Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (3 894)

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

Nepatřím ke skalním fanouškům tohoto seriálu a popravdě jsem ho začala v televizi sledovat teprve nedávno. V mnoha .ohledech si zaslouží být mezi těmi nejlepšími, to nepopírám. Leč mě nějak minulo to absolutní nadšení z nich. // 3.7.2017 Odvolávám... a tak.

plakát

Léto s kovbojem (1976) 

Film nabitý neuvěřitelným množstvím hlášek. Daniela Kolářová je tu podle mě okouzlující, i když hraje trochu prkennou psycholožku Doubravku (byla a stále jsem tím jménem okouzlena), z které je ale vidět jak si letní lásku užívá. Jaromír Hanzlík je tu za fešného kovboje/playboye a Oldřich Vízner boduje v roli Boba. Jeho natvrdlost a naivita jsou fascinující. Mám ten film opravdu ráda!

plakát

Nedotknutelní (2011) 

Tady není s hodnocením nad čím přemýšlet. Láska na první pohled/poslech?Začít mým oblíbeným Ludovicem, to je těžký kalibr (to, že je podepsán pod soundtrackem jsem zjistila až posléze). Ach!! To už je pak navození atmosféry nočního města hračka. A jsem tam. Jeho hudba se mě vždycky tak dotýká, až se mi svírá srdce. Emoce. Abych to dlouho neprotahovala... zklamání či nadšení. Zvítězilo jednoznačně to druhé. Oba herci v hlavních rolích byli VÝBORNÍ a rozhodně nedoporučuju dívat se na tento film pozdě večer, protože potom musíte dusit smích do polštáře, jinak byste vzbudili celý barák. :)

plakát

Vraždy v Midsomeru (1997) (seriál) 

Vraždy v Midsomeru jsou super. I přes vtípky, že na tom místě už musí zbývat posledních pár šťastlivců. Inspektor Barnaby (John Nettles) je velký sympaťák a muž na svém místě. K ruce má vždycky nějakého pomocníka (já osobně mám nejradši namistrovaného seržanta Dana Scotta). Díly jsou různé, ale musím říct, že mě snad žádný ještě nenudil natolik, abych nedokoukala - nejradši mám díly s trochou tajemna, zvlášť jeden o čarodějnici, kde se Dan Scott zamiluje (nebo to tak přinejmenším vypadá). Neříkám, že se dívám každý den, ale když už potřebuju vypnout, tak se ráda posadím do křesla, udělám si dobrý kafe a strávím dvě hodiny odhadováním vraha a kocháním se nádhernou Anglií. A jsem moc zvědavá, jak se mi budou líbit nové díly s novým inspektorem Barnabym v podání Neila Dudgeona. Btw: když jsem byla malá, měla jsem z midsomerské znělky husí kůži. Brr! :)

plakát

Nebezpečné známosti (1988) 

Kvůli tomuto filmu jsem přečetla i knihu. Skvělé herecké obsazení. John Malkovich mě v roli Valmonta naprosto uhranul! Perfektní herecký výkon. Glenn Close je nádherná, důstojná intrikánka a jen kus ledu by se nezamiloval do hlubokých modrých očí Michelle Pfeiffer.

plakát

Simpsonovi (1989) (seriál) 

Klasika. Těžko komentovat.

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Po prvním dílu jsem si dala menší maraton a zkoukla hned celou první řadu. Baví mě to. Se vším. Se sprostýma slovama, všudypřítomným sexem, partou zmetků, lidmi které změnila či ovlivnila bouře. Baví mě i neokoukané tváře hlavních hrdinů. Postupem času se mi začali líbit všichni. Se Simonem to byla láska na první pohled. Záhy to byla Kelly, pak Alisha a Curtis a nakonec i Nathan, jehož chování je mnohdy na blití (pere se ve mně vědomí, že takový zmetky nemám ráda a každý vyprsknutí smíchem, který dokáže způsobit). No... jestli je tohle vzorek dnešních mladých lidí, tak potěš koště. Nicméně... hurá na další řadu! // Druhá řada začala dobře, u třetího dílu jsem brečela smíchy (i když.. buráky?!) a říkala si, co to tady všichni na ČSFD mají, když píšou,že jde kvalita dolů. Já byla nadšená. A pak to přišlo. Ne nijak strašně, jen se ten svět pěti lidí více rozrůstá, začínají se měnit charaktery a mně to moc nevyhovuje. Ale vyrovnám se s tím! :D Jedeme dál! // Třetí řada... no, doporučuju se na ni podívat s krátkým odstupem, zvlášť když jste viseli pohledem na Nathanovi a čekali na vše co vypustí z pusy. Jeho odchod je velká škoda, ale to je holt život. Jeho náhrada Rudy není vůbec špatná, zprvu sice vypadá jako podivná Nathanova náhražka, ale zjistíte, že to tak není (prostě jen vyplňuje místo - toho srandovního z party). V čem mám ale s Rudym problém je ten, že mu vůbec nevěřím, že je to pubertální zmetek, vzhledově na to vůbec nevypadá. Simonovu postavu (ách jo) zprasili jak mohli. Alisha je tu šedivá, Curtis docela zábavný. Hvězdou na nebi je skvělá (a stále stejná) Kelly + jako bonus nový "dospělák" do party sexy Seth. Řekla bych, že seriál si drží laťku už jen podle toho, jak jsem se u něj nasmála. // Čtvrtá řada super, i když mě dost rozladilo, že tam nebude Kelly, a vlastně ani Seth. Leč co se dá dělat! Nově příchozí jsou fajn, nejvíc se mi líbí Jess, ta mi hned padla do oka. U Finna, Alexe a Abbey mám zatím rozporuplné pocity. Těším se na pátou řadu!

