Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Hon (2012) 

Emocionálně naprosto pohlcující Vinterbergův návrat na tvůrčí vrchol. Mikkelsen je fenomenální!

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Druhou sérií je třeba si trochu protrpět, to je pravda. Ale ta třetí kvalitativně ještě ční nad úvodem, je natřískaná emocemi, špičkovými postavami a perfektně rozehranými motivy, na jejichž rozřešení se každý fanda poctivé seriálové tvorby nemůže netěšit. Spolu s Hrou o trůny nejlepší seriál současnosti.

plakát

Bídníci (2012) 

Občas malinko úmorná adaptace, divák se ale tím více noří do osudů postav. Ke konci se mi Bídníci dokonce zažrali pod kůži tak silně, že jsem cítil ony pověstné zimomriavky. Podobně jako Králova řeč je i tento muzikál přes mnoho poměrně velkofilmových výjevů spíše divadelní, ovšem Hooper dokáže teatrálnosti a jisté umělosti využívat ve svůj prospěch. Herci navíc přesně padnou do svých rolí, takže jsem nakonec během těch 150 minut vůbec netrpěl.

plakát

Jack Reacher: Poslední výstřel (2012) 

Ještě jednu stylovou žánrovku přinesl rok 2012! Reacher by si možná zasloužil přesnějšího představitele, než je prťavec Cruise, ale těžko si mohl přát zemitějšího režiséra. McQuarrie dvanáct let po zajímavých Únoscích konečně ukazuje, že mu nejdou jen scénáře. Podobně nekompromisní režijní přístup, který je otevřený více žánrům a přitom neztrácí své pulpové kořeny, může dnešní Hollywood příjemně provzdušnit.

plakát

Dredd (2012) 

Zvrhle mě bavil i devadesátkově dementní Dredd se Slyem, ale tohle je po fanboyovské stránce někde úplně jinde. Boží zábava s drsňáckým Urbanem a žánrově přesnou Lenou Headey, která je stvořená pro opakování ve skupince podobně nadšených individuí. Těším se!

plakát

Rachot v Bronxu (1995) 

Špičkové tempo, Jackie ve formě a kraťounká stopáž. Akurátní porce typicky chanovské zábavy.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Nechovám původní trilogii ani zdaleka v tak mocném obdivu, jako většina jiných filmových fanoušků či kritiků a po prvních ukázkách plných kýčovitých západů slunce, trapně komických trpasličích výstupů a evidentně přeplácaných efektů a kulis jsem byl připraven Hobita bez milosti sestřelit. Jsem rád, že to nemusím udělat, protože Jackson si zvládl obhájit i vlastně tři hodiny chození od ničeho k ničemu, ve kterém se prakticky nic zásadního nestane. Ale ona má ta Neočekávaná cesta větší spád než celá původní trilogie! Je hravá, zábavná, nenudí a nakonec předvede dávku epičnosti, kterou jsem si od ní vůbec nesliboval. Takže palec nahoru, i když teď mě o to víc mrzí rozdělení do trilogie. Nahustit děj do dvou filmů, máme před sebou možná to vůbec nejlepší, co Středozem na plátnech kin předvedla.

plakát

Chlupatá odplata (2010) 

Těžko říct,jak se z nástupce Indiana Jonese v Mumii stal zoufalec přijímající role v těch nejpříšernějších sračkách,jen aby alespoň v něčem hrál.Fraserova kariéra šla v posledních pěti letech slušně do kytek a mě to mrzí,neb je to sympaťák.

plakát

Tři mušketýři (1993) 

Dodnes nechápu,jak se Herekovi povedlo ten film zprasit.Měl k dispozici typově velmi dobré herce,skvělou ústřední píseň a především silnou předlohu,která se jen tak nevyčerpá.Přesto natočil Tři mušketýry jako hloupoučkou rádoby disneyovku,ve které chybí jakákoliv osudovost či výpravnost a potenciál látky je totálně zazděný snahou přiblížit se co nejširšímu publiku,především pak po zábavě lačícím teenagerům.Ano,takhle se točí hit.A taky asi nejhorší adaptace Dumase vůbec.I když Anderson se jí loni velmi limitně přiblížil.

plakát

Opus pana Hollanda (1995) 

Solidně natočený a zahraný,ale občas příliš zdlouhavý a celkově i zbytečný životopis.Neurazí,nenadchne.