Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Komedie
  • Krimi

Recenze (2 540)

plakát

The Mandalorian - Kapitola 1: Mandalorian (2019) (epizoda) 

Úderná přímočará westernová jednohubka uvádí do problematiky. Mám pocit, že některé scény jsou zde čisté proto, aby některé z postav mimochodem vypustili klíčovou informaci o situaci v galaxii. Vizuálně dokonalé, hudba zajímavá... Vítej Ani. :-)

plakát

For All Mankind - Rudý Měsíc (2019) (epizoda) 

Bezpečnost až na druhém místě... Zajímavá premisa, která toho do budoucna může hodně nabídnout. Scenáristé vytvořili skvělé podmínky proto, aby vesmírné závody neskončili. Zatím je to mix Mad Manů a Apolla 13. Kinnaman solidní, jeho ztvárnění člověka, který mohl být na měsíci první je působivé. Jinak kromě chlápka co měl proslov nikdo moc nevyčuhuje. Scéna přistání Sovětů na měsíci skvěle zdrcující.

plakát

Lví král (2019) 

Nádherná vizuální stránka a neselhávající Hansova Oskarová kompozice. Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek je převedena bez větších úprav což mi v tomto případě naprosto vyhovuje. Rozšíření akčních scén a trocha toho rochnění v dokonale renderované přírodě není na škodu. Potěšil dabingový návrat Jamese Earla Johnese a Seth Rogen je jako Pumba fantastický.

plakát

Kořist (2019) 

Quentin Tarantino označil Kořist za jeho nejoblíbenější film letošního roku a já ho chápu. Jednoduchá premisa o dceři plavkyni, jedoucí pro tátu, který se neozývá ze záplavové oblasti na Floridě nabízí víc než se na první pohled zdá. Napínavá hororová naháněčka s táto/dceřiným dramatickým podložím se sice v závěru překlopí do klasického béčka, ale hrdinové nejsou blbci, jsou dobře zahraní (Kaya Scodelario neuvěřitelně válí) a o krvavá překvapení není nouze.

plakát

Mr. Robot - 404 Objekt nenalezen (2019) (epizoda) 

Twin peaks epizoda, aneb na Vánoce by všichni měli být se svými blízkými. Vylidněný svět (všichni baští štědrovečerní večeři), sebevražedné myšlenky. Smůla a děsivé vytí v hlavních rolích. Seriál o hackerech odehrávající se uprostřed zasněženého lesa? Proč ne?

plakát

Král (2019) 

Kterak král Jindra k vítězství a pravdomluvné francouzsce přišel. Chytrý a věrohodný historický snímek, který se zavrtá pod kůži. Důsledné vykreslení charakterů a uvěřitelnost chování je pro Michôda na prvním místě. Větší akce je jedna a to zabahněná tlačenice u Agincourtu, zbytek jsou úvahy o válčení s baculatým Edgertonem, nějaké to obléhání a královské pletichy, kde se Chalamet velice schopně připravuje na roli Muad'Diba ve Villeneuvově Duně. Pattinson je za opovrženíhodného sráče (skvělá scéna s malými chlapci v lese) a vyloženě se v té poloze rochní. Král vypadá jako film z jiné doby, stará škola přesto s moderními postupy a vychytávkami. Potěší i zmínka o Českých zemích. Silná hudba.

plakát

Terminátor: Temný osud (2019) 

Solidní akční jízda a asi nejlepší pokračování druhého Terminátora, ale stále jde o nastavovanou kaši. Příběhově nepřináší kromě zajímavého Carla a sympatické Grace nic moc nového. Akce je fantastická a triky, především úvodní scéna jsou více než povedené. Sarah je malinko za karikaturu, zachraňovaná holčina je mdlá. Miller ukuchtil pokračování, které jsme si přáli, ale to jediné co z něj vyplývá je, že Cameron udělal to samé a mnohem lépe v devadesátém druhém. Z nebe nám zase prší nahé dámy.

plakát

Fargo - Season 1 (2014) (série) 

Zdařile oprášená "autentická" atmosféra původního filmu vytěžená do poslední sněhové vločky. Herecky přesné obsazení s excelujícím Thorntonem, krásně zašmodrchaný příběh plný podivných kreatur a náhodných mrtvol je úžasnou poctou Coenovkám obecně. Krásná hudba.