Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (1 356)

plakát

Tři bratři (2014) 

Jsem hrozně rozpolcená ohledně toho, jak mám hodnotit. Možná i můj komentář bude dost zmatený, ale pokusím se :) Tákže, hrozně moc jsem se těšila, asi až moc, takže určité zklamání je nevyhnutelné. Zřejmě to bude i tím, že jsem čekala něco úplně jiného, totiž příběh, ve kterém se budou objevovat prvky různých pohádek - tvůrci si z nich něco vezmou a zasadí je do příběhu tří bratrů. Dostal jsem ale úplný opak - tři komplexní klasické pohádky, do kterých tvůrci zapojili své tři postavy. Jednotlivosti byly moc fajn, svěrákovský humor mě neomrzí nikdy a postavy byly milé (hlavně Vojta Dyk, to byl pošuk, pak taky Holub se skvělým hlasem Pavla Lišky :). Jenomže jako celek mi to prostě nesedělo... Tolik k příběhu. A teď k tomu, co mě zklamalo úplně nejvíc, a to je hudba. Tolik jsem se těšila na melodické a chytré písničky, které si budu prozpěvovat ještě při odchodu z kina! Bohužel jsem je nedostala. Šlo vlastně jen o zpívaný scénář, kdy melodie byla neustále v jedné rovině (v příběhu o Růžence mi to přišlo až otravné) a nikde se nevyhoupla výraznější melodie. Jednu malou výjimku snad tvořil ten přitroublý popěvek Vojty Dyka. Hm, když si to teď tak po sobě čtu, přijde mi, že jen kritizuji, a to jsem nechtěla. Všechno to, co jsem napsala, nic nemění na faktu, že se jedná o nadprůměrný počin, nesmírně milou věc a děti, pro které je tahle věc především, se v kině očividně bavily. Doufám, že se nejedná o poslední pohádku od těchto tvůrců.

plakát

Návrat idiota (1999) 

Dokážu ocenit skvělé herecké výkony, nápad i atmosféru. Ale jinak je tenhle počin úplně mimo mě. A to se mi filmy s podobnou poetikou líbí, ale tohle mi nějak nesedlo.

plakát

Melodie mého srdce (2007) 

Co mě opravdu dostalo, to byla ta hudba. Celý ten rytmus i melodie mi způsobovaly husí kůži. Trochu mi překážel ten patos, ale dobrá, dobrá, je to romantika. Vůbec bych se nebránila mrknout se na tenhle filmík znovu, ale do těch čtyř mi přeci jen něco schází.

plakát

Mikulášovy patálie (2009) 

Pokud bych nepřečetla skoro všechny příběhy malého Mikuláše, určitě bych hodnotila výš. Takhle to pro mě byla spíš nostalgie a rekapitulace mých oblíbených historek. To vždycky něco začalo, já si říkala "Jééé, to je tahle skvělá historka!" a najednou skončila, bylo to jen nakousnuté. Ano, vím, že se nedá vše natočit doslovně, tvůrci odvedli tu nejlepší práci jaká byla možná. Kdybych to prostě dřív nečetla, byla bych nadšená. Teď jen mohu napsat, že jestli se vám tohle líbilo, rozhodně si sežeňte knížky, budete se válet smíchy!

plakát

Vincent (1982) 

Neskutečná drsňárna, kterou jsem měla možnost shlédnout v Praze na výstavě Timova díla (mimochodem skvělý zážitek). Jasně se tím ukázalo, kam asi bude jeho tvorba směřovat a jaký charakter budou mít jeho postavy. Vincent je takový prototyp :)

plakát

Coach Carter (2005) 

Pro mě naprosté zklamání. A předem chci říct, že si myslím, že za tento můj názor může z části naprosto příííííšerný dabing! Příběh předvídatelný až hrůza, herci se snažili, hudba mimo můj hudební vkus (ale proti gustu:). Pořád bych ale hodnotila aspoň průměrně. Na srdceryvné a slzopudné projevy jsme u tohoto typu filmů zvyklí, ale tady jich bylo neskutečně moc a ti šestnáctiletí teenageři, kteří sotva umí číst a kšeftují s drogami ze sebe dokážou vypravit věty hodné držitele Nobelovy ceny - no tak, páni scénáristé, to jste nemysleli úplně vážně, že ne? To už překousnout nemůžu a na víc než dvě se opravdu nezmůžu...

plakát

Dějiny světa (2012) (seriál) 

Dva díly uběhly a já se rozhodla pro první hodnocení. Jde rozhodně o kvalitní počin (ale na to jsme si už u BBC zvykli) - obrazová stránka nádherná, sdělené informace podané stručně a jasně, výběr toho nejdůležitějšího. A co mně osobně hodně vyhovuje je ukázka toho, jak to v jednu historickou dobu vypadalo na různých místech světa. Ve škole jsme to přeci jen brali po jednotlivých říších a takhle po kupě je to lepší. Malou výtkou je občasná, no, nechci říct nudnost, ale možná nezáživnost. Nechám si ještě schůdky nahoru i dolů a uvidím, jak budu hodnotit na konci. _________ Snižuju hodnocení na 3*. Postupem času byl seriál nudnější a zmatenější, až jsem se na poslední díl ani neměla potřebu podívat. Prostě a jednoduše, kvalita pořád dost dobrá, ale existuje hodně lepších historických dokumentů.

plakát

Tajemství staré bambitky (2011) (TV film) 

Nepopírám, že jsem se několikrát zasmála a že hlavně pánové Vladyka a Lábus odvedli skvělou práci. Na druhou stranu by podle mě neškodilo trochu zkrátit stopáž, protože v druhé půlce jsem se už drobet nudila. I když jsem slyšela hodně chvály na tuhle pohádku, pro mě je to jen vyvedenější televizka, která hodně těží právě ze skvělých herců. Možná jsem prostě ještě nepodlehla tomu davovému šílenství zvanému Tomáš Klus :) (Nic proti němu nemám, vcelku sympaťák, ale...)

plakát

Tootsie (1982) 

Jasný příklad toho, jak má vypadat inteligentní romantická komedie. Netřeba dodávat nic víc, všechno podstatné je tu řečeno v komentářích a ostatně, kdo neviděl, měl by to hned napravit.

plakát

Život Briana (1979) 

Naprostá šílenost, od začátku do konce. A člověk se směje a směje a směje...