Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (67)

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Udûn (2022) (epizoda) 

Tolik klišé, že se člověk až stydí. Navíc je vtipný jak se seriál snaží o pánprstenovskou osudovost neoriginální hudbou a zpomalenými záběry na postavy, které jsou všem ale úplně u prdele.

plakát

Srdcerváči (2022) (seriál) 

Všichni si občas chceme skrze diabetickou slátaninu odžít vlastní happyend a snížit deficit and Heartstopper is exactly that.

plakát

Moonfall (2022) 

Extrémní secondhand embarrassment během celého filmu za ansámbl. Hledám pozitivum. Není.

plakát

Duna (2021) 

Audiovizuálně dobře namazaný stroj, Villeneuvův standard až nadstandard. And?

plakát

Lví král (2019) 

Zbytečnost. Není to tam.

plakát

Jack staví dům (2018) 

Věřím, že fanoušci se ve filmu budou snažit najít něco jakoby skvělého, ale jakožto neznalý Triera hodnotím film sám o sobě, a sám o sobě byl film jenom sebeukájecí otravný prvoplánový rádoby šokující a rádoby hluboký bizár, ve mně se ale nepohnulo teda vůbec nic.

plakát

Děsivé dědictví (2018) 

Dobrá řemeslná práce. Až na ten klasický atmosféru kurvící závěr se tvůrcům dařilo vyhýbat běžným hororovým nemocem a klišé/zbytečným lekačkám. Filmu by spíše prospělo něco méně vyeskalovaného, po minimalistické většině zachoval "akčnější" (víc cgi) konec trochu pachuť. Kolem a kolem ale po delší době horor, u kterého se možná nebojím, ale občas mi u něj bylo fakt dost nepříjemně.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Přemýšlím jestli 4, protože se na to koukalo celkem obstojně, nebo 3, protože je to přinejlepším průměr, zvláště co se týče SW. Vyšperkovaný film plný zvratů a akce a vtipu, pokud chcete fantasy sci-fi. Pokud jste chtěli Star Wars, nic moc. Co nechápu je, že mi po zhlédnutí TLJ i TFA přijde jako vhodnější a konzistentnější zářez. The Last Jedi totižto nenabídne nic víc než co jakýkoliv jiný Disney blockbuster. Jenomže to je špatně. Plno zbytečných postav, plno zbytečných scén, plno nevyužitého potenciálu (Chewy. Phasma? Snoke?! Leia?! LUKE?! Jo a btw, když někdo nějakou postavu hraje 40 let, a řekne vám, že "tohle by neudělala", tak by to ta postava kurva neudělala), plno zbytečně nedpovězených nebo ze stolu smetených otázek, až moc vtipu. Plno recyklování, plno nesrovnalostí. Jo, TLJ popadne a rozdrtí skoro všechno, co jsme doposud viděli (resp. očekávali od postav v minulém díle), už od první scény s Lukem víme, že Johnson nenechá nit suchou a "this is not going to go the way you think". Okay, fajn, na druhou stranu odklonit se od recyklování staré trilogie k prvoplánovému sázení jednoho překvapení za druhým jen proto, aby fanoušci tolik nesrovnávali, nestačí. Riskovat jen proto, aby nikdo nemohl říct, že neriskuju, tak nějak nemá smysl. Nejlepší postavou trilogie pro mě zůstává Kylo Ren. Jak nedoceněná a nepochopená postava to je, to mi nejde do hlavy. Jinak mi dost vadilo plno vedlejších blbostí jako krávomrož nebo rádobykoně, trailery se tvářily temně, osudově, a namísto toho se prostě a jen tvůrci rychle tlačí směrem k mladému publiku a do filmu sázejí co nejvíc potenciálních lákadel pro prodeje figurek, hraček, lega. Ugh. A ani na to nejdou rafinovaně. A nebo jsem už prostě starší ročník a až mě ta nasranost přejde, tak to zvednu. Každopádně ta Star Wars atmosféra, ten Star Wars feeling? All gone. The Star Wars is dead, long-live Star Wars.

plakát

Thor: Ragnarok (2017) 

Jako zábavnou komiksovou vysíračku řadím mezi lepší polovinu, jako předkrm pro Infinity War a levotočivá do části příběhu, kde už půjde o všechno, ale nefunguje. Možná právě proto najali Waititiho, aby jsme tu neměli nové DCEU.

plakát

Čelisti 3 (1983) 

Pokud je první díl klasika a druhý díl pořád fajn film na nedělní odpoledne, tenhle film je vyděděný nedomrdek. Na čtyřku nemám odvahu.