Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (519)

plakát

Příběhy z temnot: Film (1990) 

Ze všech povídkových filmů, co jsem viděl, je tenhle asi bezkonkurenčně nejslabší. Kromě mumijácké první části to stojí strašlivě za hovno a v roce 1990 používat gumová monstra ze 60. let je opravdu pouze pro příznivce guilty pleasure, případně pro velkou a opilou skupinu diváků na nějakém nudném večírku.

plakát

Ďábel přichází (2000) 

Nudu v Novém Yorku nezachrání ani ta kleptomanka s obrovskými kukadly, ani pan Tříska v prdeli s excelentním východním přízvukem. Eliáš Kotejáš umře nedůstojným způsobem a všechno dopadne dle očekávání. Nebyl to spojler? A není to jedno?

plakát

Lusty Liaisons 2 (1994) (TV film) 

Tak tohle už byl extrémní rychloposuv, jedna hvězda za Mačí Hrubešojc, jinak nelze komentovat.

plakát

Vášnivé známosti (1994) 

Tak jsem se těšil, že si prohlédnu (čistě ze studijních důvodů!) hrudníky některých českých a slovenských selebrit (kříženec selete a brita?), ovšem netušil jsem, jaká to bude útrpná nuda a často jsem děkoval výrobcům domácí elektroniky za tlačítko ffwd. Za občasný povedený záběr na mléčnou žlázu dávám ze soucitu jednu hvězdu, příště si ale radši pustím normální porno.

plakát

Dnes v noci jsem nebezpečná (1990) (TV film) 

To jsou ale šatečky. Z usedlého profesora udělají drsného sekerníka a z knižní panny mrduchtivou couru, takové hadry by se hodily kdekomu. No a opravdu, nakonec je o ně celkem rvačka. S neobyčejně úlevným pocitem lze popatřit nejen na sličnou tvář Mädchen Amick, ale především lze ocenit její nanejvýš logické chování a bystrý úsudek, hodný vysokoškolské studentky. Prostě nechová se jako iracionální kráva a poměrně brzy vyhmátne jádro pudla. A jak je tak ještě zasviněná od psích vnitřností, snaží se spasit všechny ty, kteří o to nestojí. Jak už to v životě bývá. Na film, od kterého jsem nic nečekal, je to překvapivě dobré a jsou to silné tři aztécké obětní hvězdy, za krásnou Mädchen mohla být čtvrtá ale dneska jsem nějak málo nadržený.

plakát

Ztraceni ve vesmíru (1998) 

Mám rád ty kosmický naháněčky, kde je plno divných lidiček a ještě víc divných zviřátek, ale tohle mě mocinky nebavíčkovalo, ačkoliv tam byl Joey a Gary Oldman. Fujky, to byla ale nuda nudoucí, ani pavouci to nezachránili. A kámošení s robotem nebylo sexy už ve Star Warsech. Úplně eaný filmík to nebyl, ale na víc než dvě uzívané velmi vzdálené hvězdičky to nemá.

plakát

Zeitgeist: The Movie (2007) 

ŠŠŠokující odhalení, to jsem opravdu netušil, že existují lidé v pozadí a že banky mají velkou moc! Dokonce že i na válce se dá vydělat, no to jsou mi novinky. Vysoké hodnocení nepřičítám snížené inteligenci diváků, ale prostě tomu, že nečtou a nepamatují si, co se učilo v dějepise (např. že potopení Lusitanie bylo hledanou záminkou, je novinka ve věku několika desítek let), takže jim v tomto dokumentu servírovaná fakta přijdou jako úplně hustě objevná věc. Ale pokud někdo bojuje proti manipulaci s fakty tím, že sám manipuluje (a navíc blbě), tak zaslouží poslat do horoucí prdele. I ten úvod s náboženstvím je napůl vylhaný (namátkou - zkuste si načíst něco o egyptském Horovi, perském Mithrovi a pak srovnejte s tím, co tvrdí v tomhle paskvilu). Již se těším na další díl o tom, jak světu vládnou ústřice z planety Sírius (což není pravda, tam ve skutečnosti žijí inteligentní pudlové) a pod dozorem Velkého Humra (ten zelenej s tykadlama) dělá americká vláda v oblasti 51 pokusy na svých občanech. Všechny nás tu načipují a pak semelou do žrádla pro psy na svých haciendách. Tu jednu hvězdu jsem uronil za památný projev na téma televize. Jinak by tahle ohavná manipulativní blitka schytala čistý odpad.

plakát

American Gothic (1988) 

No hele ale ostrovní vidláci, pojďme na to! V záplavě osmdesátkových vyvražďovaček, plných neuvěřitelných záporáků, nesnesitelných dementů, hovad a kravek se jeví American Gothic jako opravdové zjevení. Tady jsou sice taky záporáci, ale převelice uvěřitelní a mají krásný baráček. Rodinka je to k zulíbání, Leatherfacovi by se měli co učit. Navíc mají pevnou víru v boha, který je ochrání před protivenstvími vnějšího světa, jako třeba elektřinou, rádiem, televizí a cizími návštěvníky.V případě, že bůh nestíhá úplně načas, tak si vypomůžou třeba provazem, pletací jehlicí a podobnými nevinnými nástroji. No a když tam přistane letadlo s výletníky, tak si s nimi musí nějak poradit, aby náhodou nezasahovali do mravní výchovy mládeže. Apropos, ti výletníci, to byla bohužel banda nesnesitelných dementů, hovad a kravek. Za jejich chování jedna hvězda musí dolů.

plakát

Kingsajz (1987) 

Moje moucha! Už neni! Na divoko! No a? Je to hnus! Série ironických a ikonických hlášek, které si nejlépe člověk vychutnal v té době a je až s podivem, že to u nás prošlo cenzurou, ale je fakt, že ke konci osmdesátek to tady měli všichni už dost na salámu. Převeliká škoda, že se Šuflandie sune do zapomnění, stejně jako Sexmise, protože film měl spoustu památných scén a památných vět: "Dejte mi sichrhajzku, živého mě nedostanou." Díky mírnému zastarání nechám jenom čtyři grilované mouchy.

plakát

Jak si přeješ (2013) (amatérský film) odpad!

E? Nerozumiem, asi nebudeme kamarádi.