Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Zajímavosti k filmům (34)

Sherlock - Poslední případ

Sherlock - Poslední případ (2017) (epizoda)

Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou.

The Grand Tour - Dovádění v písku

The Grand Tour - Dovádění v písku (2024) (epizoda)

Scéna s tunelem nedává smysl. Účastníci začínali ve městě Choum a ano jedná se o Choumský tunel zbudovaný Francouzi původně jako železniční, který vede pod jihovýchodním cípem území Severní Sahary. Ale tunel je na sever od města a byla by to zajížďka. Zdá se, že byl ve scénáři využit tzv. na oko a můžeme se dohadovat o tom, zda skutečně je na jeho severním konci, který opět vyústí na Mauretánském území, minové pole.

Rodina Sopránů - Boca

Rodina Sopránů - Boca (1999) (epizoda)

Děj epizody kolem Juniorovy (Dominic Chianese) milenky a prozrazení okolností o jejich orálním sexu je ve skutečnosti mezi členy tehdejší skutečné mafie opravdu zakázáno.

V nemilosti

V nemilosti (2021)

Ke konci filmu hraje Katherine (Aisling Franciosi) na pianu skladbu „Everything in Its Right Place“ od kapely Radiohead z alba „Kid A“.

Tlusťoch

Tlusťoch (2020)

Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“.

Modelář

Modelář (2020)

Scéna na farmě větrné elektrárny se natáčela v Krušných horách poblíž nádražní stanice Rusová a v pozadí je vidět vodní nádrž Přísečnice.

Chlapci ze sousedství

Chlapci ze sousedství (1991)

Nápoj, který z láhve ve filmu pije téměř pořád Doughboy (Ice Cube) a další postavy, je sladový likér Olde English.

Chaos

Chaos (2021)

Po dokončení a zhlédnutí snímku produkční a distribuční společností Lionsgate bylo rozhodnuto, že v této podobě je film nedistribuovatelný a film se dočkal velkých přetáček.

Já, Olga Hepnarová

Já, Olga Hepnarová (2016)

Na začátku ani na konci filmu autoři záměrně neozobrazili text: "Natočeno podle skutečné události"

Já, Olga Hepnarová

Já, Olga Hepnarová (2016)

Autoři filmu původně v úplném začtku uvažovali o hudbě od Crystal Castles a byli už s kapelou v kontaktu, ale nakonec se rozhodli, že filmu bude bez jakékoliv hudby (vyjma scény na zábavě).

Simpsonovi

Simpsonovi (1989) (seriál)

V seriálu lze zahlédnout několik postav, které se nápadně podobají Homerovi Simpsonovi. V epizodě Velký bratr jede kolem čekajícího Barta hrdá feministka, která vypadá jako Homer s bílým drdolem. V epizodě Bart táborníkem prochází za oknem Homerův přesný dvojník. A v epizodě Strach z létání vejde do baru dobře oblečený gentleman, který se představí jako pan Inkognito a který vypadá jako Homer s hnědým knírkem.

Zlatý pavouk

Zlatý pavouk (1956)

Během natáčení si chodili filmaři přehrávat části nafilmovaného materiálu do dnes již neexistujícího Kina Kotva, které se nacházelo hned na druhém břehu Labe.

Zlatý pavouk

Zlatý pavouk (1956)

Film byl téměř celý natočen v Děčíně. Vila, v níž probíhalo natáčení, se pak nachází hned nad železničním přejezdem u Tyršova mostu. Začátek filmu byl natočen v Kutné Hoře.

Na doraz

Na doraz (2010)

Peter Highman (Robert Downey Jr.) se v závěru filmu s manželkou a dcerou dívá na epizodu seriálu Dva a půl chlapa (od r. 2003), ve které si nakonec zahrál epizodní roli Ethan (Zach Galifianakis). Tato scéna byla pochopitelně natočena pouze pro tento film a ve zmíněném seriálu se ve skutečnosti nikdy neobjevila.

Reklama