Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Horor

Recenze (415)

plakát

Válka Bohů (2011) 

Stylový záporák, sexy princezna a samozřejmě talentovaný prosťáček s těmi nej. úmysly. Ano, správně. K mému obrovskému údivu mají Immortals narozdíl od novodobých Titánů všechno, co by měla moderní pohádka pro dospělé(?) mít. Před čím ale musím vážně smeknout, jsou skvěle nasnímané slow motion bitky, které tu narozdíl od druhého Sherlocka nerušily děj a byly tak více než vítané. Jojo, takovým filmům plátno sluší - 75%.

plakát

Michael Clayton (2007) 

Skvěle natočený inteligentní thriller s rovnoměrnou gradací až do samotného finále. Film se také může pochlubit geniálními záběry viz. scéna s koňmi, či závěrečná jízda v taxíku.. Co víc potřebujete vědět ? - 85%.

plakát

Úkryt (2011) 

Působivé. Psychologická hra, kterou Nichols rozehrál v těch dvou hodinách, je opravdu obdivuhodná. Shannon je svým vzhledem i projevem jako stvořený pro podobné role. Příkladem budiž jeho part v Boardwalku, kde rovněž perfektně ztvárnil pološíleného prohibičního agenta. Možná proto se místy setkává s nelibostí některých diváků - což podle mě ale jen svědčí o tom, jak moc v téhle (nevděčné!) herecké poloze vyniká - 85%.

plakát

Milujte svého zabijáka (2002) 

Mám dojem, že za takovou prvotinu by se nemusel stydět ani lecjaký ''profláklejší'' režisér.. Nebýt ale výsledné roztěkanosti (nevím, zda to byla vina spíše scénáře, nebo režie), mohlo to vyjít daleko lépe. Jako první Clooneyho (režijní) dílo jsem viděl vlastně zatím to poslední a musim říct, že jeho debut zabodoval lépe. Jestli si budu Rockwellův osobitý projev s nějakým filmem v budoucnu spojovat, bude to právě se ''zpovědí nebezpečné mysli'' - 70%.

plakát

Tři mušketýři (2011) 

On to není špatný film. Je jen úplně zbytečný. Abych to ale uvedl na pravou míru.. Jistá snaha se mušketýrům upřít nedá, ovšem nechápu, proč má někdo potřebu nátáčet tolikrát omílanou látku jen proto, aby to bylo ve 3D. Myslím, že v dnešní době existují i jiné způsoby, jak si v hollywoodu namastit kapsy, jenže to by zřejmě stálo i trochu té námahy. Osobně se mi mnohem víc líbilila Herekova verze, která byla rovněž pojatá s jistou nadsázkou, ale rozhodně mně bližším způsobem provedení. Takže 40% a snad můžu říct, že případné pokračování si nechám pravděpodobně ujít.

plakát

Doteky osudu (2012) (seriál) 

První díl splnil všechna kritéria správného pilotu a nechal si pootevřená dvířka hned několika směry. Osobně ale doufám, že tvůrci v dalším vývoji samotného dění trošku zpomalí. Uvidíme, jakou cestou se seriál nakonec vydá a třeba si Kiefera zapamatujeme i jinak, než jako Jacka z 24-ky. EDIT po první sérii: spokojenost (75%). Tempo se zmírnilo tak, jak jsem si představoval a jelikož seriál dostal zelenou pro řadu další, budu se těšit, jak bude dějová linie pokračovat.

plakát

Rozsudek smrti (2007) 

Zajímavé. Často nesnesitelnému Baconovi se role zdevastovaného otce dala lehce uvěřit. Naopak s obsazením vyšetřující policistky se šláplo totálně vedle. Ačkoli je Aisha Tyler sympatickou herečkou, nemá pro onu roli ten správný "zjev" a její výstupy byly víceméně rušivé. Došlo i na (nechtěně) komické momenty - za všechny bych asi vybral scénu s lavicí v samotném finále. ALE.. Krom zmíněného kazu byl závěrečný rush super. Pak tu byla dobrá práce s kamerou a především fakt, že dal Charlie Clouser dohromady snad nejlepší soundtrack od dob Saw, takže - 70% .

plakát

Noc žraloka 3D (2011) 

Ale ale ale... Copak místní osazenstvo čekalo ? Možná jsem mimo já, ale opravdu jsem si od party beach boyů a režiséra majstrštyků jako jsou háďata, či několika dílů série umři 100x jinak, nesliboval hororové žně. Ale což, alespoň má místní banda "študentů filmu" na co plivat! :) Stupidní a po všech směrech průměrné BÉČKO přesně tak, jak ho máme (pro oddych!) rádi - 50%.

plakát

50/50 (2011) 

Po několikahodinovém odstupu zvýšeno na plný počet.. Tvůrci si to totiž zaslouží. Ať už za samotné výkony herců, nebo za nenásilné vtažení do světa této kruté nemoci, bez "zbytečného tlačení na pilu" (né že bych byl v opačném případě jeden z těch, co při podobném tématu nadávají do citových vydíraček). Už si nevzpomínám, kdy naposled jsem při sledování filmu zažil tolik UPŘÍMNÝCH emocí. Výborný soundtrack je už jen bonusovou laskominou - 90%.