plakát

Tootsie (1982) 

,,Chtěla bych aby vypadala přitažlivější. Posuňte trojku dál." - ,,To vycouvám na chodbu." Tootsie je důkaz, že skvělé komedie prostě existují! A nemusí být sprosté, postavy se nemusí znemožňovat navzájem a přehnaně parodovat kde co. A přiznejme si... kde by celý film byl bez vynikajícího Dustina Hoffmana!

plakát

Ivan a jeho zázračný poník (1975) 

Nolstalgie z dětství, kdy jsme si tuto pohádku pouštěli s bratraci a sestřenicí snad pořád. Tehdy mi stačilo k extázi snad jen to, že tam byli koně :) ne... je to krásný příběh a velrybu, fénixe a konečné kotle mám vryté do šedých buněk mozkových... takže to pro mě je něco výjimečného. Ráda se podívám i dnes.

plakát

Persepolis (2007) 

Příběh mi učaroval. Nebudu předstírat, že jsem bůh ví jak znalá historie a problematiky, kterou se film zaobírá…. a tím pádem jestli je zkreslený, nebo není. Každopádně je to jeden z pohledů, jeden příběh člověka, který to zažil a který to vnímal (a vnímá) takto. Nechybí zde smích, drama, ironie, příležitost k slzám. Osobně mám radši první třetinu příběhu (před odjezdem do Evropy), snad díky dětské naivitě, víře v dobré konce a pozdější rebelii (,,ABBA je pro sralbotky!“). Tísnivá atmosféra a vědomí, že se může stát prakticky cokoliv, neb už v prvních minutách vám film ukáže, že se nebojí smrti natož zvěrstev, které si dokážou lidi dělat navzájem, jsou jedny z věcí, které vás nutí dívat se dál. O to hůř když si uvědomíte, že se právě díváte do skutečné historie (byť velmi stručně předkládané). Některé postavy jsou černobílé (například babička, otec i matka Marjane jsou líčeni jako veskrze kladné postavy) sama Marjane ne – SPOILER podle mě patří část kdy, kvůli odpoutání od své vlastní osoby, dostane do problémů cizího člověka, patří k těm nejsmutnějším. Později, kdy se film odklání od války a Marjane se dostává do Evropy, kde jí má být lépe, vidíme i pohled "obyčejných lidí zvenku" na ztraceného člověka, který víc než co jiného potřebuje někam patřit. Vídeň ji však přijme velmi chladně (,,V Evropě tě nechají zdechnout na ulici.") a je smutné, že se nejedná o světlejší chvilky v životě vlastně už dospělé dívky a ona raději volí návrat do vlasti za svou rodinou, kde se dostává z deprese (říkám si, jak silní lidé dokáží být). Člověk se u tohoto filmu zamýšlí nad podmínkami k životu které má a ve kterých by mohl žít, uvědomí si, co všechno má a třeba si toho neváží a hlavně - svoboda (kdy ženy jsou limitovány o to víc: ,,Nesmíte běhat... při běhu se vám jaksi necudně natřásají půlky!") No...nedokážu tento komentář nějak smysluplně ukončit, to už bych tu odvyprávěla celý film. Každopádně podle mě je výborný, doporučuji vidět. Nejspíš se neubráním pozdější koupi komixu. (A už ho mám :P)