Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (2 955)

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Jako jo…..zombíci, pistolky, Las Vegas, loupež století…..taková kombinace na podzimní deštivé odpoledne. Bohužel Bautista na mne působí dojmem přerostlého líného batolete a jako ústřední aktér udává ráz i všemu okolo. Problémem je, že ani ostatní nejsou kdovíjací sympaťáci nebo herci….a když připočteme, že stejnými neduhy trpí i scénář nebo vizuální stránka…no. Jendo je jasné Netlix filmová produkce pořád dostává od té seriálové na prdel.

plakát

Red Notice (2021) 

Akční komedie ve stylu „malej a velkej“ tj. jeden drsný rozdává rány, druhý ukecaný háže fórky. Trochu šmrnclé Indiana Jonesem a hlavně pocitem, že jsme se vrátili o jednu dekádu nazpět, do dob Bláznova zlata (r.2008) nebo Lovců pokladu (r.2004). Ryan Reynolds překvapil rolí „ukecaného černocha“ - Dwayne Johnson si jede svojí napumpovanou klasiku. Akce, humor, krásné ženy, slušná zápletka…..opravdu jsem se bavil.

plakát

Noční zuby (2021) 

Moderní upířina (moderním není myšleno styl Bella vs. Edward)….noční kluby, krvavé zuby, atraktivní křivky. Takové to tváříme se děsně trendy, ale v pointě jsme jenom jednorázová jednohubka dobrá jako kulisa k domácím pracím.

plakát

Rozbitý robot Ron (2021) 

Schéma animovaných filmů pro děti se pomalu a jistě začíná stavět zády příběhům ze zvířecí říše a čím dál víc reagují na skutečné zájmy současné generace a tím jsou technologie. Sice se pořád držíme osvědčených témat a klišé, v tomto případě přátelství nad dokonalost, každopádně snaha zavděčit se současné tabletové generaci je očividná. To samozřejmě není žádný hate, ale pouhé konstatování skutečnosti. Jinak nedokonalý robot Ron splňuje standarty současné mainstreamové produkce – špičková animace, nekomplikované dobrodružství, humor pro všechny generace a happy end s poučením na závěr. Dneska už je většina podobných animáků sázka na jistotu a málo kdy se dá šlápnout vyloženě vedle.

plakát

Stříbrná kulka (1985) 

Tohle měl být přesně kousek pro mne. Miluji osmdesátkovou pop-kulturu, v tomto případě zastoupenou budoucím idolem Corey Haimem. Miluji osmdesátkové adaptace plodného spisovatele Stephena Kinga (Stůj přim mne, To, Kukuřičné děti atd.). Miluji kombinaci naivního gore a dětského dobrodružství. Tak co bych měl ještě chtít víc? Bohužel tento maloměstský  Lykantrop je až příliš příběhu prostý. Byl jednou jeden vlkodlak, trefila ho stříbrná kulka a vlkodlak už není….taková zápletka na půlhodinovou epizodu hororového seriálu.

plakát

Ztracení chlapci (1987) 

Když jsem při své poslední recenzi (film. Modlitba bruslařů r.1990) mluvil o kultu naší generace, tak opravdu nevím, co už bych měl napsat o Schumacherově pop upířině? Tohle je prostě stěžejní kousek dané doby, dané generace, daného subžánru. The Two Coreys prvně spolu před kamerou, další problémový teenager (stejně jako v Bariéře mlčení nebo Stůj při mně) pro mladého Kiefera Sutherlanda, cool páreček Jami Gertz & Jason Patric, lunapark, kožené bundy, zuby od krve, rocková klasika a černý humor…..tohle je křišťálově průzračná esence osmdesátých let…..a to já miluju!!!!!!!

plakát

Modlitba bruslařů (1990) 

Končí nedostižné osmdesátky a z ozdoby dívčích pokojíčku Coreyho Haima se pomalu stává problémový narkoman. I tak považuji tuhle kolečkovou future neofašárničku za jeden z kultovních snímků mají generace. Čpí z toho odér doby, prach regálů videopůjčoven, duch podobných snímků (Sluneční děti, Rudý úsvit aj.). Je to sice naivní, máto své mouchy, ale musíte se vrátit o 30let nazpět….tohle prostě byl naše dospívání.

plakát

Cizinec (2010) 

Každý z nás asi zažil situaci, kdy s někým hodiny sedíte v kupé a jenom na sebe mlčky pokukujete…….no tak takhle nějak jsem si připadal. Bez chemie, bez emocí…párek bez hořčice.

plakát

Za čárou (2021) 

Za čárou, před čárou, nikdo nesmí stát, nebo nebudu hrát. Další Netflix kousek z edice „nablýskané nic“. Potenciál utlačený překombinovaností, logičnost na úkor efektu………..a ejhle, z plánovaného áčka tady najednou máme béčko jako vyšité. Použil bych legendární dialog z pořadu Ano, šéfe!: „Jak vám chutnalo šéfe?“  „Stálo to za hovno, děkuju za optání“.

plakát

Me, Myself and I (1989) 

Corey Haim prohání hokejový puk, Corey Haim sedí na sofa, Corey Haim něco říká, Corey Haim plácá tenis, Corey Haim chilluje v bazénu, Corey Haim hraje na klávesy. Prostě v historii lidské bylo období, kdy tenhle fešný mladík (dnes již mrtvý narkoman) zdobil pokojíčky amerických teenagerek. To je vše……..nic víc, nic míň…….hraj si, tu máš svůj idol.