Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Horor

Recenze (195)

plakát

Ženatý se závazky (1987) (seriál) 

Upřímně řečeno, ještě před dvěma lety bych tomuto seriálu dala odpad jak vyšitý! Ale po zhlédnutí všech sérií musím trochu slevit a uznat, že jako pohodový seriál na večerní uspávání je celkem dobrý, dokonce se u některých scén a hlášek člověk i zasměje. Jen ta Kelly je snad rok od roku hloupější a některé dialogy už byly víc trapné než vtipné. Celý seriál je plný předvídatelného a nuceného humoru. Ale pokud na to jdete s ne příliš valnými míněním, máte jistotu, že vás to zklamat nemůže, jedině mile překvapit, v nejhorším případě vás to utvrdí v názoru, jaký jste měli. Ale ty dvě hvězdičky dávám s čistým svědomím. Ani moc, ani málo.

plakát

Má mě rád, nemá mě rád (2010) 

Tři a půl hvězdičky. Čtyři se mi už trochu příčí. Bála jsme se, že se bude jednat o nějakou trapnou teenage romanci, ale nakonec jsem byla velice příjemně překvapená. Líbilo se mi prolínání vyprávění jedné a té samé scény z pohledu mladíka a dívky, které, jak to tak bývá, byly navzájem zcela odlišné. Film je velmi přijemnou podívanou, vedle všech romancí typu Inga Lindström a podobných vyniká až originalitou. Rozhodně doporučuji pro ty, kteří chtějí strávit příjemný večer.

plakát

Vrána (1994) 

Problémem u takto vysoce hodnocených filmů je to, že se na něj díváte s nějakým očekáváním, že to bude bomba! O to větší zklamání to pak je. A je opravdu těžké zírat na film s očima dokořán, když postrádá jakékoliv napětí. Příběh zajímavý, ale čekala jsem víc, měl to být příběh o lásce až za hrob, to jsem z toho nepochytila. Ano, atmosféru a příběh hodnotím, proto jedna hvězdička. Sice se tam objevilo několik mých oblíbených herců, ale když jsem od poloviny filmu usínala, nemůžu dát s čistým svědomím lepší hodnocení jen proto, abych zapadla mezi "místní komunitu".

plakát

Absurdistán (2006) 

U takového filmu může člověk sedět na gauči, popíjet a jíst brambůrky. Neskutečná vypatlatina! Ale v dobrém slova smyslu! První polovina filmu parádní, politici jak se patří, originální nápad na útěk z vězení a jeden větší blb vedle druhého. Druhá půlka o dost slabší, ale ten průměr si zaslouží. Kdyby byl dotažený i zbytek filmu, dávám 4*, ale bohužel...

plakát

Sexmise (1983) 

Asi nemám pro kultovní snímky cit, ale tento mě zkrátka vůbec neoslovil. Moc daleko jsme podle nich v té budoucnosti nedošli, jelikož se v tomto směru jednalo o sci-fi, kde je "vše povoleno", mohli být filmaři trochu vynalézaví a více si pohrát s tím, jak asi budou po padesáti letech vypadat počítače, různé senzory a vychytávky. Ale protože mám ráda filmy o cestování v čase, dvě hvězdičky tomu dám, i když oba hlavní představitelé mi celkem lezli na nervy celou dobu, ale závěr celkem povedený.

plakát

Srbský film (2010) odpad!

Kdysi jsem četla, že kdo dokáže vidět film Kanibalové, pak už ho žádná brutální filmová scéna nemůže pohoršit či znechutit. To bylo pár let předtím, než jsem viděla tento film. Takový film snad může napsat a natočit jen člověk s hodně okopanou psychikou až nemocí nebo někdo, kdo se chce vytáhnout před kámošema. Některé scény dost nechutné (ta s useknutou hlavou patřila ještě k těm mírnějším). Na to je potřeba silný žaludek. Ten já sice mám, ale když se schyluje k dětskému pornu, to už je i na mě dost silná káva.

plakát

Poslední dům nalevo (2009) 

Rape-revenge film pojatý trochu jinak. Tentokrát se nemstí oběť, ale její rodiče, což přináší trochu více dramatu a napětí. Nicméně tento film si s tím mohl více pohrát, těch možností tam bylo několik. Škoda nevyužitého potenciálu.

plakát

Thriller - drsný film (1973) 

Nesestříhaná verze je - přiznejme si to - obyčejné porno. Půlku filmu sledujeme, jak hlavní hrdinka musí proti svojí vůli a věčně pod vlivem drog obšťastňovat zákazníky a klienty svého bosse (nebo pasáka, chcete-li) a na konci už toho má dost a sejme jednoho po druhém. Film opět nenabízí nic extra a jede jen na scény a libido diváků. Ale proti gustu....

plakát

Run! Bitch Run! (2009) 

Rape-revenge film, který splňuje kritéria pro tento žánr (což není nic moc těžkého). Stejně jako u ostatních podobně laděných snímků i zde je nouze o napětí, protože všichni víme, jak to nakonec dopadne. Tak snad jen člověk čeká, jakým způsobem ten dotyčný zemře. Jednu hvězdičku dávám za výkon hlavní hrdinky, především se jí podařilo celkem slušně zahrát hrůzu a strach na začátku.

plakát

Pekelná kuchyně (2005) (pořad) 

Povedená reality show. Škoda, že u nás běželo jen sedm sérií.