Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (416)

plakát

Robocop (2014) 

Pár dobrých momentů ukazuje, že to mohl být výborný akční nářez. Jenže. První psychologická půlka je zbytečně zdlouhavá a ta druhá akční, zase moc výplachová. Je tu moc fňukání namísto chytání zločinců. Přerod z člověka na polo robota mol být zkrácen tak na půl hodiny a pak mohla být nasazena chytrá detektivně akční záležitost s kratičkými emočními odbočkami. A ten Samueluv proslov na konci s vlající vlajkou byl flusanec do ksichtu všem neameričanům. Viděno bez znalosti původní klasiky.

plakát

Sicario: Nájemný vrah (2015) 

Mám s tímhle filmem trochu problém. Na jedné straně skvělé obsazení, skvěle hrající herci v čela s půvabnou Emily a taky zvláštně tíživá atmosféra. Na druhé straně. Málo akce, slabší chemie mezi postavami a občas trochu podivné zvraty. Možná se mi nepovedlo číst mezi řádky, možná je to taky tím, že jsem čekal něco jiného. Rozhodně se jedná o zajímaví film, který dokazuje že Villeneuve má nesporný talent. Jenže já z něho mám rozporuplný pocit. Možná to chce ještě jedno zhlédnutí.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Výborná komedie. Fakt jsem se hodně bavil prakticky po celou stopáž. Sympaticky obsazený a sluně zahraný. Tenhle film ukazuje, že Němci mají ještě pořád naději v tom točit dobré filmy.

plakát

V hlavě (2015) 

Geniální námět a slušné zpracování. Film splnil přesně to, co se od něho očekávalo. Pracoval s emocemi. Nepamatuji se, kdy mě film dojal k slzám jako tohle. Nehledě na několik fakt skvělých ftípků a nápadů. Paráda.

plakát

John Wick 2 (2017) 

Jeden z největších akčních nářezů posledních několika let. Ač je scénář trochu slabší a trochu mi tam chybí pořádná motivace hlavního hrdiny, pořád je tam několik bezva nápadů. Především celý systém podsvětí. Akční scény jsou totálně boží. Skvěle přehledný, drsný a uvěřitelný. I John, i když je to fakt borec, dostává občas po hubě. Nejlepší scény celého filmu jsou ty, kde s Keanu vystupuje Common. Od té „Jsi tu pracovně?“ až po mlátičku v metru. Jestli má být třetí díl, tak sem s ním a rychle. Jen dát trochu větší důvod pro to zabíjení. Momentálně zařazuji tento film do své top a zastupuje tu oba díli. Oba považuji za stejně dobré.

plakát

Pasažéři (2016) 

Vesmírná romanťárna? Proč ne. Obzvlášť když je to tak skvěle obsazený. Chris je jednoduše sympaťák a Jennifer zas neskutečně krásná. Oba mají prostor ukázat, že jsou výborní herci. Takže proč na to nekoukat. Jenže. Rušila mě tam Laurencova přítomnost. Tak nějak jsem čekal, že problém vyřešej celej sami. Taky jsem měl pocit, že film naplno nevyužil svůj potenciál. Je to velká škoda s takovým obsazením a námětem. Závěrem? Já se bavil, líbilo se mi to a svůj účel film splnil a o to tu jde především. Ne?

plakát

Ant-Man (2015) 

Je to možná nejslabší Marvelovka co jsem viděl, ale zároveň je to márvelovka co se nejméně ze všech bere vážně. Jo v jiných byl humor, ale občas trochu násilný. Tady je humor součástí vyprávění a funguje to skvěle. Především v závěrečném souboji. Dobré je i pojetí scénáře, kdy tvůrci použili hned dva Ant many, aby ten starý zkušený učil toho nového. Největšími přednostmi jsou především už zmíněný humor, i přes předvídatelnost funkční příběh. Dále pak každou scénou se zlepšující Rudd a hlavně celou dobu výborný Douglas. Třešničkou na dortíku je pak půvabná Evangeline (jen tu příšernou paruku ji dávat nemuseli) A poprvé co sleduju Marveláky je záporák opravdu silnej a skvělej. Není to tak megalomanský jako Avengers, Iron mani nebo Captani, ale o to je to příjemnější oddechovka.

plakát

Tucker & Dale vs. Zlo (2010) 

Masakr motorovou pilou naruby. Výborná parodie na vyvražďovačky se sympatickou, solidně hrající hlavní dvojicí „vidláků“ a partou obstojně hrajících studentů v čele s nádhernou Katrinou Bowder (občas vzhledem připomínající Jennifer Lawrence). Film má několik dobrých nápadů a narážek. Nejsem fanda vyvražďovaček, ale tohle bylo něco úplně jiného. Dobrá odreagovačka, založená na předsudcích, nepochopení a necháním se zmanipulovat jedním blbcem. Bavil jsem se.

plakát

X-Men: Apokalypsa (2016) 

Po skvělé První třídě, příjemné Budoucí minulosti přichází dost možná největší X-menovský průser. Tohle je prostě nuda, bez pořádného příběhu. Samotný padouch, na to že má být nejsilnější ze všech a ovládat nespočet schopností, je vlastně pěkná sračka, která si musí shánět poskoky. Což je obsah velké části filmu. A to je najde ještě dost trapně. Je tu moc postav, které nedostávají příliš prostoru, především padouchova 4. Tedy až na Magneta. Jenže právě jeho schopnosti mi připadli nejvíc nelogický. Proč, když tak strašně chtěl zničit lidi, tohle nezkusil už dávno. Ve filmu nebylo vidět, že by mu Apokalipse předal nějaké schopnosti, jako ostatním. Takže, to bylo v Magnetovi. Film nezachraňují ani schopní herci (Laurence, McAvoy, zmíněný Fassbender a z těch mladších se mi líbila Sophie Turner) a pár dobrých scén, kterým vévodí Quicksilverova záchrana žáků. Wolverinovo cameo bylo navíc. Příliš megalomanský, příliš na efekt. Už se vytratilo kouzlo ostatních x-menů. Příště prosím méně efektů a víc psychologie a logiky.