Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (519)

plakát

Zoolander (2001) 

Když se dívám na svojí topku, přemýšlím, kde udělal veterinář chybu. Možná mi ale unikla nějaká opravdu vyvedená párty, kde bylo hodně nepovolených látek zadáčo a promítali na závěr tenhle sqost. Jinak si neumím vysvětlit, proč Kameňák dostává odpad od totožných jedinců, kteří tady bez ostychu jebnou čtyrhvězdu. Obě tahle veledíla se vesele rochní v zakyslých zbytcích mentálního jogurtu, který zůstane v palici po hodně vydařeném tahu, dlouhotrvajících boxerských kláních, nebo se tam nachází trvale jako následek dlouhodobého inbredního křížení. Možná je to ale moje předpojatost vůči americkým komedyjým a především gibonímu nepodarku jménem Ben Stiler, v každém případě jednu hvězdu to má za nápad s modely jako zabijáky. Nikdy více.

plakát

Zrození ďábla (2014) 

Nutno poznamenat, zvláště s přihlédnutím k tomu, že je vše nenápadně a velmi vkusně natočeno ve stylu amatérské kamery, což snímku dodává na autentičnosti a napomáhá vtažení do děje, je film ve svém oboru opravdovým skvostem a originalita je cítit...pardon, to byl jiný film. Tohle je zoufalá, trapná, nudná a monstrózně nepovedená found footage, jejímž jediným kladem je koukatelná hlavní hrdinka. Moc moc špatné. V celém komentáři jsem nepoužil jediné sprosté slovo, ač by si to tento snímek zasloužil. Kokotina zkurvená, půldruhý hodiny v hajzlu!

plakát

Grave Encounters (2011) 

Obvykle se found footage snažím vyhýbat co to jde, ale tady jsem neuhnul včas a když už to běželo asi 10 minut, tak jsem si řekl, že tomu dám šanci. No, že jsem se na to nevysral. Autor scénáře zjevně v dětství nepadal jenom na zadeček a herci jsou jako obvykle v žánru FF opravdu sympaťáci. Navíc jsou chytří jako vlci a vůbec se nechovají pomateně, prostě profíci každým coulem. Jednu hvězdu jsem dal za celkem ucházejících posledních 5 minut a druhou za to, že se aspoň kamera neklepala jako obvykle.

plakát

Pánico (1966) 

Prapodivná mexikánská směs tří povídek. Obsah jednotlivých kusů popsal dopodbobra Karlos80. První je nejslabší a nejprůhlednější, naštěstí netrvá dlouho a po necelých dvaceti minutkách je to honění po lese ukončené. Doporučuji přeskočit, o nic nepřijdete. Druhá povídka je zajímavé zombie psycho (že to nejde? tak se podívejte), i když by zasloužilo malinko prostříhat. Třetí kousek je ale úplně něco jiného, černohumorná povídka ve stylu Roalda Dahla s celkem nečekaným koncem (tipoval jsem několik možných, ale tohle mě prostě nenapadlo). Nejlepší scéna: Určitě konec třetí povídky.

plakát

Christine (1983) 

Tady přijíždí...Plymouth Fury, osmiválec, 305 kobyl, z nuly na sto za 7,5 sekundy, sice to malinko chlastalo, ale ten profil...prostě auto s osobností. Není divu, že se do něj zamilujete, zvlášť když jste lokální otloukánek a pro šťabajzny ze školy jste pouze dekorace u vchodu do třídy. V době, kdy ještě internetové porno nebylo k sehnání, nemohli jste si mastit ego na webových diskusích, mohlo se snadno stát, že jste se zamilovali do haldy plechů dostatečně lascívních tvarů. Konečně máte kámošku na život a hlavně na smrt. Výfuk má dostatečně široký, pro protůrování i přiměřeně teplý, takže naplnění vaší lásky nic nebrání. Ou, brání, opravdoví živí lidé...

plakát

Pes Baskervillský (1959) 

Těžko se hledají mouchy na tomto zpracování knížky o nasrané čubě. Cushing je geniální Sherlock, Lee je úžasný Baskerville a všechno ve filmu sedí jak prdel na hrnec. A přece jedna moucha by se našla - dabing. Pokud si nechcete zkazit zážitek hlavně v první polovině filmu, doporučuji originální znění s titulky, Sherlock je namluven otřesně. Pořád ale je to na pětihvězdu, chorošaja sabaka.

plakát

Wolf Creek 2 (2013) 

O dost lepší, než jednička, kde běhali převážně chovanci z Bohnic. Tady se povedlo se dvěma vepřovými hlavami, jedním nabiflovaným anglánem a trochu věrohodnějším Johnem Jarrattem vytvořit alespoň trošku napínavý kousek, ale ruku na srdce, pořád je to jedna z milionu tupých vyvražďovaček, kde víte (i díky číslovce za názvem), jaký bude pravděpodobný konec. Akce s klokany osloví hlavně diváky, kteří si pamatují jeden krásný australský seriál, na který odkáže památná věta "Sorry Skippy!" Musím uznat, že podzemí měl strejda Mick vymazlené, to zase ano, ale tu žvanírnu s testem z Ozzie history si mohl režisér odpustit. Celkově moc zdlouhavé, ale pokud se někomu líbí klasické vyvražďovačky, proč ne.

plakát

The City of the Dead (1960) 

Ach ten začátek šedesátek, to se točily horory jako vínko. Jen co jedné čarodějnici natloukli na fasádu Masku démona, máme tady další Satanovu čubku, tentokrát tradičně grilovanou, jak bylo onehdá v kraji zvykem. Navíc se jako zdatný sekundant objevil Saruman, který už před dvěma roky machroval v panství Baskervillů. S hrdiny se tu nikdo nemaže a kdyby se snad podařilo nějakým způsobem podařilo propašovat Leonidase až do vesnice Whitewood, musel by zařvat: This is Gothika! Nedostatek krve (stejně by byla černá) vynahrazuje nádherná rákosníčková mlha a památná scéna s křížovým pochodem vyvážila občasné přešlapování na místě uprostřed filmu. A to už na dveře klepala Neviňátka a pan Lee se převlékal do gentlemanského, aby dal okusit Chuť strachu. No jak říkám, krásná doba, ten začátek šedesátek. Titulky domatlány zde.

plakát

Aparecidos (2007) 

Hispánská hororová škola (stejně jako ta jezdecká) má něco do sebe a když se ještě zaměří na duchy, je to když ne trefa do černého, tak aspoň docela slušně do hnědého. Brácha zbožnuje tatínka, ačkoliv ségra tvrdí, že fotr je lotr, ale mnohem důležitější je pořádně si pročíst zápisky šílencovy, které nás zavedou až do Ohňové země. No a kdo by si nechal ujít jihoamerický film se zasněženou krajinou? A ten papínkův domeček tam, to je prostě romantika jak hovado. Trošku dlouhé, trošku nicmocový konec, ale na čtyři zasněžené kontrarevolucionářské hvězdy to pořád dosáhne.

plakát

Ďábel (2010) 

Zajímavá konverzačka ve výtahu, sice nikterak božská zábava, ale dalo se to. Rozhodně zábavnější, než žvanění narcise s narušeným psychopatem v telefonní budce. Rozuzlení a zakončení malinko nasere, ale jak řekl jeden z nejmenovaných komentátorů zde, je to v plně katolickém duchu.