Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (904)

plakát

Kingsman: První mise (2021) 

Jako ok, Ralph Fiennes je charismatický hlavní hrdina a film má docela spád. Zápletka příliš bombastická, rozuzlení a hlavní záporák jsou trochu přitroublí a pateticky dětinské outro mimo mísu, ale jinak se mi zdá, že jako akčňák film funguje. Akční scény fajn (nejlepší je souboj na šavle, nebo Rasputinův kozáček) a nepůsobí na mě tak odfláknutě, jako třeba v posledním Indiana Jonesovi. Bez postav Gemmy Arterton, Djimona Hounsoua a hlavně Aarona Taylor-Johnsona by se film obešel, ale předpokládám, že se v budoucnu bude pracovat na sequelu.

plakát

Steve'n'Seagulls: Thunderstruck (2014) (hudební videoklip) 

Surreální bluegrass verze hitu AC/DC. Z nezaostřující kamery jsem měl pocit sledování domácího videa. Ale sledujte práci prstů Matiase Haavista na banju, to je bomba.

plakát

Svatba na první pohled Austrálie (2015) (pořad) 

Naprosto toxický pořad s toxickými lidmi, které nemají základní předpoklady k životu ve vztahu s jiným člověkem. Success rate "odborníků" je cca 1:100 a stejně se najdou lidi, kteří si myslí, že tam najdou pravou lásku, ve chvíli, kdy jim někdo strká kameru pod čumák.

plakát

Paradise v plamenech (2019) 

Já cením, že jednou Netflix neudělal na téma tři devadesátiminutové vyprázdněné díly. Zajímavý dokument o ne až tak dávné katastrofě. Perfektní, pokud nemáte dvě hodiny času a nechcete se koukat na sitcom.

plakát

Zaklínač - Shaerrawedd (2023) (epizoda) 

Kvalitou první díl na úrovni posledních dílů předchozí série. Jak scénaristicky zoufalej musíš být, abys začal vytěžovat vzpomínky na první sérii...?

plakát

Depp vs. Heardová (2023) (seriál) 

Tři díly naprosto stejné, stupidně vnímané krzevá sociální média, která jsou zde brzdou jakékoli spravedlnosti a nestranosti a palivem pro masovou hysterii. Už několikátý dokument Netflixu, který se zdá spíš jako výcuc socek, které jsou téměř plné magorů s hlavou obalenou alobalem. Tohle je jako dokument o soudním procesu zbytečný.

plakát

Eliška a Damián - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Peníze za masivní reklamní kampaň měly být určeny na... třeba... castingového ředitele, základní výpravu, kostýmy, scénář, hudbu.... cokoli.

plakát

Indiana Jones a nástroj osudu (2023) 

Snaha o poslední reinkarnaci stárnoucího Indiana Jonese staví až příliš na prvních úspěšných filmech. Nefungující nostalgické štěky původního castu mi přišly příliš levné,ale asi nejvíc mi vadila přepáleně fantaskní zápletka celého příběhu. Připouštím, že i původní trilogie má příběh s mysterioźními prvky, ale tady je to fakt přestřelený. Prvních dvacet minut jsem si pak díky CGI omlazování připadal, že sleduju spíš The Polar Express. Když se budu chtít koukat na přeplácaný in-game video, pustim si něco na YouTubu. Celkově na tenhle film zapomenu stejně, jako jsem zapomněl na ten poslední, i když mi víc vyhovuje, když Indy bojuje s nácky (Mads Mikkelsen je to nejlepší z tohohle filmu), než s rusáky. Virutálních honiček na čemkoli je dneska hafo v jakémkoli akčním filmu. Prostě víc toho samého... akokrát to vůbec nefunguje tak, jako třeba v Poslední křížové výpravě.

plakát

Uncharted (2022) 

Další generická akční blbost s tupým scénářem, která je přeplácaná CGI, kde neplatí fyzikální zákony a "meh" hereckými výkony (jakkoli jsou to áčkoví herci). Chtěl bych natřít i Wahlberga - přijde mi že je výrazivem na cestě k Jasonu Stathamovi. Nakonec herecky nejzajímavější byl Banderas, ale ten zas neměl skoro prostor. Hudba mi připomínala scénu z Forgetting Sarah Marshall, kde Segel produkuje hodiny podzvuku k tv seriálům. Od jedné hvězdy film, který mě zprudil už v prvních 20 minutách, zachránila alespoň část v Barceloně, která jakž takž koukatelná... Všechno tady křičí rutinou. Tohle mít pokračování pravděpodobně nebude... a pokud ano, tak mi to bude fuk.

plakát

Renki - Vieras mies (2023) (epizoda) 

Taťka od rodiny nemá čas, nadání, ani peníze, aby prováděl drobné domácí opravy, a proto si najme funkčního alkoholika, který pracuje levně, ale na černo. Vtipy tu má produkovat hlavně otázka morality práce na černo, zatímco hlavní hrdina je účetním kontrolorem ve státní správě. Tohle byl rozjezdovej díl, uvidíme co dál...