Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Zajímavosti k filmům (56)

Válka policajtů

Válka policajtů (2024)

Děj filmu se odehrává někdy v 90. letech, čemuž mají odpovídat rekvizity, včetně automobilů. V jedné ze scén se však objevuje Mercedes-Benz třídy G v generaci, v níž se vyráběl od roku 2018.

Rychle a zběsile 10

Rychle a zběsile 10 (2023)

Před domem Dominica Toretta (Vin Diesel) stojí na začátku filmu několik aut, nejzajímavějším z nich je jistě koncepční Dodge Charger Daytona SRT z roku 2022, který namísto osmiválcového benzinového motoru pohání elektřina. Auto ukazuje, jak by v budoucnu mohly vypadat muscle cars Dodge, zároveň je to také odkaz na auta, která Toretto řídil v předchozích dílech v čele s Chargerem R/T z roku 1970, který se objevil hned v prvním filmu.

Rychle a zběsile 10

Rychle a zběsile 10 (2023)

Cipher (Charlize Theron) přijede na začátku filmu k domu Torettovy rodiny v moderní reinkarnaci DeLoreanu s označením Alpha5, který se v době uvedení filmu neprodával.

Karppi - Season 3

Karppi - Season 3 (2021) (série)

Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen) změnil ve třetí sérii auto a jezdí elektrickým Porsche Taycan. Finská policie používá automobily Škoda Octavia, Sofia Karppi (Pihla Viitala) pak příležitostně jezdí Škodou Scala.

Black Widow

Black Widow (2021)

Natasha (Scarlett Johansson) jezdí při svém pobytu v Norsku ruským automobilem Lada 4x4 Urban s pětidveřovou karoserií. Tento terénní vůz se vyrábí od roku 2016.

Mistrovská úroveň

Mistrovská úroveň (2020)

Roy (Frank Grillo) ukradne ve filmu oranžový Dodge Challenger s karoserií kabriolet. Automobilka Dodge však takové auto sériově nevyrábí, jde tedy o dodatečně upravený vůz.

Bimileui seob

Bimileui seob (2017) (seriál)

Všechny hlavní i vedlejší postavy mají automobily značky Hyundai. Prokurátor Hwang (Cho Seung-woo) má v obou sériích limuzínu Grandeur, policistka Hanová (Bae Doona) vystřídá v obou sériích postupně modely i30, Venue a Elantra. Většina modelů je Evropanovi neznámá, protože Hyundai má ve své domovské Jižní Koreji výrazně odlišnou nabídku modelů. Mimochodem auta jiných značek, která se objevují třeba v provozu nebo na parkovištích, mají vždy odstraněná loga výrobce, a to včetně vozů značky Kia, která jinak patří Hyundai.

Pouta

Pouta (2009)

Antonín (Ondřej Malý) jezdí v soukromí zelenou Škodou 120 LS, v práci využívá bílou Ladu 2102.

Pouta

Pouta (2009)

Na konci filmu, když Antonín (Ondřej Malý) a Pavel (Luboš Veselý) jedou zelenou škodovkou směrem k řece, zní z rádia píseň „Bella Ciao“. Jde o italskou folkovou písničku z 19. století, která se v upravené verzi proslavila jako hymna protifašistického italského odboje za druhé světové války. Ve filmovém a televizním průmyslu ji zpopularizoval především španělský seriál La Casa de Papel (od r. 2017), kde jde o jednu z ústředních a symbolických písní.

Karppi

Karppi (2018) (seriál)

Sakari Nurmi (Lauri Tilkanen) jezdí v seriálu kupé BMW řady 8 z 90. let.

Ztracená kulka

Ztracená kulka (2020)

Upravený Renault Clio z úvodu filmu má za předními sedadly motor Lamborghini. Zajímavé je, že samotný Renault vyrobil stejnou generaci Clia také s motorem umístěným za předními sedadly. Šlo o variantu Clio V6 s třílitrovým šestiválcem a pohonem zadních kol. Ve dvou sériích vzniklo méně než tři tisíce kusů této sportovní verze.

Ztracená kulka

Ztracená kulka (2020)

Když Charas (Ramzy Bedia) a Lino (Alban Lenoir) přijedou do tajného skladiště, kde by měla být nová policejní základna, je hala plná nových vozů Renault Mégane RS.

Lucifer - Série 3

Lucifer - Série 3 (2017) (série)

Ve třetí sérii je v několika dílech možné před Luciferovým klubem Lux vidět plakát na druhou sérii seriálu Pozůstalí (od r. 2014) stanice HBO.

6 underground: Tajné operace

6 underground: Tajné operace (2019)

Když se tým přesouvá do Las Vegas, odehrává se tam scéna na závodním okruhu. Ten ve skutečnosti neleží v USA, jde o okruh Yas Marina v Abú Dhabi. Poznat to lze i podle přilehlého zábavního parku Ferrari World.

Papírový dům (Netflix verze) - Aikido

Papírový dům (Netflix verze) - Aikido (2019) (epizoda)

V epizodě zazní mimo jiné i skladba „You'll Never Walk Alone“, tedy v překladu „Nikdy nepůjdeš sám“. Poprvé se objevila v roce 1945 v muzikálu „Carousel“, proslavila se ale především jako hymna anglického fotbalového klubu Liverpool FC.

Karppi

Karppi (2018) (seriál)

Alex Hoikkala (Tommi Korpela) má v seriálu Lexus LS, o němž je v průběhu děje několikrát poznamenáno, že má baterie, dobíjené z elektrické sítě. V jednom případě tato skutečnost také poslouží jako důkaz. Není to však pravda. Lexus LS je sice hybrid, nicméně baterie nedobijí z elektrické sítě, čili jej není možné připojit na nabíjecí stojan.

Reklama