Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené seriály (10)

Hvězdná brána

Hvězdná brána (1997)

Tohle je můj neoblíbenější seriál ze všech. Kdo má rád sci-fi, měl by se určitě podívat nápadů je tam je hodně. O kvalitě by měl odpovídat i počet řad, ale ke konci už seriál ztrácel dech (9. a 10.řada). Prostě tam chyběl O´Neil :-)

Hvězdná brána: Atlantida

Hvězdná brána: Atlantida (2004)

Co napsat k spin-offu, který je akčnější a energičtější? Vyspělejší technologie, zajímavější nepřátelé a při pěti řadách jsem se nenudil a když se zdálo, že to začíná upadat, tak se objevil dobrý díl nebo, v případě páté řady, celá dobrá řada.

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Kultovní sci-fi sitcom, který není jen o zábavě, ale je v něm i něco z astrofyziky. Skvělý a trochu jiný britský humor než ho známe z jiných britských sitcomů, z tohoto seriálu dělají klenot.

Jistě, pane ministře

Jistě, pane ministře (1980)

Skvělí britský sitcom. Tak výbornou satiru, která je z 80. let, ale pro naši politickou scénu je aktuální v současnosti, jsem neviděl. Klobouk dolů před tvůrci.

Jistě, pane premiére

Jistě, pane premiére (1986)

Skvělé pokračování skvělé satiry. Jen nám ministr povýšil a s ním i jeho tým. Jen změna úrovně, premiér řeší jiné věci než ministr.

Metalocalypse

Metalocalypse (2006)

Ovlivněn v hodnocení hudbou, který tento seriál reprezentuje. Ale i tak brutální groteska, která "řeší" vážné i nevážné situace, které můžou nastal i v nemetalové kapele. Vypíchnu jednu takovou zajímavost - různé firmy vystupující v tomto seriálu mají názvy totožné s názvy black a death metalových kapel. Viděl jsem čtyři řady a hodnocení neměním.

Česká soda

Česká soda (1993)

Ještě, že to natočili v 90. letech, dneska by to nepřošlo. Jeden příklad Alles Gute - 1942. Je to kultovní, je to plné černého humoru a je to na úrovni.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Tohle je skvělý sitcom i ve 4.řadě. Troufám si říci, že se autoři vrátili k původu seriálu, prestože to vypadalo, že půjdou do vztahů, ale na ty máme jiné seriály. Naštěstí se tak stalo jen trochu, čímž si u mě seriál drží hodnotu. U každého dílu se zasměju. Jim Parsons (Sheldon) je neskutečný, nechápu, jak to ten člověk dokáže zahrát tak, že bych věřil, že je takový i ve skutečnosti. Po 8.řadě je to hodně o vztazích, ale seriál mě baví i tak, i když už méně a dala by se jedna hvězda ubrat. V 9. a 10. řadě se jede hodně ve vztazích, čímž se zabíjí původní nerdský potenciál seriálu. Tomu se říká "vývoj seriálu", asi už to nešlo dál hrát na vědátorskou strunu, i když základ takový pořád zůstává. V 11. sérii i Sheldon do toho praštil a naštěstí si to Jim Parson uvědomuje a defacto ukončuje seriál, takže 12. série bude poslední, což je dobře. Vtipné to je, ale už jinak, stalo se z toho How I Met Your Mother, kde to taky bylo hlavně o vztazích, takže už zbývá udat jen Raje. A potom to bude hezký americký happyend.

Jak jsem poznal vaši matku

Jak jsem poznal vaši matku (2005)

O vztazích a přátelích vážně i nevážně, tahle by se tento sitcom dal shrnout. Ve srovnání si Big Bang Theory se bavím méně, i když je tento seriál o něčem jiném, přesto je to kvalitní sitcom. Poslední řadě určitě uškodilo to, že se celá odehrává před svatbou v rozpětí jednoho prodlouženého víkendu (čtvrtek až neděle), ale zakončení v podobě dvojdílu je parádní a odkazuje na první díl - kruh se uzavře.

Spartakus

Spartakus (2010)

Už dlouho jsem žádný seriál tak "nežral" jako tenhle. Po dvou dílech je každému jasné, proč to má podtitul "Krev a písek". Nebýt tam tolik erotiky a krve, tak bych to doporučil do hodin dějěpisu :-) Zpočátku se mi zdálo velmi zajímavé zpracování stříkání krve do kamery, na které jsem si zvykl. Doufám, že si seriál udrží kvalitu i do druhé řady a připravovaný prequel bude také stejně kvalitní. EDIT: Mít druhá řada vlastní hodnocení, tak dám 4 hvězdy. Přibylo dialogů na úkor akce a je to dost natáhlé, už vím, proč to mělo mít 5-7 řad (podle tvůrce), nakonec bude 3. řada poslední, takže tam to snad bude odsejpat. Ale i přesto se to dobře sleduje, už po pár minutách prvního dílu 2. řady víte, že sledujete (krvavého) Spartaka. Tak nakonec by to 4 řady sneslo, bo 3. řada ze začátku bere mnoho událostí rychle za sebou (vypadá to na týdny, ale byly to měsíce), ke konci se tempo zvolní. Kromě Ceasara, kterého nikdo ještě tak drzého a neomaleného neztvárnil, se mi třetí série líbila. Opět jsou tu historické nepřesnosti (jako v celém seriálu) a to dost zásadní, ale není to dokument a zájemce o historii bych odkázal na internet, kde najdou věrohodné a historicky podložené informace. Jinak zásadní události zde jsou, ale zpracované tak, jak se tvůrcům hodilo.