Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom americkom meste začínajú pribúdať obete brutálnych vrážd. Len miestni súrodenci Coslawovci zistia, že ide o vlkolaka. Nik im, žiaľ, neverí... (POMO)

Recenze (92)

sidzej 

všechny recenze uživatele

Vlkodlačí horor ktorý opäť nezaprie neopakovateľné kúzlo rokov osemdesiatych. Tá cool namakaná trojkolesová "motorka" stála za to. Navyše v úlohe policistu sa mihne Terry O´Quinn alias John Locke z Lostu. To najlepšie čo som z vlčieho hororového podžánru videl. Z časti aj vďaka príjemnej hudbe a charizme malého Coreyho Haima. 75% ()

666teen 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle vlkodlak má střední školu dávno za sebou, v civilu to není osmahlý fešák s nivým pohledem, veškerá láska u něj prochází jedině a pouze žaludkem a starou Belu se strará o to, koho, nebo co při úplňku zhltne. Takhle, milé děti, kdysi vypadali všichni vlkodlaci, než z nich paní Majerová nadělala dekorace do Bravíčka. ()

Reklama

Hadža 

všechny recenze uživatele

Ani nevim jak mne mohla takova klasika leta obchazet,zvlaste jeste podle predlohy meho oblibeneho Kinga.Ovsem ani na knihu jsem zatim nenarazil,tak bylo alespon me prekvapeni prijemnejsi.Nastesti film nedopadl jako vetsina ostatnich , podle jeho knih,takze tu mame prijemny vlkodlaci snimek ,skoro rodineho typu.Na dobu vzniku masky vcelku slusne. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tenhle film, je pro mně osobně hodně důležitý, v mládí sem totiž z celého filmu viděl, jenom posledních třicet vteřin, ale přesto si mně ten film získal. To bylo v roce devatenáct devadesát osm, to mi bylo osm let a od té doby, sem tenhle film nepřestal hledat, zkoušel všechno možné, i zdejší experty přes horory, žádný z nich nevěděl, nechtěl a nebo se raději povyšoval. Tolik k zdejším hororovým expertům, ale tenhle film sem našel díky Youtube, takže mé díky patří této platformě. A byť je film klasickým hororem, kdy ve městě řádí vlkodlak a jediný kdo jej může zastavit, sou dva sourozenci a strýček, kterého hraje Gary Busey, který je však ve filmu, za černou ovci rodiny. Tak se všechno, povedlo na jedničku, ale hlavně atmosféra, městem obchází strach a hrůza, kdy si lidé nevěří a podléhají panice, tohle je ve filmu velice dobře zpracované. Parádní masky a pár slušných mordů, též stojí za zmínku, za mně vede šerif a lov v mlze. Navíc pro všechny fanoušky Stranger Things, co sou v Klubu smolařů, tenhle film by jste měli vidět, je stěžejním pro ty seriály/filmy, co následovaly. Tenhle film miluju tak moc. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Filmovým adaptacím děl Stephena Kinga, pokud se tedy do nich nepustí Frank Darabont, svědčí výhradně forma televizní minisérie, neboť teprve tehdy se tvůrcům dostane odpovídajícího množství prostoru pro dostatečné vykreslení fikčního světa a samotných charakterů, které představují právě to nejhodnotnější v Kingových knihách (z hlediska psychologického…) Stříbrná kulka trvá pouze jeden a půl hodiny, postavy jsou ploché a představují spíše karikatury a žánrové figurky, následkem čehož se z této adaptace stala pouze šablonovitá žánrová podívaná. Příběh je předvídatelný, to, co divák očekává, se také bezezbytku stane, avšak i tak dokáže film diváka udržet v lehkém napětí, díky čemuž se dá bez problémů dodívat. Škoda příšerně kýčovitého soundtracku, který je v hororových momentech příliš archaický a v dojemných rodinných pasážích zase strhává film do bahna přecitlivých telenovel. Samotný závěr je navíc uspěchaný, postrádá reakci širšího okolí na vyústění událostí a končí neskutečně pateticky. Stříbrná kulka je jen šablonovitým béčkem, kterému sice nechybí atmosféra a větší porce brutality, ale z technického působí přeci jen zastarale. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Předlohou pro film byla novela Stephena Kinga Cycle of the Werewolf. (mahler)
  • Motorka, kterou dostal Marty, nese stejný název jako film. (chaometic)

Reklama

Reklama