Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Drama
  • Western
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 204)

plakát

Dnes neumírej (2002) 

Tenhle díl byl tak špatný, že nakonec stál Brosnana roli Bonda... Nic tady pořádně nefunguje. Jedna z nejhorších bondovek vůbec. Škoda, protože Brosnan byl fantastický Bond.

plakát

Čtyři hodiny v Kapitolu (2021) odpad!

Ubohá propaganda placená Demokraty.  O tom kolik je důkazů podvodů, včetně tisíců svědků, by se dalo hovořit hodiny. Ve zkratce, pokud jste se divili, kde se najednou vzala corona a nesežrali jste stupidní verzi o "nemocném netopýrovi", pak vězte, že se množí důkazy, že coronu Čína vyrobila v laboratořích ve Wuhanu na zakázku. Proč by to Čína dělala? Čína je v hluboké krizi, o čemž informují už i mainstreamová média a Trump Číně svoji politikou America first k tomu slušně zatápěl. Nejpravděpodobnějším důvodem výroby corony tak je odstranění Trumpa a výhra s čínskými komunisty spjatých Demokratů. Demokrati tak měli záminku protlačit masovou volbu poštou, při které se dá snadno podvádět tak či onak, zvlášť po tom, co před volbou ještě Demokrati odstranili všechna možná zabezpečení voleb. V některých státech bylo dokonce možné volit poštou bez jakékoliv identifikace. Čínským komunistům je úplně jedno kolik lidí chcípne na coronu. Klidně obětují i miliony svých občanů pro udržení se u moci. Zbytek byl prostinký. Jednoduše poslat poštou falešné lístky, popřípadě je navozit přímo do sčítacích místností a propojit je s databází přes volební mašinky. Čína investovala před prezidentskou volbou do volebních mašinek použitých v USA 400 milionů dolarů.... Pak se člověk nemůže divit, že některé okresy mají fantastickou komunistickou volební účast přesahující 100% a Biden bez volební kampaně zlomil všechny statistiky, které vždy stoprocentně určovaly vítěze voleb a "vyhrál" volby nejvyšším počtem hlasů v historii. Matematika prostě přestala na jeden den v historii fungovat.... ehm.  Demokrati, kteří se nyní dušují, že hacking volebních strojů je nemožný a vše je konspirační teorie, ještě před prezidentskou volbou tvrdili pravý opak (to ještě nebyla bláznivá konspirační teorie....), včetně nynější viceprezidentky Harrisové. Nynější administrativa katastrofa - mega inflace, nezaměstnanost, zpackaný odchod (útěk) z Afghanistánu, krize na hranicích, protlačování šílené rasistické agendy do škol, politické procesy, atd. Jak to říká Steve Bannon: Volby mají důsledky a ukradené volby mají katastrofální důsledky.

plakát

Vřískot (1996) 

Osobně jsem tuhle sérii vždycky viděl jako lehkou parodii na slashery a smál se u toho, přičemž je to i docela napínavé. Každý díl se nese v pohodovém duchu 90. let (dokonce i ten z roku 2011). 90. léta byla prostě nejlepší a svět byl ještě trochu normální. Po letech mi dělalo velké obtíže rozeznat, zda scény které mi uvízly v paměti, patřily do Scream nebo do Scary movie! :-)

plakát

Halloween zabíjí (2021) 

Stejně pitomé jako Halloween 2018 a ještě k tomu nacpali probuzenou multikulti agendu, spousty černochů, homosexuály a transku v sukni a samozřejmě postavit se úspěšně Michaelovi dokáže jenom ta nejslabší holka ze všech postav.... (zřejmě na zakázku), ale alespoň jsem se nenudil celou dobu stopáže, ale jenom při žvatlání o tom, jaké je Michael zlo a jak ho měli zabít už před 40 lety a blablabla. Tenhle díl určitě nezestárne nejlíp. Film působí tak trochu jako skládačka, protože je složenej z řady minipříběhů jednotlivých vedlejších charakterů. Vraždy jsou velmi dobře udělané, brutální a místy je to i napínavé, ale konec patří k tomu nejdebilnějšímu, co lze v sérii vůbec vidět. To co nechal Carpenter inteligentně na představivosti a nejistotě, to Halloween kills předkládá zcela doslovně. Tak alespoň vidíte proč to takhle Carpenter neudělal. ;-) Z Myerse se stal nesmrtelný zabiják jako Jason Vorhees.  Možná je to cíl, jak neustále točit další a další díly a podojit tak sérii dokud je o Halloween zájem. Na závěr nezbývá než konstatovat, že jediný skutečně kvalitní Halloween po originále natočil Rob Zombie. P.S. Nechápu proč se autoři distancovali od druhého dílu, když pak jedou úplně stejnou linii nezničitelnosti. Já myslel, že to byl hlavní důvod proč navazovat na první díl a ne na druhý. Takhle to odtržení nedává žádný smysl a dokonce bych řekl, že to téma sourozenců, ze kterého si dělali srandu v minulém díle, by přidalo příběhu alespoň něco zajímavého. Skutečně jsem očekával, že se tenhle díl bude držet víc reality a ono je tomu přesně naopak. Ve třetím díle budou muset přijít s pointou z Omenu, aby to dávalo nějaký smysl. ;-)

plakát

Já, šílenec (1989) 

Dobré, velmi zdařile natočené a místy napínavé. Pro fanoušky 80. k doporučení. Nápad jak od Kinga a stylem mi to připomnělo též zábavnou mystérii "Dvojník" Briana De Palmy.

plakát

Démon (1982) 

Mysteriozní pecka. Horory koncem let 70. a začátkem 80. let mají zpravidla fantastickou atmosféru a tady tomu není jinak. Výborné je i obsazení a hudba. Po stupiditě jako Final Exam je tohle pohlazení na duši....

plakát

City in Panic (1986) 

Pokud chcete vidět temné zákoutí amerických měst 80. let a giallo v americkém stylu, pak to jde sledovat. Špinavý a brutální film s dobrou atmosférou. S krví se nešetřilo, ale jiné efekty to bohužel nemá. Scénář nic moc, takže může nudit. Podobné filmy New York Ripper či Fear City jsou o třídu až dvě lepší.

plakát

Final Exam (1981) 

Naprosto otřesný slasher plný klišé, který nemá čím zaujmout. Bez krve i bez napětí. Jakýkoliv Pátek 13. je proti tomu veledílo. Vraždy vypadají amatérsky a křečovitě a ještě jsou prakticky mimo záběr. Postavy, jedna otravnější než druhá. Neuvěřitelné, že si producenti mysleli, že z toho bude hit. Vlastně jedna scéna je zajímavá z historického hlediska. Partička studentů předstírá masovou střelbu ve škole a všichni z toho mají strašnou srandu.

plakát

Hra na vraha (1980) 

Začátek ucházející. Pak nastane hodina nudy a rozjede se až v posledních 5 minutách....

plakát

Halloween: H20 (1998) 

Pokud dokážete překousnout, že se 3/4 filmu nic moc neděje a zbytek je standardní Halloween s krotkými vraždami a všemi klišé, pak směle do toho. Není to nic převratného, ani nic urážejícího. Zde hraje alespoň sympatický Adam Arkin. Koukatelné jistě ano (Curtis tu ještě nebyla taková baba jako v novějším Halloweenu), ale na druhou stranu víc už mě z 90. let bavila třeba taková Temná legenda 2, která je sice hloupoučká, překombinovaná a scénáristicky zmatená, ale díky tomu taky celkem zábavná.