Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (9)

Alexandra Jiménez (herečka)

21.12.2020

Alexandra Jiménez Arrechea je španělská herečka. Odmala jí to táhlo k uměleckému projevu, její doménou se od útlého dětství stal balet, kterému se od patnácti let začala věnovat dokonce profesionálně. Brzy po začátku profesionální kariéry se však zranila, rozhodla se tance zanechat a splnit si svůj dětský sen, a to sice stát se… (více)

Ray 'Boom Boom' Mancini (herec / producent)

24.02.2019

Raymond Michael Mancini, nebo taky Ray ‘Boom Boom‘ Mancini, je boxerem lehké váhy, ale take filmovým hercem a producentem. Známý je divákům především ze snímku Tělo a duše (1998) o ambiciózním provinčním boxerovi Charlie ‘Kidu‘ Daviesovi, ale zapamatovat si jej filmoví fanoušci mohli i z menších rolí ve filmech Střela (1996),… (více)

Gastón Pauls (herec / režisér)

08.02.2019

Gastón Pauls je vegetarián, televizní moderátor, producent, hvězda telenovely pro teenagery z 90. let a především argentinský herec, který získal mezinárodní věhlas díky snímku režiséra Bielinského Devět královen (2000).Gastón pochází z umělecké rodiny, jeho matka byla malířkou, otec filmovým producentem a prarodiče z otcovy… (více)

Mark Ryan (herec)

17.10.2015

Marka Ryana si mnozí čeští diváci zřejmě vybaví jako mlčenlivého Nasira z kultovního britského seriálu Robin of Sherwood (1984). Tento rodák z Doncasteru však ve světě filmu a divadla zanechal podstatně výraznější stopu. A nejen tam.Vymyslet si Marka Ryana jako filmovou postavu by zřejmě bylo příliš troufalé a diváci by ji… (více)

Prunella Scales (herečka)

17.06.2012

Anglická herečka Prunella Scales je známá především jako Sybil, těžko snesitelná manželka Basila Fawltyho, z britského sitcomu HOTÝLEK (Fawlty Towers, 1975). Její herecká kariéra je však mnohem pestřejší, krom televizní tvorby pracovala pro rozhlas a významnou stopu zanechala i na divadelních prknech.Rodiče Prunelly Margarety… (více)

Brian Blessed (herec / režisér)

26.02.2012

„Proč dostávám takové role? Asi proto, že ostatní herci by je nedokázali zahrát. Nemají na to dost energie.“Ačkoli Brian Blessed měří průměrných 177 centimetrů, na své okolí působí dojmem obra. Z určujících znaků jeho osoby uveďme především nesmírné charisma, zvučný hlas se silou hromu, smysl pro humor a dojem všestranné… (více)

Laurie Metcalf (herečka)

03.05.2010

„V soukromí jsem nesmírně plachá, ale na jevišti dokážu pobíhat nahá a ukusovat rybám hlavy.“Lauren Elizabeth Metcalf se narodila 16.6.1955 v americkém Carbondalu ve státě Illinois. Její otec byl finančním ředitelem Southern Illinois University, matka pracovala v knihovně. Její dětství bylo provázeno typicky americkými… (více)

Isaach De Bankolé (herec / režisér)

16.01.2010

Prarodiče Isaacha De Bankolé pocházeli z Nigérie, rodiče z Beninu, on sám je pak rodákem z Pobřeží Slonoviny. Narodil se v roce 1957 jako desáté z šestnácti dětí a ve svých sedmnácti letech odešel studovat do Francie. V Paříži se zrovna snažil získat licenci pro pilota aerolinek, když mu otevřel dveře svět kinematografie a… (více)

Patricia Routledge (herečka)

11.12.2008

Anglická herečka a zpěvačka Patricia Routledge se narodila 17. února 1929 v osmdesátitisícovém anglickém přístavu Birkenhead. Její otec Isaac byl obchodník s galanterním zbožím a vlastnil obchod, v jehož sklepě Patricia strávila převážnou část druhé světové války. Už od mládí nezapřela umělecké sklony a začala zpívat ve školním… (více)

Reklama