Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (1 414)

plakát

Jan Žižka (2022) 

Středověká krvavá řežba, která je na české poměry nadprůměrná. Vizuálu zdatně sekundovala i povedená hudba. Není to žádný světově známý Robin Hood, Král Artuš, Gladiátor .., aby to zahraniční publikum oslovilo, takže pro Američany nejspíše tuctová dobovka s pár akčními scénkami, ale mě to nadchlo moc. Konečně známé postavy z české historie obklopené naší krajinou. Ani mi nevadilo zaměření na počátky Jana, než pozdější přecházení z bitvy do bitvy. Aspoň se v příběhu mohlo více popustit fantazii a nijak přitom neznásilnit historii. Z herců mě potěšili Foster, Budař, Sophie Lowe nebo i Ben Cr. Vítová s umělým obočím jako vesničanka trochu úlet, ale budiž a škoda nevýrazného Žižkova bratra.

plakát

Notre-Dame v plamenech (2022) 

Příjemné překvapení na Francouzské půdě. Jestli se to vše vesměs odehrálo jako ve filmu, tak klobouk dolů, zápletka hodna smyšleného hollywoodského katastrofického snímku. Já měl v podvědomí o Notre-Dame jen požár s Emmou v popředí, víc detailů jsem nezkoumal a tempo, příběhy lidí, efekty, zpracování byly na vysoké úrovni. Osud byl k památce krutý, ke scénáři přívětivý.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Sonda do českých vesnic. Krobot co věta, to perla. Kdo žije/žil na takové té typické menší vesnici se vcítí do spousty scének. Občas si zanadávame na černé, na politiku, zajdeme na zábavu, dáme několik piv v garáži. Je to dost krátké a díky tomu se nestihne ani příliš nudit, ikdyž ve druhé polovině jakoby lehce ztrácelo na elánu. Vy z toho cikána děláte málem Ježíše

plakát

Matrix Resurrections (2021) 

Zatímco první Matrix způsobil docela poprask, svým bullet-timem ve své době skoro revoluční. Kusy odpadávající omítky si pamatuju jako včera, tak tohle bylo naprosto zbytečné. Nic nového tady není, a toho, co fungovalo v prvním díle je tady tak třetina. První hodina a půl se odehrává v paralelní rovině. 20 let od předchozího dílu je dlouhá doba, za tu dobu mi utekly hlavní nitky příběhu a nebyly mi rozumně připomenuty. Morpheus je tady kdo ví co, Smith úplně nevyužitý, a mohl bych pokračovat.. 30-40% hodně z lítosti.

plakát

Chata na prodej (2018) 

Nadprůměrná komedie točící se okolo bláznivé blbé rodinky na jedné chatě. Protivné postavy jsou svým způsobem až vtipné, hlavně Terka Voříšková je uvěřitelná jak lusk. Děj to má minimální, chata se prodá, závěr nijak zvláštní, ale díky nepřepálené délce to aspoň vůbec nenudí a člověk se zasměje příhodám jak by je život sám napsal.

plakát

Morbius (2022) 

Další zbytečný komiksový film, který měl asi o dost větší ambice než jak to vypadalo a dopadlo. Jared Leto mně přijde schopný a dost vybíravý do čeho půjde, o to víc jsem zklamaný. Dva bráchové si píchnou dávku, která z nich udělá monstra a po zbytek filmu se nahání po městě do trochu zbrklého finiše, aby se to nakonec nastavilo zase několika závěry.

plakát

Děda, postrach rodiny (2020) 

Rodinná komedie spíše do televize, každopádně místy dost zábavné. Pokud má někdo rád styl popichovacích komedií, kde si děda se svým vnukem dělaj naschvály kvůli jednomu pokoji, tak rozhodně neudělá chybu. Herecké obsazení stojí za to a dovedu si představit tu pohodu i na place.

plakát

Pátá vlna (2016) 

Začátek byl ještě jakž takž ucházející. U katastrofických filmů bývá divák zprvu v napětí, občas něco bouchne, někdo umře, nikdo neví co se bude dít a potom to jde většinou do kopru. Tohle je spíše takové sci-fi napodobující Válku světů, a jím podobných, ale pro děti. Zápletka se odhadne hned při prvním náznaku akce a nelogických věci by se jeden nedopočítal.

plakát

Top Gun: Maverick (2022) 

Letní good-feelingová jízda, která prakticky postrádá záporáky. Respektive no name bandité se tu mihnou, ale jejich role zde není tak důležitá jako důraz na přátelství, rodinu a utužování partičky mladých pilotů. Mimochodem Cruise si to tady dává s takovou lehkostí, že zapadá mezi ty mladé jak slunce za horizont. Celkově trochu retro nádech a plážová scéna s hledajícím admirálem perfekt. Nemám skoro co vytknout.

plakát

Zánik (2015) 

Je to komorní, nízkorozpočtová zombie spíše kecačka, která si vystačí s dvěma chlapy a jedním dítětem. Krátkou akcí to začne a krátkou akcí skončí, prostřední část ale není úplně nudná a svižně to proběhne bez otravných postav a dialogů.