Reklama

Reklama

Hra na vraha

  • Česko Maturiťák (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Při hře ve staré opuštěné škole nešťastně zemře holčička. Ostatní děti se rozhodnou o nehodě mlčet, ale netuší, že někdo je viděl. A ten někdo přichází o šest let později na jejich maturitní ples, aby je všechny zamordoval. Klasika whodunit slasheru vezoucí se na slasherové vlně z počátku 80. let následovaná třemi pokračováními. (choze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (73)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Skvelý úvod s detskou hrou, ktorá sa skončí tak, ako sa nemá. A potom hodina a pol vaty a posledná minúta ako tak nadväzujúca na úvod. Po všetkých stránkach strašný slasher, nudný, nezmyselný, mizerne napísaný a zrežírovaný. Vrcholom je asi najhorší hororový súboj v dejinách: Vrah vs. kráľ a kráľovná plesu za disco hudby na parkete. Jedna hviezdička za stále očarujúcu Jamie Lee... ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Typické trilerovské béčko, akých vzniklo v tomto období množstvo. Iným je možno iba to, že ho produkovala Kanada a obsadila do nich 2 hviezdičky - Leslieho Nielsena a Curtisovú. Zápletka je veľmi neoriginálna, treba vypátrať masového vraha, ktorý kosí jedného študentíka za druhým, pričom vieme, že to súvisí s detskou minulosťou daných študentov. K tomu nám hrá dobrá 80-ková disco hudba. Škoda, že chýbajú nahotinky, akých by som v tomto žánri - študetnských slasherov - očakával. Čo ale nechýba je celkom schopná atmosféra, ktorá drží diváka v napätí a tak opomenie aj také lapsusy ako vražda el. mixérom s metlačkami. Škoda, že sa k záveru Nielsen k slovu už príliš nedostane. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Standardní osmdesátkový slasher, který už notně vyčichnul. Malá Robin je dětmi zahnána do kouta a pod přívalem jejich zloby umírá. Co mělo zůstat tajemstvím čtyř malých vrahů, někdo viděl a po šesti letech se rozhodnul splatit dluh. Většinu filmu se řeší studentské vztahy a chystaný maturitní večírek s vyhlášením královny a krále plesu. Vrah má sekeru, a to by bylo fajn, kdyby práce s ní nebyla lajdácká.....až na poslední mord. Většina scén s vrahem a útěky před ním se odehrává ve tmě, a to tak, až se mi s jednou postavou, tlouštíkem Slimejšem, co si rozsednul brýle, chtělo zvolat - nic nevidím! Ano, temné scény tříbí divákovu fantazii, pokud jsou správně použity. Zde se divák ztrácí a je nucen hádat. Curtisová výborná....a to je asi tak vše. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Snaha okopírovat snad všechno do té doby ve slasherech viděné a hodně okatě hlavně Halloween a to navíc za přítomnosti Jamie Lee Curtis. Velkými písmeny je taky na obálce uvedený Leslie Nielsen, který je ale ve filmu všehovšudy pět minut a nehodí ani žádný přihlouplý vtípek ve stylu bláznivé střely, i když by si to tenhle film zasloužil fakt hodně, protože všechny ty slasherové motivy kopíruje strašně nudným způsobem a vůbec v celé první hodině filmu se neděje prakticky nic co by stálo za zmínku. Teenageři se prostě připravujou na maturitní ples, dohadujou se mezi sebou a do toho se občas objeví prostřih někam na policajty, kteří se baví o tom jak jim utekl místní úchyl :). Když teda nakonec přijde to očekávané vraždění, tak už by to muselo být sakra dobré, aby to diváka probralo, jenže ani to není zrovna ono. Na druhou stranu ale celou druhou hvězdičku tomu dávám za neskutečným způsobem vtipnou scénu s dodávkou, která je jak kdyby vypadla z němé grotesky, ale navrch má ještě vtipný zvukový a hudební doprovod. Prostě je to slasherová nuda, ale je tam jedna dost komická zabijácká scéna, takže to dostane ještě jednu hvězdičku teda :). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jamie Lee Curtis sa po Halloweene stala kráľovnou vyvražďovačiek, čo okamžite potvrdila svojou účasťou v tomu odpovedajúcich snímkach Halloween 2, Hmla, Terror Train – a kanadská Hra na vraha. Hodnotím ju ako najslabší príspevok Jamie do pod-žánru. Film na mňa pôsobil strašne fádne, matne a nezaujímavo. Chápem, že v roku 1980, kedy sa slashery plus mínus ešte iba dostávali do módy, mohlo ísť o solídny zárez, ale s odstupom desaťročí je to ozaj veľmi slabé. Ani kasting bohvieako nevyšiel, herci z vedľajších postáv hrajú nesympatické postavy, hoci mala Jamie len 22 rokov, pôsobí tu skôr ako tetka, než stredoškoláčka a Leslieho Nielsena vo vážnej úlohe jej otca je možno zaujímavé vidieť v nekomediálnej úlohe... prvé dve minúty, potom už je to s ním značná nuda. Tanečné scény wtf. Remake z roku 2008 tiež biedny. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Ústrednú úlohu mala dostať herečka Eve Plumb. Producenti na poslednú chvíľu zmenili výber potom, čo o rolu prejavila záujem Jamie Lee Curtis. (beso74)
  • Hláška "Nejde o to, s kým ideš. Ide o to, kto ťa vezme domov," sa objaví vo všetkých štyroch dieloch hororovej série Prom Night. Brock Simpson sa takisto objaví vo všetkých štyroch dieloch. Vždy však hrá inú postavu. (fishki)
  • Podľa skladateľa Paula Zazu mala byť scéna z plesu sprevádzaná súdobými aktuálnymi disco hitmi. Keď však producenti nedostali súhlas k použitiu hudby, skladateľ musel za jeden a pol týždňa vyprodukovať niekoľko podobných skladieb, pričom si mal dávať pozor, aby neboli natoľko podobné, že by ich niekto kvôli tomu zažaloval. (beso74)

Reklama

Reklama