Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (1 179)

plakát

Dej mi své jméno (2017) 

Hodně atmosférický film s nijak objevným námětem. Ale tady v mnoha komentech čtu o strhujícím závěru. To jsem se asi dostal k nějaký špatný verzi, ve který na konci týpek pět minut čumí do krbu.

plakát

Mladá modrá krev (2021) (seriál) 

Brilantně natočenej příběh o tom, že ani v hodně liberální monarchii 21. století není úplně easy skloubit úlohu korunního prince se soukromým gay životem.

plakát

TBH (2022) (seriál) 

O vztahu současné mládeže k literatuře dokonale vypovídá půvabná věta při útoku na školu: "Střelec se v takovém případě snaží o co největší počet obětí, takže určitě nepůjde do blbý knihovny." Jo, a poznámka pod čarou, v Brně se neříká "do píči", ale "do piče".

plakát

Hashtag (2016) (seriál) 

Na podobný téma už jsem nějaký věci viděl, takže žádný velký překvapení. Příběh je navíc místy trochu nepřehlednej, zvláště s bílýma titulkama na bílým pozadí IG profilů. Navíc je mi záhadou tak početné angažmá nesympatických, neřkuli ošklivých lidí, to snad musel bejt záměr. Ale má to veskrze pozitivní závěr a to se počítá.

plakát

Mimořádná událost (2022) 

"Musíme okamžitě svolat krizový štáb." - "Já dneska nemůžu, mám pilates...Jako já bych to zrušil, ale já to vedu." Prvně bych předeslal, že musíte milovat Vlastníky, jinak vás Mimořádná událost nenadchne, páč oba filmy mají spoustu paralel počínaje panoptikem neuvěřitelných postav v uzavřeném prostoru. Pravda je, že příběh nemá úplně pevnou konstrukci, ale spoustu výborných hlášek a promyšlené gagy účastníků zvenčí. Bavil jsem se královsky. Plusové body u mě poslední dobou sbírá Jana Plodková a tady je skvostná. Naopak je mi trochu líto Terezy Marečkové, která se nedávno v Marii Terezii objevila jako asexuální manželka Josefa II., zatímco tady ji navlíkli do karikatury papouška.

plakát

Odznak Vysočina - Zlobába (2022) (epizoda) 

Půjčme si dron, nasereme tam spoustu romantických panoramat, to maj lidi rádi. Napadá mě taková analogie, když se kdysi v době němýho filmu kamery naučily snímat kouř z cigaret a pak museli všichni ve filmech kouřit, páč to bylo in. Dneska si každej čičmunda pořídí dron a udělá s tím majstrštyk. K tomu je vhodné na některou z hlavních postav našroubovat nějakýho kostlivce, dávnej nedořešenej případ, kterej se táhne dějem. Schéma jako prase, který nezachrání ani moji oblíbenci, když nemaj co hrát (Martin Hofmann).

plakát

Princezna zakletá v čase (2020) 

Ale musel to bejt strašnej vopruz furt to zažívat znovu a furt se vracet k nějakýmu bodu, kdes to minule posral.

plakát

Marie Terezie - Série 3 (2021) (série) 

Můžeme bejt rádi, že u nás máme tolik reprezentativních zámků, který se před kamerou můžou tvářit jako císařské rezidence (Valtice, Jaroměřice nad Rokytnou), jenom je škoda zbytečného oblbování diváka digitálníma Alpama u slavkovského zámku. Historicky to má kvanta nesrovnalostí a jen konkrétní události (dva sňatky Josefa II.) umožňují rámcovou představu, kdy se to vlastně odehrává, protože ani stáří dětí moc nesedí. Chápu akcentaci Marie Antoinetty, protože z dcer Marie Terezie je nejznámější svým tragickým osudem, ale je pomýlená představa, že by ve sňatkové politice hrála tak důležitou úlohu už od úplného dětství ve srovnání se staršími sestrami. Nemluvě o tom, že francouzské jméno Antoinetta přijala až po svatbě. Vůbec tu není zmínka o sedmileté válce, která se odehrává po většinu děje, a kancléř Kounic nebyl jenom podlý intrikán a kurevník. A nakonec dvorní lékař van Swieten zemřel dávno před Marií Terezií, takže ji jistě nemohl ošetřovat na smrtelném loži. Herecky mě nadchnul Aaron Friesz v roli Josefa II., standardně dobrý byl i Vojtěch Kotek jako František Štěpán. Přes drobné historické nedostatky je projekt jako celek záslužný a díky financování třemi státy má luxusní výpravu, takže hodnotím velmi dobře.

plakát

Jak si nevzít princeznu (2021) (TV film) 

Jsem si původně říkal, že cestování v čase je pro děti docela těžkej oříšek, aby to mohly pobrat. Jenomže děti v sobě nemají ten komplikovanej přístup nás velkejch, co se šťáráme v logice příběhu. Takže za mě obstojná a zábavná pohádka. Když pominu fakt otřesnej dabing německý královny. Z trojice sudiček nejvíc bavila upjatá Kolářová.

plakát

Dvojka na zabití (2021) (seriál) 

U prvního dílu jsem řičel smíchy. Nesourodá dvojka Prachař-Sandeva funguje, doplněná panoptikem zábavných postav kriminalistů (Vladyka, Šteindler, Lichý). Prvních pár dílů s čistě kriminálně komediálním pojetím bylo fajn. Když se to překlopilo do formátu love story se zabíháním do soukromí, ubylo srandy a nakonec už to bylo i nepřehledné jako krimi. Ale jako jednohubka na jedno podívání docela slušné.