Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (749)

plakát

Osudová přitažlivost (1987) 

Povedený thriller, který na nevěrníky zdvihá varovný prst. Poučení: za každý nemanželský sex zabije bůh malého králíčka.

plakát

Šmejdi (2013) 

Vysoké hodnocení za záslužný čin (poprvé v životě jsem si říkal, že má film velkou, ale doopravdy zaslouženou publicitu). Soudnému člověku se zatínají pěsti, když vidí "testosteronové" chlapíky vyskakující si na důchodce. Ale musí také bohužel zakroutit hlavou nad nepoučitelným párem, který podobné akce pořád obráží a kupuje další a další šmejdy.

plakát

Babovřesky (2013) 

Pustil jsem si úvodních 5 minut (nějaký dobrák to hodil na youtube) a musel jsem to vypnout. Proto ani nebudu hodnotit hvězdami. Ne že bych byl tak znechucený, ale to prostě něšlo vnímat ani jako kulisa. Babovřesky jsou až příliš odlišné od toho, co já si představuju pod pojmem film. Zaujali mě ale úvodní titulky a nadpis "letní komedie". Myslím, že tímhle chtěl Troška hned na začátku naznačit, že v létě toho mozek skousne zřejmě víc než v zimě. A divák by měl zřejmě doopravdy přehodit na neutrál.

plakát

Wall Street (1987) 

Viděno až 25 let po vzniku a nepřijde mi, že by ten film nějak zestárnul. Možná kulisy, ale vše ostatní je vystiženo více než přesně. Nenudil jsem se ani chvíli a přitom mě dokáže uspat jen zmínka o akciích. Kromě dvou hlavních postav se mi hodně líbil Martin Sheen a jeho: "Dobré je něco vytvořit. A ne nakupovat a prodávat to co dělají jiní". Ještě jedno motto se k tomuto filmu hodí - "myslíš si,že máš peníze, ale peníze mají tebe" (Pražský výběr).

plakát

Sloní muž (1980) 

Silný film, který už si asi znovu nepustím. Lynch způsobil, že mi Sloního muže bylo opravdu líto.

plakát

Život je krásný (1997) 

Pohádka pro věčné romantiky. Ale docela šikovně natočená.

plakát

Sedm (1995) 

Zřejmě nejlepší Fincherův film. Krimi-hororová stylizace, výborný scénář a dobře vybraní herci.

plakát

Hra (1997) 

Rozporuplný závěr? Spíš hodně hodně nadsazený, nepravděpodobný, až... hloupý. Celý příběh je přitom natočený velice dobře, ale to vyústění, na které se celou dobu čeká je hodně mimo. Pro paranoiky a vyznavače konspiračních teorií, ale "povinná četba".

plakát

Já, robot (2004) 

Mírně nadprůměrné sci-fi a jeden z lepších filmů W.Smithe.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Není to pro mě žádná kultovní záležitost, ale originální a zábavný film to je. John Goodman vypadá ostře když se naštve.