Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (1 233)

plakát

Upíří deníky (2009) (seriál) 

Milý deníčku, potkala jsem nádherného kluka - je mladý, úžasný, galantní a je to mimozemšťan - teda vlastně upír. Snaží se být správným středoškolákem a zároveň zachraňuje svět před nadpřirozenými potvorami a svým démonickým bratrem s přilehavým jménem Damon, s bad-ass image a hříšnými myšlenkami. Zdá se mi, jako bych už tahle schémata někde viděla... Možná to bude Roswell? Nebo snad Supernatural? Buffy? Opravdu se snažím, aby mi na mysl nepřišel Edward, ale i sami upíři z tohoto příběhu se proti těm z vesmíru Meyerové vymezují. Mají recht, ještě by je někdo mohl považovat za vzdychající patetické emo-boye. Zvlášť, když si píšou deníček. Po čtyřech epizodách průměr s nadprůměrným vizuálem.

plakát

Rodina je základ státu (2011) 

Asi nikdy se mi u českého filmu dosud nestalo, že by mi v hlavě dozníval ještě dva měsíce po zhlédnutí v Hradišti. No vlastně se mi nestalo, že by nějaký nezapadl mezi ostatními zážitky z Hradiště. Že bych ho jedním dechem doporučovala na potkání, ač jsem o něm před projekcí nikdy neslyšela. Rodina tohle mění, Grázlík Igora Chmely si mě podmanil, stejně jako jeho roky oklamávaná žena Evy Vrbkové. Expozice života, který Rodina nechává za sebou, mě donutila děsně závidět učiteli dějepisu, který v pravý čas vstoupil do velkého byznysu, ale nyní už nemůže ven... Na útěku se potom ukazuje, nakolik funkční je zhýčkaná čtveřice jako celek. Odhalují se silné a slabé stránky, drobná i velká sobectví, ale také soudržnost a ideály, které čas úplně nezabil. Ve velmi slušném a uhlazeném formálním obalu. Už se těším na druhou projekci.

plakát

Celestinské proroctví (2006) 

Podivný a opravdu špatný film s "nenápadně" zamaskovaným náboženským podtextem, se spoustou blábolů o energii a jednotě a lásce.

plakát

Moondance Alexander (2007) 

Jedna protivná a neodbytná teenagerka, zpustlý a zahořklý koňák, talentovaný kůň a schéma outsiderky jdoucí na vrchol. Moondance vyhraje závody, nepodařilo se jí však přitáhnout mou pozornost.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Dějově vlastně jednoduchá povídánka o dvou linkách, ale síla Nebela není v tom, co je řečeno, ale v tom, co je jen naznačeno. Síla je v obrazech, v atmosféře... A Karel Roden dotahuje svou roli osamělého jezdce k dokonalosti v jednoduchém a úderném příběhu pomsty.

plakát

Queer as Folk (2000) (seriál) 

You'll always be young and you'll always be beautiful - you're Brian Kinney fo fuck sake! - - - Po téměř kompletním zhlédnutí seriálu přidávám pátou hvězdu, od první série klesá množství epizod na téma: Koho Brian dostane tentokrát a co na to Justin? a rozpracovávají se všemožná témata - partnerství, rodičovství, prostituce, HIV, homofobie, překonání sebe sama... Chybí ale konfrontace s heterosvětem, který je téměř jednoznačně nepřátelský, což podle mě realita být nemůže.

plakát

Templář (2011) 

Sedm anglických samurajů proti přesile Dánů, kteří v krizových situacích nadávají česky. Docela by se mi to i líbilo, ale nějak nemůžu pochopit, co to teď všichni mají s tou ruční kamerou v soubojových scénách, která vypadá, že jí někdo hodil na plac na gumovém laně. Chápu, že by to mělo zakrýt malý rozpočet, ale po dvou hodinách filmu to divákovi akorát otráví život. Palec nahoru za hudbu. PS: Český distribuční název zabil :D

plakát

Dohazovač (2005) 

Kupodivu velmi příjemný film a nečekaně druhá nejlepší věc, kterou StudentAgency nabídla při jedné nehorázně dlouhé cestě autobusem.