Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (979)

plakát

Wolverine (2013) 

Hugh Jackmanovi nelze upřít, že se se svou postavou skvěle za ta léta sžil, jen kdyby také měl něco zajímavějšího na práci. Ano, základní koncept zní docela zajímavě (údajně výbornou comicsovou předlohu neznám), ale celkové vyznění je, bohužel, přeci jen trochu rozpačité. Situace nejlépe vystihuje, že za nejlepší bych označil posttitulkovou scénu, která je zároveň teaser na X-Men: Days of Future Past. X-mani zkrátka patří k dalším X-manům...

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Tohle se povedlo. Popravdě samotný případ až tak úžasný není a události předcházející finálnímu střetu s pachatelem v posledním díle by bylo bývalo vhodné krapet objasnit, ALE způsob, jakým je vedeno vyprávění a hlavní postavy (které sice opět jsou výrazně originální, ale pod kůži se Vám dostanou záhy velmi spolehlivě) odvádějí svůj part Vás nenechá klidnými do další epizody. Bravo též za skvěle zvolený soundtrack. Jen si nejsem jist myšlenkou druhé řady se zcela jinými (ženskými?) postavami a zcela jiným dějem...

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Zklamání, i přes nevelké očekávání. Vemte cool vizuál jedničky s matcho představiteli hlavních postav a několika (byť zpomalenými) výraznými momenty a řadou patetických dialogů "z domova", které jen zpomalovaly akci - a nyní učiňte zbytečnou dvojku, která bude mít VÍCE patetických dialogů, ale rozhodně MÉNĚ výrazných momentů, NULA hlášek a skoro až záporné množství výrazných postav, POKUD by nebylo Evy Green, která je popravdě asi jediný důvod, co je na tomto snímku zajímavého. Člověk musí zkrátka respektovat někoho, kdo si s chutí zahraje narušeného, nadrženého psychopatického generála.:) Velká škoda, že Eva nezkřížila meče s Leonidem v díle prvním. Jinak celý film je velkým výsměchem "božskému králi", však uvidíte. Dynastie perských vládců se musí v hrobě obracet.

plakát

Iron Man 3 (2013) 

Po trochu sušší dvojce opět Robert Downey Jr. ukazuje, proč je nejoblíbenějším Avengerem. A neříkám záměrně Iron Man, ale jeho civilní alterego, o kterém vlastně tento film také je. Nic není tak temné, jak hlásá marketing. Naopak se můžete těšit na sebeshazovačskou estrádu, která Iron Manovi sedí. Veselou notu pak umocňuje svým výkonem i postava Bena Kingsleyho, který si svého Mandarina užil s gustem podobního obchodníka na práškách. V závěru je také demonstrováno, že Tony Stark má opravdu doma superženu.:)

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Osmdesátá léta v jednadvacátém století. Jej! Není to chytré, není to sexy, ale má to potřebný spád a člověk zavzpomíná na staré dobré časy hlášek a akce bez toho, aniž by museli být všichni vnitřně rozvrácení. berte to tak a užijete si i padající tank.:)

plakát

Poslední vládce větru (2010) 

Nepatřím k těm, co by se vozili po filmu, jen pro to, že je to takříkajíc v módě. Jedinou hodnotou tak pro mě zůstává, zda jsem si snímek do určité míry užil. Užil? Neužil... Poslední vládce větru je nekonečná nuda se špatnými hereckými výkony, zvláštním vztahem lidí k ovládaným elementům a nebetyčnou drzostí si myslet, že bude další pokračování... ne, děkuji.

plakát

Velké nesnáze v Malé Číně (1986) 

Úlet, který se vůbec nebere vážně, z roku mého narození. Co více si přát? Pro osmdesátky mám slabost a všech těch nemyslů bylo ve filmu tak akorát, aby udržely pozornost až do (rozumně dlouhého) konce. Aneb jak kamioňák starodávnému zlu zadek nakopal... Mimochodem oceňuji "romantický" konec.

plakát

Thor: Temný svět (2013) 

Problémem toho, kdy točíte film o superbohu, je, že se o něj neobáváte. To nemusí být na škodu, když jsou zajímavé vedlejší postavy, což až na jednu výjimku nejsou. Ale pořád není nic ztraceno, když je na co zajímavého koukat. A ono je, jelikož temní elfové jsou po designové stránce opravdu vyvedení. JENŽE jakkoli je to hezké na pohled, je to jinak nuda, hlavní padouch chce získat červenou temperu v překombinovaném plánu na ovládnutí světů a divákovi je to fuk. Film si (jak se na boha lsti sluší) ukradl pro sebe Loki, ona výjimka z nudy a jednorozměrnosti, jež je Thorovi vlastní. Zajímalo by mě, jestli Marvel někdy přijde s nějakým jiným zajímavým padouchem v rámci svého olbřímího universa...

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Chalize Theron je jako protagonistka zlé královny přímo dokonalá a triky, co po dobu snímku vyvádí jsou skvěle provedené. Bohužel po první třetině již nemá příliš mnoho prostoru, což je výrazná chyba. Je to sice smutné říci v kontextu pohádky, ale Královna je jasný tahoun, bez jehož dostáváme zamušilého týpka se sekerou a problémy s alkoholismem a predestinovanou, ultimátní Johanku z Arku, pardon, Sněhurku. Jak je dnes zvykem, na konci musí být zbytečná bitvva, která ovšem s ohledem na děj působí tím více nepatřičně a postava Sněhurky je díky tomu dosti nekonzistentní. Jasně, jasně, je to pohádka... vlastně, je to pohádka? Na to je opravdu temná. Bodycount vysoký, vysávání života, ubodávání, dušení, pokus o znásilnění, temný hvoz, zjizvené Amazonky, mrtvý trpaslík... ufff, dobře, že je konec. Jsem si zkrátka jist, že podruhé se dívati nebudu, ač to nebyla na jeden zátah špatná podívaná. Hezký kabátek, s trochu uhnilým vnitřkem. Dá si někdo jablko?

plakát

Jack a obři (2013) 

Předznamenávám, že film si asi objektivně zaslouží 3*, ale přál bych mu hodnocení lepší. Proč? Hlavní hrdina možná mnoho charismatu nepobral, pricezna naštěstí ano a ostatní protagonisté jsou zkrátka správně...pohádkoví, včetně kostýmů (a jednoho účesu). Radost mám jednoduše z toho, že byl vzat pohádkový materiál a byla z něj udělána...inu pohádka. Po vzoru dnešního Holywoodu musí být na konci rozmáchlá bitva, ale i ta šla přežít. Pointa je, že to není moc temné, moc akční, až příliš CGI (a obři jsou povedení), nesmyslně predestinované... zkrátka si skutečně nevzpomenu, kdy jsem zkrátka viděl takto jednoduchý příběh, který by nesešel z cesty. a za to mají filmaři můj dík.