Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Fantasy
  • Animovaný

Recenze (373)

plakát

Zelená kniha (2018) 

Velice feel good road movie, které dominuje perfektní Aragorn po 15 letech. Na Oscara to podle mě nestačí, ale chápu, že se dotýká velice citlivého důvodu a proto to mělo z 90% vyhráno. Zrovna u Farrellyho bych nečekal, že natočí takhle "wannabe" vážný flm. Inu v celku to je vlastně obrovský kýč. Ale kdo by neměl rád kýče. 80%.

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Herecky a scénáristicky dost nudné a nepřesvědčivé. Viděl jsem to 2 dny zpět a už v podstatě ani nvm, o čem to bylo. Jen že to vyžíralo asi 10 filmů a že nechápu, jak na Jackson mohl dohlížet a pustit to ven. Mám chuť to ještě stáhnout na 2*.

plakát

Overlord (2018) 

Kdyby místo toho černocha obsadili třeba Dolpha Lungrena před 15 lety a pojmenovali ho B.J. Blazkowicz, tak by to nebylo na škodu. Potenciál to má. Jinak se jedná o dražší variaci Frankensteinovi armády s tím rozdílem, že tohle nemá skvělého Rodena a lekačky jsou předvídatelné na úrovni člověka s vystřelenou půlkou mozku. Ale zase to má fajn gore a 10 mrtvol na metr čtvereční. A ta Francouzka byla cute. Jako jednohubka to není špatné, ale čekal jsem něco víc. 60%. A btw na závěr taková upřímná myšlenka.. nevíte, kdy se lidi naučí mířit na hlavu? Silně povhybuju, že nazi zombie bez hlavy může normálně fungovat nebo běhat.

plakát

Captain Marvel (2019) 

Captain Marvel je solidní jednohubka, která vás jednou určitě neurazí, ale znova ji vidět nepotřebujete. Má to fajn muziku, hezky se na to kouká (jak po stránce designu lokací, tak i CGI omlazení Sam. L. Jacksona se povedlo) a ta Furyho kočka je boží. Bohužel to má slabší duhou část děje a celé zakončení je takové odfláklé. Jako když něco děláte v rachotě, ale v půlce vás to přestane bavit, tak to doděláte jen tak ve stylu, aby vás nikdo nemohl zjebat, ale víte, že to mohlo být lepší. Ale hlavní je, že to funguje. A tohle funguje. 75%

plakát

MOST! - Epizoda 8 (2019) (epizoda) 

Trochu mě mrzí, že po 7 celkem nadupanych dílech přichází o trochu sušší, ale zato super vymyšlené a důstojné, smutné, ale zároveň optimistické finále. Čekal jsem teda trochu víc nadupané zakončení, ale možná to je takhle lepší, když se nad tím člověk tak nějak zamyslí. Závěrečné Don't Stop Believin' od Jurney je totiž emotivní lahůdka. Velké dík dvojici Prušinovský a Kolečko za tento seriál a ČT, že se toho nebála a zařadila to jako státní TV do vysílání. Po okresním přeboru další výborný seriál od této dvojice, na který se jen tak nezapomene. Víc takových kousků prosím.

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Hodně nekorektní a možná i za hranou slušnosti. Díky že se z té veškeré politické korektnosti někdo ještě neposral a servíruje tyhle jednohubky. Každopádně vy si možná budete dělat z tohoto seriálu a některých scén srandu, ale tohle je na Mostecku běžná a každodenní rutina. Těším se na další díly, snad nebudou polevovat v intenzitě nekorektnosti. edit: nakonec to krásně vyzrálo a hodně zkulturnělo. A z takové díry, jako je Most (v jehož centru sedím zrovna během psaní tohoto komentáře) se najednou stalo nejvyhledávanejši město v ČR. O Severce ani nemluvě. Dycky Most. A dost. Ty vole.

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

Originální animák, co působí spíše jako interaktivní komix s originální animací, parádním neotřelým scénářem a pěknou muzikou. Nejdřív mi ta animace moc neseděla, ale po pár minutách jsem byl ochoten tomu prodat duši. Je to vtipné, rychle to ubíhá a všechno tam funguje. Konečně originální marvelovka. která mě teda bavila víc než poslední Avengers. I když by mě za tohle tvrzení hodně lidí asi chtělo zabít. Nebo lusknout prstem. A narvat meme do aftercredit scény, to chce pořádné koule z oceli. 85%

plakát

Sestra (2018) 

Valak v pohodě, Taissa Farmiga je celkem cute sestra a je to celkem krátké se solidní atmosférou. Bohužel jsem se ale dost nudil, většina scén je strašně předvýdatelných, scénář je slabší a James Wan to prostě není. Škoda. 55%.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Tento komentář psal někdo, kdo považuje Freddieho za největšího zpěváka všech dob. Tak sorry za superlativy. Film, který se točil hodně na jistotu, nechtěl někde zbytečně experimentovat a riskovat a raději se drží pevně při zemi. Jestli to je špatně nebo dobře těžko říct, ale v rámci toho, že na film dohlížel mj. i Brian May, tak je to zřejmě i vůle kapely a to je nutno respektovat. Pokud se přeneseme přes některé nesrovnalosti v ději, tak dostaneme dokonalou filmařinu, která si jednoznačně chce jít pro sošky a vůbec se tím netají už od první minuty stopáže. Dokonalý casting, kterému vévodí neskutečný Rami Malek (ale i zbytek kalepy je k nepoznání od originálu), skvěle nazvušené slavnými písněmi od skupiny a závěrečný zkrácený LiveAid koncert je absolutně bez chyby a vše končí na vrchu, v tom nejlepším. Přesně tak, jak by si to určitě přál i sám Freddie. Každý rockový fanoušek si tohle neskutečně užije (i přes 134m dlouhou stopáž to uteče strašně rychle, protože se film ani na sekundu nezastaví) a měl by na to vyrazit do kina na co největší možné plátno s co možná nejlepším zvukem. Aspoň na Dolby Atmos, když už ne IMAX. Ale pro zbytek lidí jen obyčejný povedený životopis, který si do paměti nevryjí. No nic, The show must go on.. 90%.

plakát

První člověk (2018) 

Výborná skoro scifi, které k dokonalosti chybí jen kratší stopáž oproštěná od rodinných scén (ovšem chápu, že Armstronguv život byl velice bohatý v tomhle pohledu). Audiovizuálně to je dokonalé a mělo by být zakázáno distribuovat tento kousek do kin bez patřičné aparatury. Jinak Gosling vynikající a tiché scény a samotný "velký krok pro lidstvo" jsem si neskutečně užíval. Ale určitě něčekejte popcornovku, tohle je spíš takový menší referát o NASA bez popcornových scén. Chazelle chce zřejmě opět bojovat o sošky. Minimálně v některých kategoriích. Silných 80-85%. Jen teda furt nvm, jestli to byl fake nebo ne.