec voják z amerických okupačních vojsk. Když se Německo ocitlo v poválečné hospodářské krizi, odešli do USA a proto tedy změna jména na Charles Bukowski. V roce 1936 nastoupil na vyšší odbornou školu kde byli většinou bohatí a… (více)

Egon Bondy (spisovatel / herec)

01.01.2005

Egon Bondy, vlastním jménem Zbyněk Fišer se narodil 20. Ledna 1930 v Praze. Je znám především jako básník undergroundu, ale věnoval se také próze a filozofii. Na konci 40. let přerušil studium a živil se ne vždy poctivým způsobem. Maturitu úspěšně dokončil roku 1957 a téhož roku začal dálkově studovat filozofii a psychologii na… (více)

Jack Kerouac (spisovatel / herec / scenárista)

12.07.2009

Jack Kerouac se narodil v textilním městečku Lowellu v Massachusetts v rodině kanadsko-francouzských přistěhovalců a byl nejmladším ze tří dětí. Jack byl vážný, klidný chlapec, který velice miloval svou matku a na slovo ji poslouchal. Jeho otec byl úspěšným tiskařem, ale když se mu přestalo dařit, propadl hazardním hrám v… (více)

Jonathan Jackson (herec / režisér)

27.06.2008

Jonathan se narodil na Floridě 11. května 1982 a krátce po jeho narození se rodina přestěhovala do Washingtonu. Jeho otec je doktor a matka je žena v domácnosti. Jonathan má o tři roky staršího bratra Richarda Lee Jacksona a starší sestru Candace Jackson. Po rodiném výletu do L.A. se devítiletý Jonathan a jeho bratr začali… (více)

Max Ernst (herec / režisér)

27.06.2008

Francouzský malíř, sochař a teoretik umění německého původu. Studoval filozofii a psychologii na univerzitě v Bonnu, ale učení mu nepřipadalo zajímavé, a tak se rozhodl věnovat umění a jeho různým technikám.V roce 1911 se Ernst připojil k umělecké skupině Rheinische Espressionisten v Bonnu. Následující rok poprvé vystavoval v… (více)

Mía Maestro (herečka)

27.06.2008

Mía Maestro se narodila v Argentině v Buenos Aires. Studovala umění a v 18 letech se přestěhovala do Berlína kde dále pokračovala ve studiu klasické hudby. Ve 20 letech se vrátila zpátky do Argentiny.Roku 1998 debutovala ve filmu TANGO, roku 1999 si zahrála v BENÁTSKÉM PROJEKTU. S Andy Garciou se objevila v televizním filmu z… (více)

Paul Éluard (herec / scenárista)

27.06.2008

Francouzský básník, jeden ze zakladatelů surrealismu. Účastnil se první světové války jako zdravotník. Ve svých šestnácti letech onemocněl tuberkulózou, ukončil studium a odjel na léčení do Švýcarska. Tam také poznal svou první ženu Galu, se kterou se roku 1917 oženil a se kterou měl dceru Cécile. V té době začal psát své první… (více)

Sabina Remundová (herečka / scenáristka / režisérka)

27.06.2008

Starší dcera Ivy Janžurové a divadelního režiséra Stanislava Remundy se narodila 18. května 1972. Vystudovala hudebně-dramatický obor na pražské konzervatoři a poté docházela na DAMU.1996-1999 měla angažmá v divadle v Mladé Boleslavi. V současnosti hraje se svou matkou v divadle U hasičů kde účinkuje ve hře PUDL A MAGNOLIE a… (více)

Tom Sturridge (herec)

27.06.2008

Tom Sturridge, celým jménem Thomas Sidney Jerome Sturridge se narodil v Londýně jako syn režiséra Charlese Sturridge a herečky Phoebe Nicholls. Má dva mladší sourozence Arthura a Matildu, kteří jsou rovněž jako Tom herci. Thomas studoval Harrodianskou střední školu, kde se také seznámil s Robertem Pattinsonem a stali se z nich… (více)

Reklama