Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (2 991)

plakát

Sador, vládce vesmíru (1980) 

Poctivých 40%. Čekal jsem neco na úrovni Hvězdné srážky, ale tohle je poctivé céčko, kde přehrávají i dobří herci.

plakát

Motýlek (1973) 

Ve sve době velmi znepokojivá výpověď, ktera funguje i dnes. Leč prospělo by tomu lehké zkrácení, chápu v 70' se takhle točilo, ale kdyby se ubrali některé úseky, fungovalo by to víc.

plakát

Dům II (1987) 

S prvním dilem to nemá nic společného, ani žánr. Druhý díl je komedie/fantasy, kde se od začátku ženeme učebnicově za MacGuffinem.

plakát

Dům (1985) 

Neco mezi Power rangers a ranným filmem od Wynoskrkiho.

plakát

Hádkovi (2022) 

Současná komediální scéna z domácí tvorby má stejné rysy, ženy jsou potvory, muži jednorozměrné postavičky, všichni se k sobě chovají hnusně a je to předkládáno jako skutečnost, O co hůř měli bychom postavám fandit. Hádkovi tohle všechno mají, ale tentokrát je to správně, protože charaktery jsou karikaturami reálných lidí, které můžeme vídat kolem nás, ovšem více dada. Sandře Novákové pomohlo, že na scénáři s ní spolupracoval někdo jiný, než u Matek, které byly mizerné. První půlka Hádkových je opravdu dobrá. Postupně gradovaná a to až do rozvinutí otcovi linie. Poté posuny kulminují a je to škoda. Druhá půlka není špatná, ale již se točíme v tom, co ta první předložila. Závěr s dědou jsem očekával jiný, ale ok. Hodně jsem rozmýšlel mezi 3 a 4*, nakonec jsem dal jen tři, ale je to film, na který se ještě někdy podívám, než odjedu na dovču do Jugoslávie.

plakát

Lunapark smrti (1985) 

Velmi mi to připomnělo o tři roky starší Třídu roku 1984. Očekával jsem spíš něco jako Obchoďák smrti, který je opravdu přehnaný, ale takhle to moc záživné nebylo.

plakát

Shazam! Hněv bohů (2023) 

Je to zhruba na stejné příčce jako jednička, ale příběh je tuctovější. Drak je podle mě velký přežitek a Bill Murray měl u natáčení Charlieho andílků pravdu, Lucy Liu opravdu neumí hrát a čím je starší, tím víc je to znát.

plakát

Mengele mi říkal prosím (2023) (TV film) 

Silná výpověď pana Artura o jeho putování koncentračními tábory. Velká poklona.

plakát

Nelítostný souboj (1995) 

Mannovým filmům asi nikdy nepřijdu na chuť, přijdou mi hrozně zdlouhavé a atmosféra to moc nezachraňuje. Tady to navic mela podpořit herecká esa.